A svédek hatot lőttek a cseheknek

 

Szlovénia pedig lenullázta Fehéroroszországot.

A világbajnoki címvédő nem kímélte ellenfelét az EHT keretein belül. Csütörtökön kezdetét vette az Euro Hockey Tour idei második állomása, a Karjala-kupa. Helsinkiben izgalmas mérkőzést vívott egymással Finnország és Oroszország, a mérkőzésen csak KHL-es játékosok voltak eredményesek. A hazaiak szereztek vezetést a negyedik percben Juuso Hietanen révén, ám Jurij Alekszandrov egyenlített, Mihail Varnakov fordított a második harmad elején. Nem vezettek sokáig az oroszok, két percen belül Oskar Osala egalizált, Leo Komarov góljával pedig újra vezettek a finnek. A záró húsz percben hiába hozta vissza az orosz reményeket Jegor Averin, az 54. percben Sakari Salminen megszerezte a győztes gólt, így hiába játszott a végén hat a négy ellen Oroszország, Finnország nyert 4-3-ra.

A galvei mérkőzés viszont nem hozott sok izgalmat. Az első harmadban hármat lőtt Svédország, a negyedik gól után pedig Jakub Stepánek helyét Jakub Kovár vette át a cseh kapuban. A mérkőzésen Linus Klasen és Simon Hjalmarsson két-két gólt lőttek, Henrik Karlsson mind a harminc cseh lövést védte, Svédország 6-0-ra diadalmaskodott.

Mindeközben Ausztriában is megkezdődött az EIHC-torna. A délutáni találkozón az olimpiát kihagyó Fehéroroszország és az oda kijutó Szlovénia csapott össze. Délnyugati szomszédunk remekül kezdte a mérkőzést, a harmadik percben Robert Sabolic, majd 25 másodperc múlva Jan Urbas is betalált Vitali Koval kapujába. A 22. percben Jan Mursak háromgólosra növelte a szlovén előnyt, több gól nem született, Szlovénia 3-0-s győzelmet aratott, Robert Kristan mind a húsz fehérorosz lövést védte.

Az esti összecsapáson a házigazda osztrákok a franciák ellen játszottak. A korábbi innsbrucki meccshez hasonlóan itt is két gyors gól döntött, a 28. percben Loic Lampérier emberhátrányban, másfél perccel később pedig Anthony Rech lőtt gólt. A harmad végén Michael Schiechl szépített, ám Julien Albert visszaállította a kétgólos különbséget. Több találat nem esett, Franciaország 3-1-re nyert, Ausztria gyakorolhatta az emberelőnyös játékot, ugyanis kilencszer játszhattak emberelőnyben, míg a franciák kétszer.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum