Kerek hetes gólátlag

 

Selanne visszatért, megszakadt az Avalanche sorozata és gólzáporos mérkőzések, röviden így lehet összefoglalni a játéknap eseményeit.

A két kapus közti különbség döntött New Yorkban, ahol a Rangers meglepően simán, négy góllal verte a tíz ponttal többet szerző Penguinst. A hazaiak kapusa, Henrik Lundqvist 96,9%-kal, míg kollégája, Marc-Andre Fleury mindössze 80%-kal védett, ami döntően befolyásolta a mérkőzést. Természetesen nem csak Lundqvist volt a jégen, hanem Bryan Boyle és Brad Richards is, mindkét center kettő pontot termelt a mérkőzésen.

A new yorki mérkőzéshez viszonyítva Chicagóban is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események. A szeles városban is a két kapus közti differencia volt a döntő, ahol a bajnok a Winnipeget fogadta. A hazaiak kapusa, Corey Crawford több mint tíz százalékkal védett hatékonyabban, mint a Jets hálóőre, Al Montoya és alig több mint tíz perc hiányzott neki a shutouthoz. A győzelemhez persze kellettek mezőnyjátékosok is, a Hawks csapatában ugyanúgy kettő kétpontos játékost kell megemlíteni, név szerint Patrick Sharpot és Duncan Keithet.

Hat győztes mérkőzés után kapott ki a Colorado, amely meglepetésre hazai pályán bukott a Nashvillelel szemben. A Predators végig uralta a mérkőzést, három alkalommal is vezetett a mérkőzésen, egyszer két góllal is, ám a az Avalanche mindhárom esetben egalizált. 4-4 után azonban nem maradt erő a denveri csapatban, a záró játékrész közepén esett vendéggólra már nem tudtak felelni. A Preds győzelméért a center Colin Wilson tette a legtöbbet, aki két góljával és két gólpasszával a nap legeredményesebb játékosa lett.

Hiába vezetett kétszer is a Phoenix Anaheimben, a Prérifarkasok végül simán három góllal alulmaradtak ellenfelükkel szemben. 2-2 után a második játékrész lejárta előtt két másodperccel szerezte meg a vezetést a hazai együttes Corey Perry révén. A lélektanilag a lehető legjobb pillanatban szerzett gól átlendítette a Kacsákat a holtponton, és a záró játékrészben még két gólt ütve biztossá tették a győzelmet. A diadal azt jelenti, hogy az Anaheim egyedüliként a ligában továbbra is hibátlan mutatóval áll hazai pályán.

NY Rangers?Pittsburgh 5-1 (videó)
G.: McDonagh, Stepan, Boyle, Callahan, Brassard ill. Letang

Chicago?Winnipeg 4-1 (videó)
G.: Toews, Kane, Pirri, Sharp ill. Setoguchi

Colorado?Nashville 4-6 (videó)
G.: Parenteau, O’Reilly, Stastny, Duchene ill. Wilson (2), Stalberg, Smith, Gaustad, Bourque

Anaheim?Phoenix 5-2 (videó)
G.: Lindholm, Getzlaf, Perry, Fowler, Cogliano ill. Doan, Stone

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum