Ha nehezen is, de megkezdődött az INL

 

Elöl olaszok és osztrákok, hátul szlovénok nyüzsögnek.

A VEU Feldkirch csarnokgondjai miatt kissé felborult az Inter-National League, a szlovén-olasz-osztrák közös liga menetrendje, de a csapatok így is legalább 8 mérkőzésen túlvannak. A mezőnyt a korábbi osztrák és olasz másodosztályú csapatok kalandvágyóbb része és az EBEL-ező Olimpiján kívül épkézláb szlovén csapatok alkotják.

A táblázat élén a Zell am See áll, de a vesztett pontokat tekintve az olasz Eppiano és a Feldkirch a legjobb, mindkettejük 6 pontot ajándékozott eddig az ellenfeleknek. Jól hasít a Gherdeina és az Egna is 8-8 vesztett ponttal és a Lustenau 9-cel.

Az olaszok zöme és az osztrákok a tabella felső felében találhatók, így értelemszerűen a szlovén csapatok uralják az alsó régiókat. A legjobb közülük a liga tavalyi ezüstérmese, a Slavija Ljubljana. A Dunaújvárosban is látott, nem túl erősnek tűnő gárda közvetlenül az előző évi bajnok Bregenzerwald mögött áll, azonos teljesítménnyel, 10 meccsből szerzett 18 ponttal. A nem kevés EBEL-es tapasztalattalbíró játékost is foglalkoztató Jesenice pont 50%-os teljesítménnyel követi őket.

Az utolsó hat helyen Merano, Kranj, Caldaro, Celje, Maribor, Bled sorrendben következnek a csapatok. Hogy a Celjének nem megy jól, az nem meglepetés, hosszú évek után most először van felnőttcsapat a városban. Annál inkább meglepő a Maribor gyengélkedése, bár nekik a tavalyi év, amikor a horvát és szlovén bajnokságban tudtak csak elindulni, betette a kaput, minden épkézláb játékosuk elment tőlük, így most új csapatot kell építeniük.

A kanadai táblázatot a Zell am See légiósa, a cseh Petr Vala vezeti, 10 meccsen 9+18 pont a termése, tehát csapata minden ötödik gólját ő szerezte. Sor- és honfitársa, Igor Rataj 11 meccsből 8+12-vel a harmadik, ketten együtt a Zell am See góljainak 40%-át lőtték. A MOL Liga egykori ásza, Patrik Wallenberg most is előkelő helyen tanyázik, az Eppiano légiósa 8 mérkőzésen 6 gólt és 12 gólpasszt szorgoskodott össze, ezzel jelenleg hatodik.

A liga egyetlen magyar játékosa, a Feldkirch csapatkapitánya, Fekete Dániel igen hasznosan játszik, 8 meccsen 5 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott, jelenleg az első sor oszlopa.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum