Egy gyilkos hétvége utolsó felvonása

   

A MOL Liga hétfői játéknapján sem lehet lazítani, az eddigi rangadók után újabbak következnek, hiszen a Brassó az Érsekújvárt, a HSC a Miskolcot, a Ferencváros pedig a DAB-ot fogadja.

Kemény hétvégén van túl mind a házigazda Brassó, mind pedig a vendég Érsekújvár. Lubina mesternek valamit ki kell találnia, hiszen különösen idegenben szenved a csapat. Eddig az idényben nyolcszor utaztak ellenfélhez, és a megszerezhető pontoknak csak a harmadát sikerült begyűjteni, vagyis nyolcat. Kedvező helyzetből indultak neki ennek a három játéknapos hétvégének is, hiszen vesztett pontok tekintetében még a listavezető Dunaújvárost is megelőzték, azonban a Miskolcon és Csíkszeredában elszenvedett vereségek következtében hátrányuk öt pontra nőtt. Márpedig a hétfői meccs sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Brassó ezzel éppen ellentétes utat járt be, két győzelemmel abszolválta az elmúlt két játéknapot. Ezzel Greg Lindqvist csapata továbbra is a legnehezebb ellenfél hazai pályán, kilenc meccsükön 23 pontot szereztek, vagyis a megszerezhető pontok 85%-át begyűjtötték, ami tiszteletet parancsoló mutató. A szezonban csak a DAB és a Miskolc tudott nyerni a Cenk alján, ők is hosszabbításban, illetve büntetőkkel. A két csapat legutóbbi mérkőzésén fölényes hazai siker született, a hazaiak 9-5-tel gázoltak át a vendégeket, van tehát miért visszavágni a felvidéki csapatnak.

A MOL Liga hétfői játéknapjának következő mérkőzésén Brassóból Csíkszeredába teszi át székhelyét a Miskolc. Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője már a múlt hétvégén rendezett Kontinentális-kupa fordulója alatt kitért arra, milyen kemény meccsek várnak rájuk a MOL Ligába visszatérve. Felemásan alakult az első két játéknap számukra, hiszen Brassóban jó kezdés után sima vereséget szenvedtek a nagy riválistól, míg vasárnap, ha döcögve is, de felülkerekedtek a fegyelmezetlen érsekújváriakkal szemben. A HSC jelenleg ötödik a tabellán, tehát mindenképpen szüksége van a három pontra, akkor is, ha ez a helyezés kissé csalóka, lévén három meccsel kevesebbet játszottak borsodi ellenfelüknél. A Miskolc helyzete is csalóka, hiszen ott vannak a tabella élmezőnyében, ám minden más csapatnál több mérkőzésen vannak túl, tehát ahhoz, hogy ott is maradjanak, továbbra is nyerniük kell. Különösen érdekes párharcra van kilátás, hiszen az eddigi mérkőzések alapján a HSC erősnek tűnik otthon, eddig mindössze két csapat tudott nyerni a Vákárban, a Brassó rendes játékidőben és a DAB hosszabbításban. A két csapat eddig egyszer találkozott Szeredában, akkor a hazaiak 2-1-re győztek.

A játéknap harmadik összecsapásán is vannak rendezetlen számlák, hiszen legutóbb a Ferencváros győzni tudott Dunaújvárosban, végképp jelezve a mezőny számára, hogy idén minden eddiginél komolyabban számolni kell velük. Ezt persze nem kell Stephan Lundhnak különösebben hangsúlyozni, a svéd szakember már a tavalyi szezonban is masszív csapatnak tartotta a zöld-fehéreket. Az pedig mindent elárul, hogy a DAB utolsó, lilák elleni mérkőzése után adott nyilatkozatában nem mulasztotta el megemlíteni, milyen komoly feladat vár fiaira hétfőn, Pesterzsébeten. Azóta az FTC elbukott egy hosszabbításos örökrangadót Újpesten, ami egyrészt nyilván sokat kivett a csapatból, másrészt viszont fel is tüzelhette őket. Amellett, hogy a liláktól elszenvedett vereség mindig egy kicsit jobban fáj, a Ferencváros a vasárnapi pontvesztéssel igen nehéz helyzetbe került, hiszen az élen álló ötös ismét elhúzni látszik tőlük. Egyébként is jellemző a Fradira, hogy egy kicsit több rutinnal és higgadtsággal a jelenleginél jóval több pontjuk lehetne, elég ha csak a Brassó elleni idegenbeli, vagy az Érsekújvár elleni hazai meccsükre gondolunk. A Miskolc után a Fradi áll a második helyen, ami a hosszabbításban eldőlt meccsek számát illeti, csakhogy amíg Mayer Péter legénysége mind a hat hosszabbításos meccsét behúzta, addig Dobos Tamásék csak egyet az ötből. Két olyan csapat találkozik hétfőn Pesterzsébeten, amely az átlagosnál nagyobb magasságokat és mélységeket hajlamos megjárni a hullámvasúton, így lehetetlen megtippelni, milyen játékot láthatunk.

FTC–Dab.Docler 6-5

   

A hokiszakosztálya 85. születésnapját győzelemmel ünneplő Ferencváros teljesen megérdemelten győzött büntetőkkel és gyűjtötte be a két pontot, az enerváltan hokizó Dab.Doclerrel szemben.

A Fradi számára ideálisan kezdődött a mérkőzés, hiszen Mestyán sarokból kapu előtti területre emelt korongja megpattant egy hazai játékos ütőjén és akadálytalanul csúszott a gólvonal mögé. Ezzel a negyedik percben vezetett a hazai együttes. Két perccel később Hüffner nem különösebben erős kékvonalas lövését Meravy kissé elnézte, amivel a DAB egyenlített. Nagyon könnyen adta át a területet a legutóbbi hazai vereségéből semmit sem tanuló Dunaújváros a zöld-fehérek agilis támadóinak, sokan és gyakran maradtak elöl, nem ütköztek eleget Stephan Lundh fiai. Mivel a helyzeteiket elöl rendre kihagyták, ezzel megnyílt az út a hazaiak előtt. Az egyik kontra végén Ojanen hozta helyzetbe Feilt, aki nem hibázott, Sevela már csak a gólvonal mögött tudott a koronghoz nyúlni.

2-1-ről folytatódott tehát a második harmad, amelyben megrázta magát a Dunaújváros. Előbb Kiss Ákos egyenlített a 23. Percben, majd Jabornik szerezte meg a vezetést három perccel később. Ha ez nem lett volna elég a hazaiaknak, Szappanos találata a 33. percben már 4-2-es vendégelőnyt jelentett. Vezetésük birtokában megnyugodtak az Acélbikák és minden korábbi tapasztalat ellenére újra visszavettek a tempóból. Eközben változatlan szabadon hagyták a Ferencvárost kibontakozni. Potila a legjobbkor használta ki a dunaújvárosiak védőmunkájának határozatlanságát, és egy perccel a harmad vége előtt egy gólra csökkentette a hátrányt. Berta Ákos pedig a harmadik harmad elején az egyenlítő gólt is megszerezte. A vendégek szempontjából nagyon jókor, 24 másodperc elteltével jött az újabb DAB-találat, Hegyi Ádám Zoltán révén sikerült visszavenniük a vezetést. Újabb gól azonban csak nem akart születni, már-már úgy tűnt lepereg egygólos újvárosi előnnyel a találkozó, ám hat másodperccel a vége előtt Berta villant másodszorra is, kiegyenlítve az állást.

A hosszabbításban játszott úgy a DAB, ahogyan azt Stephan Lundh feltehetően az elejétől eltervezte, ám ekkor már semmi sem ment be a vendégeknek. A végén még Bertát állították ki a játékvezetők, ám a hátralévő 45 másodperc már kevésnek bizonyult az előny gólra váltásához. Jöhettek a büntetők és mivel hazai oldalon Potila és Onanen is eredményes volt, míg a vendégek részéről csak Somogyi talált be, Peterdi a kapuvasat találta el, Ladányi pedig kihagyta, így teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Ferencváros.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Kincses, Sós, Pálkövi, Vas.
Meravy: 88,1% (Budai)
K
Sevela: 88,0% (Kiss T.)
Wéber, Ölander, Dancsfalvi, Borbás, Berta
1
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
Géczi, Mestyán, Pál, Fodor, Potila
2
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Hurtaj, Azari
Lencsés, Győri, Ojanen, Feil, Sijka
3
Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp, Szappanos
Horváth, Nagy L., Vaszjunyin
4
Szabados, Hegyi Á. Z., Virág, Kiss Á.
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:38 FTC Mestyán Dancsfalvi Berta
1-1 05:49 DAB Hüffner
2-1 16:51 FTC Feil Ojanen Sijka
2-2 22:53 DAB Kiss Á. Hegyi Á. Z. Peterdi
2-3 25:54 DAB Jaborník Papp Pavuk
2-4 32:36 DAB Szappanos Pavuk Papp
3-4 39:03 FTC Potila Sijka Meravy
4-4 42:02 FTC Berta Dancsfalvi Borbás
4-5 42:26 DAB Hegyi Á. Z. Gröschl
5-5 59:54 FTC Ojanen Berta Ölander
6-5 65:00 FTC GWS Ojanen
50 Kapura lövések száma 42
29 Kiállításpercek 18

A Ferencváros–Dab képei

 

A ferencvárosi jégkorong 85. születésnapján bajnokveréssel ünnepelt, rövid időn belül immár másodszor.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum