Beindultak légiós csatáraink

   

Vas János, Nagy Gergő és Fekete Dániel is gólt lőtt szombaton.

A francia légió megint nagyon jól teljesített, de nyertek Feketéék és Nagy Krisztiánék is, Nagy Gergő pedig már harmadik gólját lövi a tengerentúlon. Háriék és Hetényiék viszont kikaptak.

A Rouen erődemonstrációt tartott a francia bajnokság nyolcadik fordulójában a Chamonix ellen. A meccs már az első harmadban eldőlt, amikor 6-1-re ment el a bajnokság éllovasa, az idei Kontinentális-kupa szuperdöntőjének rendezője, a vége 9-3 lett. A csapatból kitűnt a francia válogatott fiatal csatára, Loic Lampérier, aki egymaga négy gólt szerzett. Vas János szintén betalált, emellett adott két gólpasszt is.

Szintén nyert a Briancon. Szélig Viktorék a Chamonix otthonában léptek pályára és elsősorban pazar emberhátrányos védekezésüknek köszönhetik a sikert, hiszen nem kevesebb, mint 11 alkalommal kerültek hátrányba, köztük majdnem egyszer majdnem két teljes percre kettős hátrányba is. Ezekből mindössze egy gólt kaptak, a meccs vége felé. Ezzel szemben Széligék már az első előnyüket kihasználták és megszerezték a vezetést, a harmadik percben. A második harmadban még két góllal növelték az előnyt, így 3-0-ról várhatták a záró húsz percet. Amelyben a már említett egyetlen előnyös találaton kívül a Chamonix képtelen volt betalálni, így végül 3-1-re nyert a Briancon. Szélig pontot nem szerzett, három alkalommal volt viszont kiállítva, ezek egyikéből sem kapott gólt csapata.

Fordulatos, izgalmas meccset játszottak Gőz Balázsék, akik hazai pályán fogadták a bajnoki címre is esélyesnek tartott Grenoble csapatát. Gőzék szintén nem remekeltek az előnyök kihasználásában, hiszen mind a 11 lehetőségüket kihagyták. Mégsem panaszkodhatott a kilátogató mintegy 900 néző, hiszen gólgazdag mérkőzést játszottak a csapatok. A Morzine/Avoriaz szerzett vezetést, amire a Grenoble két góllal válaszolt. A második harmad elején egyenlített a Morzine, de Grenoble kisvártatva visszavette a vezetést. A játékrész vége felé azonban a hazaiaknak sikerült tartósan nyomás alá helyezni a Grenoble csapatát, aminek eredménye két perc alatt szerzett három gól volt, így 5-3-as hazai előnnyel mehettek a második pihenőre a csapatok. A harmadik harmadban mindent megtett az egyenlítésért a Grenoble, de egy gólnál közelebb nem sikerült kerülnie, kétszer is visszaállította a kétfás különbséget a Morzine. Harmadik alkalommal 11 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt sikerült egy gólra kerülnie a vendégeknek, a hátralévő kevés időt már sikerült kivédekeznie Gőzéknek, kialakult a 7-6-os végeredmény.

Nagy Gergőék izgalmas mérkőzést játszottak a Brampton ellen. Az első harmadban az ellenfél szerzett vezetést, amit a Quad City Mallards a második harmadban egalizált. Az utolsó játékrészben kétszer is megszerezte a vezetést a Brampton, kétszer egyenlített a Mallards, másodjára Nagy Gergő jóvoltából. Azonban az ellenfélnek mindez nem szegte kedvét, a harmadban harmadszor, a mérkőzésen már negyedszer is megszerezték a vezetést, amire már Nagyék nem tudtak válaszolni, így maradt a 4-3 a Brampton javára. A magyar csatár az utóbbi két meccsén betalált, 5 CHL-meccs alatt három gólnál és egy asszisztnál jár.

Hári Jánosék péntek után szombaton is idegenben léptek pályára és ismét nem jártak szerencsével. Ezúttal a SaiPa volt az ellenfél, amely a tizedik percben megszerezte a vezetést. A HIFK emberelőnyből szépített még a harmad vége előtt, ám a második játékrész elején ismét kapitulált a védelem és hátrányba került a csapat. Újabb gólt azonban nem sikerült elérni, bár a meccs folyamán 35 alkalommal találták el a kaput Háriék, így a végére ismét nem maradt más esély, mint a kapus lehozatala. Ebből ismét a hazaiak profitáltak, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Hetényi Zoltán szombaton a Mestisben játszó LeKi csapatában kapott lehetőséget a bizonyításra, az ellenfél a Peliitat volt. Sajnos, mint azt Jarkko Glad vezetőedző a meccs végi interjújában elmondta, a csapat az utóbbi időben túl sok egyéni hibával játszik, jóformán veszélyesebbek saját kapujukra, mint az ellenfél. Nem volt ez másképp szombaton sem. Ráadásul helyszíni beszámolók szerint a kapusok sem remekeltek ezen az estén. Így amikor a mérkőzés felénél emberhátrányban is betalálva 4-0-ra vezetett a hazai csapat, Hetényiék számára elúszni látszott a meccs. A harmad végére azonban kissé magára talált a csapat és átvéve az irányítást két gólt faragott a hátrányból. A záró periódusban azonban csak nem sikerült tovább zárkózni a Peliitatra, illetve túl későn, hiszen 25 másodperccel a vége előtt, emberelőnyben, kapusukat is lehozva még betaláltak, 4-3-ra módosítva a végeredményt. A magyar kapus 23 lövésből 19-et tudott hárítani, ami 82,6%-os teljesítmény.

Fekete Dánielék fölényes győzelmet arattak az INL-ben, hazai pályán, a Kontinentális-kupában testközelből is megismert Slavija Ljubljana ellen. Már az első 5 percben kétgólos előnyre tett szert a Feldkirch és bár a Slavija hamar egyre zárkózott a büntetőpadról visszatérő játékosa révén, a hazaiak még a harmad vége előtt visszaállították a kétgólos előnyt. A második harmadban Fekete indította a gólgyártást, a hatodik percben talált be. Ezek után a vendégek kihasználtak egy kettős előnyt, de ismét nem tudták tartani a lépést és a harmad vége felé a Feldkirch meglőtte ötödik gólját is. A harmadik harmadra a Slavija teljesen elkészült az erejével, aminek újabb két hazai találat és 7-2-es győzelem lett a vége.

Nagy Krisztián csapata két nap alatt két győzelmet aratott, az ellenfél ugyanaz, a Brookings csapata volt. Hiába vezetetta 44. percben 2-0-ra a Brookings, a Minot összeszedte magát, egyenlített, majd a szétlövésben a mérkőzést is megnyerte. Nagy Krisztián pontot nem szerzett, mínusz eggyel zárta a találkozót.

A Toledo is duplázni tudott az ECHL-ben a Kalamazoo ellen, ezúttal 3-1-re nyert Kóger Dániel csapata, a magyar csatár ezúttal sem játszott.

Magyar légiósok a hokivilágban:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Troja/Ljungby Allsvenskan (SWE-2.) 11. (14) 16 3 2 5
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 6. (15) 8 5 3 8
Gőz Balázs Morzine-Avoriaz Ligue Magnus (FRA-1.) 7. (14) 8 0 1 1
Morzine-Avoriaz Kupa és Ligakupa (FRA) 5 1 3 4
Hári János HIFK Liiga (FIN-1.) 11. (14) 16 4 3 7
Hentes Kristóf GCK Lions NLB (SUI-2.) 3. (10) 3 1 0 1
Hetényi Zoltán Tappara Liiga (FIN-1.) 3. (14) 0
LeKi Mestis (FIN-2.) 9. (12) 9 90,4
Kóger Dániel Toledo Walleye ECHL 8. (13) 2 0 0 0
Nagy Gergő Quad City Mallards CHL 6. (10) 5 3 1 4
Nagy Krisztián Minot Minotauros NAHL (USA, U20) 4. (5) 12 0 3 3
Sebők Balázs Karpat Liiga (FIN-1.) 1. (14) 0
Karpat Junior A (FIN-U20) 0
Sofron István Krefeld DEL (GER-1.) 4. (14) 13 3 2 5
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 3. (14) 6 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) 6 0 0 0
Vas János Rouen Ligue Magnus (FRA-1.) 1. (14) 8 6 8 14
Rouen Kupa és Ligakupa (FRA) 7 5 5 10
Vas Márton Löwen Frankfurt Oberliga West (GER-3.) 1. (10) 8 3 13 16

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum