Villachban az egy pont is tökéletes

   

Sikorcinék a szezonban egyszer már legyőzték Ryanéket, most idegenben kellene megcselekedni ugyanezt. Egy légiósbekkel utazott a Volán.

“A Graz elleni mérkőzéssel alapvetően meg voltam elégedve – kezdett az értékelésbe Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Az első két harmadban jól játszottunk. A harmadikban időnként pánikot éreztem a csapaton, de fiatal a keret, ez időnként szükségszerűen előfordul. Túléltük a nehéz időszakot, úrrá lettünk a gondokon, és a büntetőket megnyertük, így nagyon értékes két pontot szereztünk. Elégedett voltam, időnként mutattunk jó dolgokat.

A Villach következik, ez szintén nem lesz egyszerű feladat. Észnél kell lennünk, hiszen a liga egyik legjobb támadósora fog rohamozni minket. Kulcskérdés lesz, hogy kellően higgadtak tudunk-e maradni, mivel nem lesz sok idő a helyes döntések meghozatalára a jégen.

Bálizs Bence jelezte, újra kész a játékra, így ő kap lehetőséget a kapuban. Az összeállításon még gondolkodom, csak a meccs előtt döntjük el, hogyan állunk ki a meccsre. A pontszerzés céljával utazunk ilyen messzire.”

Nemeth A AVS

A Villach ez évben is nagyon jó erőkből áll, érdekes módon az EBEL alsó felében található külföldi csapataiból összevásárolt légiósok húzzák őket immár második éve. Nagyon gólerős a VSV, csak a Bolzano lőtt két góllal többet, de nagyon sokat is kapnak. A katlanjuk renoméja sokat romlott az utóbbi héten, a Klagenfurt és a Graz is győzelemmel távozott, 9 hazai meccsen mindössze 12 pontot gyűjtöttek, az összesen megszerzett 22 pont pedig csak 2-vel több, mint amennyivel Marty Raymond csapata rendelkezik.

A Fehérvár pozitív élményekkel tele indulhatott útnak a csütörtök délelőtti edzést követően. A hátvédek közül betegséggel bajlódik Travis Gawryletz, így ő ezúttal nem kelt útra, így visszakerült a keretbe a legutóbb hiányzó Orbán Attila. A családi gyászt követően Bálizs Bence is játékra jelentkezett, így ismét ő állhat a kapuban, az utóbbi meccseken rendre kiválóan védő Rajna Miklós lesz a párja. A 12 csatár változatlan, de a tengerentúli edzőket ismerve nem lenne meglepetés, ha meccs előtt vagy közben változna a támadószekció kémiája.

Villach–Fehérvár 6-3

   

0-3 után kiválóan összekapta magát a Fehérvár, és a második harmad rossz kezdése után kiegyenlített, de végül meg kellett hajoljon a liga legjobb csatársora előtt. Megmutattuk, kemény fiúkból áll a csapatunk.

Kiegyenlített, mi több, reményt keltő első harmadot követően a második játékrészben öt perc alatt megsorozta a vendégeket a Villach. Két egyenlő létszám melletti és egy emberelőnyös gólt rámoltak be Bálizs Bence kapujába, így viszonylag gyorsan háromgólos vezetéshez jutottak az osztrákok. Marty Raymond kapust cserélt, Bálizst Rajna váltotta. Nem sokkal később sérülés miatt a hazaiaknál is kapuscserére került sor, amelyet követően jóformán közvetlenül a buliból lőtt gólt Mihály Árpád. Ezzel a második szünetre megmaradt a remény a felzárkózásra.

A remények pedig beteljesülni látszottak, hiszen a 47. percben Németh Attila, a 48.-ban pedig Szirányi Bence szerzett gólt, ezzel máris 3-3-ra állt a meccs. Az EBEL-újonc bekknek ez már a harmadik pontja volt a mérkőzésen. A folytatásban azonban sajnos újabb fordulat következett ezután, és ismét egy háromgólos sorozat következett, megint csak a vendéglátóktól. A vége 6-3 lett oda.

Marty Raymond vezetőedző így értékelte a Jégkorongblog a látottakat: “Sajnos ma nem tudtunk ellenállni a villachi támadásoknak, mert a védekezésben elkövetett hibáinkkal együtt ezúttal csak átlagos kapusteljesítményeket mutattunk. A Villach gyorsan elment három góllal a második harmadban, de megmutattuk, hogy kemény fiúkból áll a csapatunk, visszajöttünk a meccsbe, egyenlítettünk. Aztán a hazaiak ismét elhúztak tőlünk, sajnos ma nagyon hullámzó volt a játékunk, de sok a fiatal játékosunk, megesik ez néha. Tanulunk belőle, dolgozunk tovább.”

EBEL, 3153 néző. Játékvezetők: Dremelj, Hribar, Loicht.
Höneckl: 100% (Lamoureux J.: 80,0%)
K
Bálizs: 80,0% (Rajna: 80,0%)
Altmann, Pretnar, Fraser, McBride, Petrik
1
Pozsgai, Jackman, Sarauer, Naglich, Mihály
Jarrett, Unterluggauer, Pewal, Ryan, Hughes
2
Hetényi, Kiss, Benk, Yellow Horn, Banham
Bacher, Brunner Nico, Peintner, Forney, Nageler
3
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Németh
Steiner, Kromp, Platzer, Göhringer, Rauchenwald
4
Orbán, Varga, Tóth, Nemes, Magosi
Hannu Jarvenpaa, Marc Brown
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:55 VSV McBride Petrik Pretnar
2-0 26:04 VSV Hughes Ryan Pewal
3-0 28:57 VSV PP Unterluggauer Hughes Ryan
3-1 37:41 FHA PP Mihály Szirányi Kovács
3-2 46:18 FHA Németh Szirányi Sikorcin
3-3 47:53 FHA Szirányi Tokaji Sikorcin
4-3 51:09 VSV Pewal
5-3 53:13 VSV PP Jarrett Hughes Ryan
6-3 58:02 VSV Jarrett Fraser Hughes
30 Kapura lövések száma 34
13 Kiállításpercek 13

A Villach–Fehérvár góljai

 

6-3-ra nyertek a hazaiak, de az összefoglalót nézve megállapítható, ezen a meccsen pontot foghattunk volna.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum