Jók, de nem legyőzhetetlenek

   

A MOL Liga pénteki rangadóján a hazai pályán nagyon erős Brassó az élen álló címvédőt, a Dab.Doclert fogadja.

A Brassó és a román válogatott mestere mérkőzés előtti nyilatkozatában letette a garast, szerinte a Dab.Docler a liga legjobb csapata. De természetesen ők sem verhetetlenek, így a cél a három pont begyűjtése. Ehhez minden feltétel adott a hazaiak oldalán, hiszen sérültjük nincs és jó formában várják a találkozót, egy héttel ezelőtt a harmadik meccsre már elfáradtak az Érsekújvár ellen, de előtte a HSC-t és a Miskolcot is legyőzték. A DAB idén másodszor utazik Erdélybe, az első túrájukat négy ponttal fejezték be, győztek Csíkszeredában és Brassóban is, hasonló eredménnyel feltételezhetően most sem lennének elégedetlenek.

DABBRA 2

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A két csapat kétszer játszott idén egymással, a brassói hosszabbításos DAB-győzelem után Dunaújvárosban 5-2-re nyertek a hazaiak. Brassóban ugyan nem egyszerű, de nem is lehetetlen nyerni. Tíz mérkőzést játszottak eddig a Cenk alján, a megszerezhető harmincból 23 pontot gyűjtöttek be Lindqvist mester tanítványai, ami nem különbözik jelentősen a többi élcsapat hasonló mutatóitól, az Érsekújvár kicsit felfelé, a Miskolc kicsit lefelé lóg ki az első öt csapat közül. A DAB ellenben sokkal markánsabban nő a mezőny fölé az idegenben mutatott teljesítmény tekintetében. Az Acélbikák egy meccsel kevesebbet játszva is két ponttal többet gyűjtöttek idegenben, mint az utánuk következő Miskolc. Nagy kérdés, hogy a Ferencváros elleni vereség után mennyire sikerül jó irányba állítani a csapat szekerét.

Greg Kjell Lindqvist (Brassó): “Az eddigi mérkőzéseinket elemezve bátran állíthatom, hogy a Dab.Docler a MOL Liga jelenlegi legjobb csapata. Jók, de nem legyőzhetetlenek. Kulcsfontosságú lesz, hogy végig fegyelmezetten és koncentráltan játsszunk ellenük. Hazai pályán fogadjuk őket, ami mindig nagy segítség, sokat jelent számunkra a közönségünk biztatása. Szerencsére mindenki egészséges, teljes csapattal várjuk az összecsapást.”

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Rengetegszer elmondtam már, ettől még a tényeken nem változtat: Brassóban minden csapat dolga hihetetlenül nehéz. Én is láttam a statisztikákat, amik alapján a sárga-kékek a legjobbak otthon. Nem kérdés tehát, hogy óriási erőbedobással kell a Farkasoknak esnünk, ha győzni szeretnénk. A Ferencváros elleni mérkőzésen megint volt jó pár hibánk, ezek kijavításán dolgoztunk az utóbbi napokban, remélem, hogy a kisebb-nagyobb igazítások az eredményen is látszanak majd. A csapat minden valószínűség szerint ugyanabban a felállításban lép majd pályára, mint legutóbb.”

Brassó–Dab.Docler 3-1

   

Az emberelőnyeit hatékonyabban megjátszó és fontos pillanatokban gólokat szerző Brassó nyerte a svéd edzőpárbajt.

Már a második percben fegyelmezetlen volt a DAB, Huba ment ki a büntetőpadra akadályozásért. A vendéglátók nem is vacakoltak sokat, 24 másodperc alatt gólra váltották az előnyt, Wehrs volt az ítéletvégrehajtó, Bonar és Zsók passzából. A negyedik percben megkapták a lehetőséget Stephan Lundh tanítványai is, ám Antal Zsombor kiállítását nem sikerült gólra váltani. Nagyon nyomott a Dunaújváros, ebben a harmadban 23-8-ra nyerték a kapuralövést. Gólt azonban csak egyet sikerült szerezni, Hegyi Ádám Zoltán a 17. percben volt eredményes. Nem sokáig örülhettek azonban az egyenlítésnek a dunaújvárosiak, hiszen egy újabb emberelőnyt kihasználva a Brassó még a harmad vége előtt visszavette a vezetést. Ezúttal is egy hátvéd villant, Hietemaki vette vissza a vezetést csapatának.

A második harmad újabb dunaújvárosi kiállításokkal kezdődött, előbb Jabornik, majd Papp szabálytalankodott két percet érően, így majdnem egy teljes percig kettős előnyben rohamozhattak a hazaiak. Ami azonban olajozottan működött az első harmadban, csődöt mondott a másodikban, nem tudott élni a lehetőséggel a Brassó. Ezután felváltva ültek ki a padra a játékosok, szinte alig volt olyan periódus, amelyben teljes létszámban játszottak volna a csapatok. A 38. percben Piszarenkót és Azarit egyszerre küldték ki a játékvezetők, a kiállítás után visszatérő román-ukrán kettős állampolgár csapatkapitány fontos pillanatban, 36 másodperccel a harmad vége előtt kettőre növelte csapata előnyét.

A harmadik harmadban tartotta előnyét a Brassó. Az 54. percben ismét Piszarenkót küldték ki a játékvezetők, a vendégek mestere pedig időt kért. Nem használt azonban a taktikai átbeszélése az Acélbikáknak, az előny kimaradt, elúszni látszott a mérkőzés. Az 57. percben Szappanos és Virág akaszkodott össze, amiért mindketten 2+2+10 perces büntetést kaptak. Ekkor kapusát lehozva támadott a DAB, azonban próbálkozásaikat nem kísérte szerencse, a Brassó három kapura lövéssel is meg tudta őrizni kétgólos előnyét.

Greg Lindqvist, vezetőedző, Corona Brassó “Nagyon jó meccs volt, és olyat is sikerült megvalósítanunk, amit már régóta nem: nem kaptunk gólt emberhátrányban. Az emberelőnyünk az elsőharmadban remekül működött, 2 gólt is lőttünk így, és az volt a legfontosabb, a döntő tényező a meccs végén, hogy az első szünetben így vezetéssel mehettünk pihenni. Ha a játékunkat nézem, sokkal jobban sikerült a mai nap, mint legutóbb az Érsekújvár ellen. A szurkolók nagyszerű mérkőzést láthattak, ennek nagyon örülök, és persze még jobban a megszerzett három pontnak, amelyre nagy szükségünk volt.”

Stephan Lundh, vezetőedző, Dab.Docler: “Jól játszott ma este a csapatom, az egyik legjobb meccsünk volt, amit Brassóban játszottunk. Nem hiszem, hogy ennél többet tehettünk volna a győzelemért, vagy 20-szal többet lőttünk kapura, mint ellenfelünk, de ma egy nagyszerű kapusteljesítményt láthattunk. Ma ők hatékonyabbak volta az emberelőnyökben, mi sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Természetesen, minden pont számít, ha a cél a győzelem, de mindenképpen könnyebb úgy a tükörbe nézni, ha tudjuk, mindent megtettünk, amit csak lehetett,és úgy nem sikerült. Ez a mai egy ilyen nap volt, és bár a vereségnek nem örülök, de ennek igen.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2013. nov. 1., péntek. Játékvezetők: Lascar, Csomortani, Siko, Csata.
Polc: 98,1% (Fülöp)
K
Kiss T.: 89,7% (Sevela)
Wehrs, Nagy Cs., Antal, Bonar, Petres
1
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Zsók, Virág Cs.
2
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Hurtaj, Azari
Piszarenko, Márton, Péter R., Saluga, Gliga
3
Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp, Szappanos
Bálint, Dumitru, Imecs, Péter Zs.
4
Szabados, Hegyi, Virág T., Kiss Á.
Greg Lindqvist
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:50 BRA PP Wehrs Bonar Zsók
1-1 16:49 DAB Hegyi Kiss Á.
2-1 18:28 BRA PP Hietamaki Bonar
3-1 39:24 BRA Piszarenko Antal Hietamaki
29 Kapura lövések száma 53
26 Kiállításpercek 26

A Brassó–DAB góljai

 

A dunaújvárosiak Erdélyben tartózkodó videóstábja máris elkészítette a pénteki meccs összefoglalóját.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum