Ezeken a meccseken csak mi bukhatunk

   

Két minden bizonnyal jó hangulatban levő csapat találkozik pénteken este Érsekújváron. A hazaiak az otthonában nagyon erős Brassó ellen győztek magabiztosan, a vendég újpestiek pedig egy győztes örökrangadó után vannak.

A liga egyik legerősebbje fogadja a sereghajtót, de ez nem jelenti azt, hogy félvállról veheti a mérkőzést. Eddig kétszer találkoztak a csapatok a szezonban, egy 6-1-es és egy 4-1-es érsekújvári győzelem született, de az UTE legutóbb éppen az örökrangadón bizonyította, hogy ha csak a korcsolyát küldik fel a jégre ellenük, akkor meggyűlik a baj a lilákal. Ráadásul a legutóbbi meccsükön végre megtört a jég, a játékosok elsősorban maguknak bizonyították be, hogy képesek győzni. Ez minden bizonnyal segített a megtépázott önbizalmuknak. Ugyanakkor az Érsekújvár vesztette eddig hazai pályán a legkevesebb pontot, ami azt sejteti, ha meglesz a megfelelő figyelem, akkor nem péntek este fogják elszenvedni a második hazai vereségüket.

“Egyre javuló formát mutat ellenfelünk, az UTE – nyilatkozta Ladislav Lubina, az Érsekújvár edzője. – Kötelező a három pont megszerzése, mert ez a papírforma, de az ilyen meccsek nagyon veszélyesek, ezeken csak mi bukhatunk. Éppen ezért nagyon oda kell figyelnünk. Sajnos lesznek még hiányzóink, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért és lelkes közönségünk kiszolgálásáért.”

“Nagyon bízom benne, hogy a vasárnap a Ferencváros felett aratott győzelem nagy lökést fog adni ennek a fiatal csapatnak – mondta Ancsin János, a lilák edzője –, remélem, hogy ezek után is így fogunk tudni játszani. Természetesen nem gondolom azt, hogy ezután már minden meccset meg fogunk nyerni, de most már nagyon szeretnénk folytatni azt a jó játékot, amit tavaly mutattunk. Azon vagyunk továbbra is, hogy megmutassuk, helyünk van a ligában, hogy ez az Újpest nem érdemel mindig vereséget és utolsó helyet. Úgyhogy Érsekújváron is a pontszerzés a cél.”

Érsekújvár–UTE 8-1

   

Komolyan vette a meccset az Érsekújvár, és biztos győzelmet aratott a gyengén játszó UTE ellen, ezzel a nap győztesének mondhatja magát.

Szép számú közönség, több, mint 1300 néző előtt borzasztóan kezdett az UTE, már a 37. másodpercben Hajek kapujába került a korong Kowalczyk ütőjéről. Az ezt követő percek is a hazaiak fölényét hozták, az újpestiek csak lassan kaptak lábra. Az Érsekújvár kihagyott egy emberelőnyt, ám az elmulasztott alkalmat bőven bepótolta Sucharda kiállítása alatt, ugyanis a 15. percben 16 másodperc alatt kétszer is betalált emberhátrányban, előbb az immár második gólját szerző Kowalczyk, majd Marek Dubec révén. Az első újpesti helyzetekre az utolsó percekig kellett várni, ekkor Chovan hárított kétszer is ügyesen.

Szünet után jóval lagymatagabban folytatódott a játék. Az UTE továbbra sem jelentett gyakorlatilag semmilyen veszélyt Chovan kapujára, míg Uramék egyre inkább a látványra mentek, nem egyszer azon múlt az újabb gól, hogy a felvidéki csapat túlcifrázta a helyzeteit. A 37. percben azért így is sikerült berámolni egy gólt, Pavesic értékesítette Uhnák passzát.

Valószínűleg nem hagyta szó nélkül az elszórakozott helyzetek sokaságát Lubina edző a második szünetben, mert a harmadik harmad elején lelőtte a pályáról a vendégeket az Érsekújvár. Előbb Frolik bombázott a kapuba, majd Marek Dubec értékesített egy ziccert, a 45. perc végén pedig negyedik soros, általában kevés lehetőséget kapó Puchovsky tett pontot egy szép összjáték végére. Ancsin János időt kért, és úgy tűnt, meg is lesz az eredménye, mert Szirányi szépített a 48. percben. Ettől sem jött meg azonban a vendégek önbizalma, az Érsekújvár dominálta a mérkőzést, és az 56. percben Korytko állította be a végeredményt.

Stanislav Meciar, edző, HC Nove Zamky: Az első gólunk nagyon fontos volt, hamar megszereztük, és utána a saját játékunkat játszhattuk. Nagyon örülünk, hogy megnyertük ezt a fontos meccset, és örömet okozhattunk a szurkolóinknak.”

Ancsin János, edző, UTE: “Az Érsekújvár nagyon jól játszott, nekünk pedig több borzalmas időszakunk is volt a meccsen. Ez mindent el is mond arról, ami történt.”

Erste Liga, Érsekújvár, 1328 néző. Játékvezetők: Mayer, Nagy, Moravec, Pálkövi.
Chovan: 100% (Krajcovic: 90,0%)
K
Hajek: 84,3% (Szabó)
Kowalczyk, Siska, Uram, Weissmann, Frolík
1
Zalavári, Ványi, Kovács, Dömötör, Maklári
Sucharda, Hrudík, Podstavek, Caladi, Polcík
2
Horváth, Bereczki, Reiter, Pichler, Farkas
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Dubec Marek
3
Vecaj, Sommer, Németh, Virág, Coleman
Král, Ruzicka, Uhnák, Púchovsky
4
Szirányi, Sweeney
Ladislav Lubina
E
Ancsin János
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:37 NZÁ Kowalczyk Frolík Weissmann
2-0 14:35 NZÁ SH Kowalczyk Caladi
3-0 14:51 NZÁ SH Dubec Marek
4-0 36:39 NZÁ Pavesic Uhnák
5-0 41:06 NZÁ Korytko Frolík Stefanka O.
6-0 44:02 NZÁ PP Dubec Marek Polcík Podstavek
7-0 44:57 NZÁ Púchovsky Ruzicka
7-1 47:27 UTE Szirányi Zalavári Maklári
8-1 55:54 NZÁ Korytko Stefanka O. Frolík
51 Kapura lövések száma 21
12 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum