Az FTC tartalékosan utazik Erdélybe

   

Az FTC az idén őt mindig legyőző Csíkszeredával játszik pénteken. Van miért visszavágniuk, de igen hosszú a sérültlista.

Idén a Ferencváros nagyot lépett előre játékerőben és csapatjátékban egyaránt. Dobos Tamás és Hakan Nygren munkája kezd beérni és a légióskeret is megéri a pénzét. Nagyon komoly skalpokat gyűjtöttek már be, hiszen oda-vissza megverték a Dunaújvárost és Érsekújvárról is pontot tudtak rabolni, ami rajtuk kívül csak a HSC-nek sikerült. Azt pedig már korábban említettük, hogy ha kicsit rutinosabban, higgadtabban játszott volna a csapat, akkor sokkal közelebb is lehetne az élmezőnyhöz.

A HSC azonban eddig megoldhatatlan feladatot jelentett a számukra, két mérkőzésből két vereséget szenvedtek, sőt, szezonbeli egyetlen nagyobb kudarcukat is éppen Csíkszeredában szenvedték el, amikor is 8-3-ra kaptak ki a hazaiaktól. Szomorú hír a csapatért szurkolóknak, hogy nem éppen ideális körülmények között készülhet a visszavágásra a zöld-fehér alakulat, hiszen nagyon sokan sérültek vagy más ok miatt nem tarthattak a csapattal.

A MOL Liga jelenleg hatodik helyén álló csapatból biztosan hiányozni fog Berta Ákos részleges térdszalagszakadás, Nagy László vírusos fertőzés, Kiss Gábor térdzúzódás, Rickard Eriksson keresztszalag-szakadás miatt. Andreas Lindquist játékára sem számíthat százszázalékosan a Dobos, Nygren edzőpáros, a svéd hátvédre röntgenfelvétel vár, és ha nincs eltörve a bokája, vonattal utazik a csapat után, ahogyan Lencsés Tamás is, aki iskolai elfoglaltságai miatt nem tudott reggel elindulni Erdélybe.

Ugyanakkor egy új igazolás is van a zöld-fehéreknél, az MJSZ adatbázisa szerint ugyanis leigazolták az UTE-tól menesztett dunaújvárosi csatárt, Papp Csabát.

dsc_5799

A HSC-nél éppen túl vannak a nagy sérüléshullámon, de Tranca Dániel játékára továbbra sem számíthat Gál Sándor vezetőedző. A ponttáblázaton ötödikek a csíkiak, de az Érsekújvárral és a Dunaújvárossal együtt csak 17 mérkőzést játszottak eddig, szemben a Brassó 19 és a Miskolc 20 lejátszott meccsével. Vesztett pontok tekintetében múlt heti győzelmükkel beérték a Brassót és megelőzték a borsodiakat, egy sikeres hétvége után megszilárdíthatnák harmadik helyüket a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): ”A válogatottszünet előtt szeretnénk két győztes mérkőzéssel zárni a MOL Ligát. Azt látni kell, hogy az idei ligában bármi megtörténhet, nem lehet meglepetés-győzelmekről, illetve -vereségekről beszélni. A Ferencvárost az eddigi találkozóinkon rendre sikerült legyőznünk, ezt a veretlenségi sorozatot nem szeretnénk megszakítani. Az új légiós érkezésével átalakítottuk a sorokat, amelyek egyre jobban kezdenek összeérni. Kulcsfontosságú az emberelőnyös játék, amely még mindig döcög. Mérkőzések múlnak az ilyen szituációkon. Minden játékosunk bevethető, leszámítva Tranca Danit.”

Dobos Tamás (Ferencváros): ”Nehéz helyzetben van a csapat, egy teljes sorunk sérült, ennek ellenére nem megyünk feltartott kézzel Erdélybe. Szeretnénk nem lemaradni az előttünk állóktól, és pontokkal hazatérni Budapestre. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy eredményesek legyünk.”

HSC Csíkszereda–FTC 2-6

   

A Ferencváros erősen tartalékos felállásban játszva, Csíkszeredában ütötte ki a HSC-t. Legutóbb több mint négy éve kapott ki ennyire hazai pályán a szeredai csapat a MOL Ligában, jobban pedig még sosem.

Meghatározó játékosok sora hiányzott a vendégektől, Berta Ákos, Rickard Eriksson, Horváth Dávid, Kiss Gábor, Andreas Lindquist, Nagy László sem volt ott a pályán Csíkszeredában. De aki ott volt, az egytől egyig hitt a győzelemben, és jól tette. A zöld-fehér csapat megcselekedte, amiben talán csak ők maguk bíztak, elhozták a három pontot a Vákárból.

De a győzelem tényénél még meglepőbb annak módja. Az első harmadban öt perc alatt három gólt rámolt be az FTC. Ojanen előnyben, Lencsés azonos létszám mellett, Sijka hátrányban volt eredményes. A teljes sorminta is összejöhetett volna a 11. percben, amikor is Salló Alpár korongfogása miatt büntetőhöz jutott Dobos Tamás és Hakan Nygren csapata, de ezt a kísérletet fogta Stanislav Kozuch.

A második harmadban gyorsan közelebb került ellenfeléhez a Szereda, Novak lőtt be egy fórt, de egy perc alatt érkezett a válasz, Vaszjunyin állította vissza a háromgólos különbséget. Nem sokkal később kapust cserélt a hazai csapat, Kozuchot Ruczuj váltotta a kapuban. A 33. percben pedig Fodor Csanád gólja a kegyelemdöfést jelentette, 1-5-nél már szinte biztos volt, hogy onnan nem jön vissza Gál Sándor csapata. Nem is jött.

Hakan Nygren

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A 42. percben még növelte is az előnyt a Ferencváros, ismét Sijka volt eredményes, a Miskolcról az előző idényben elköldött szlovák származású csatár újjászületett ebben a szezonban. 20 mérkőzésen 26 pontja van (8+18), +/- mutatója pedig +9-en áll. Adorján azutolsó 10 percben még szépített, a 2-6-os végeredmény azt jelentette, hogy nem történelmi a vereség, négy góllal már ugyais kapott ki odahaza a HSC. Ekkora hazai zakóban legutóbb 2009 szeptemberében részesült a Csíkszereda, akkor a DAB nyert itt 5-1-re.

5 gólt azóta csak 4 meccsen kaptak, de pályaválasztóként 6-ot eddig még csak kétszer. Érdekesség, hogy abból az egyik meccset meg is nyerték, az UTE-t 9-6-ra.

Immáron teljesen egyértelmű, hogy a képünkön látható Hakan Nygren edző visszatérése óta megtáltosodó és nagyon jól összerakott, kiváló közösséget képző Ferencváros ebben a szezonban sokra hivatott. Még akkor is, ha teljesítménye hullámzik, ha sok a sérültje. Ha bejut a rájátszásba, ha nem, az FTC a MOL Liga ez évi pozitív meglepetése.

Gál Sándor (edző, HSC Csíkszereda): “A legnagyobb hibás én vagyok a vereségért. Nem sikerült úgy felkészítenem a csapatot, ahogy kellett volna, de biztos, hogy a játékosok esze sem a mérkőzésen járt. Így felállni, egy az utóbbi időben remekül játszó Ferencváros ellen, nem lehet. Az első cserétől a végéig a Ferencváros uralta a mérkőzést. Gyorsabbak, erősebbek voltak és jobban is akarták a győzelmet. Egyedül Novak emelkedett fel a mérkőzés színvonalára. Olyan dolgokban hibáztunk, amelyeket megbeszéltünk a mérkőzés előtt. Vasárnap egy még nehezebb meccs vár ránk, hiszen a Dunaújváros is vereség után érkezik hozzánk. Ilyen hozzáállás után nem tudtom, hogy 48 óra leforgása alatt mit lehet csinálni. Persze mindig reménykedünk és bízunk a győzelemben. Mindent meg is fogunk tenni ezért.”

Dobos Tamás (edző, Ferencváros): “Nagyon jól játszottunk. Az volt a szerencsénk, hogy a mérkőzés elején találtunk három gólt, amire rá tudtunk ülni. A Csíkszereda innentől kezdve ki kellett nyíljon, és mi okosan és fegyelmezetten játszottunk. Azt gondolom, hogy egy kicsit szerencsésen alakult az első harmad, aminek köszönhetően haza tudtuk vinni a három pontot.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Butucel, Mathe.
Kozuch: 76,5% (Ruczuj: 81,8%)
K
Meravy: 95,3% (Budai)
Hruby, Góga, Curilla, Becze, Novák
1
Géczi, Ölander, Feil, Dancsfalvi, Borbás
Bors, Flinta, Moldován, Molnár Zs., Szőcs
2
Győri, Mestyán, Pál, Fodor, Potila
Adorján, Papp Sz., Molnár Z., Mihály, Farkas
3
Lencsés, Wéber, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
Salló, Nagy I., Péter, Bíró O., Bíró T.
4
Papp Cs.
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:49 FTC PP Ojanen Ölander Vaszjunyin
0-2 05:55 FTC Lencsés Dancsfalvi Feil
0-3 07:34 FTC SH Sijka Ojanen
1-3 22:45 SCC PP Novák Hruby
1-4 23:48 FTC Vaszjunyin
1-5 32:41 FTC Fodor Potila Sijka
1-6 41:56 FTC Sijka Fodor
2-6 51:09 SCC Adorján Mihály Novák
43 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 14

A HSC–FTC képei

   

További képeket itt találnak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum