Egy gyilkos hétvége utolsó felvonása

 

A MOL Liga hétfői játéknapján sem lehet lazítani, az eddigi rangadók után újabbak következnek, hiszen a Brassó az Érsekújvárt, a HSC a Miskolcot, a Ferencváros pedig a DAB-ot fogadja.

Kemény hétvégén van túl mind a házigazda Brassó, mind pedig a vendég Érsekújvár. Lubina mesternek valamit ki kell találnia, hiszen különösen idegenben szenved a csapat. Eddig az idényben nyolcszor utaztak ellenfélhez, és a megszerezhető pontoknak csak a harmadát sikerült begyűjteni, vagyis nyolcat. Kedvező helyzetből indultak neki ennek a három játéknapos hétvégének is, hiszen vesztett pontok tekintetében még a listavezető Dunaújvárost is megelőzték, azonban a Miskolcon és Csíkszeredában elszenvedett vereségek következtében hátrányuk öt pontra nőtt. Márpedig a hétfői meccs sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Brassó ezzel éppen ellentétes utat járt be, két győzelemmel abszolválta az elmúlt két játéknapot. Ezzel Greg Lindqvist csapata továbbra is a legnehezebb ellenfél hazai pályán, kilenc meccsükön 23 pontot szereztek, vagyis a megszerezhető pontok 85%-át begyűjtötték, ami tiszteletet parancsoló mutató. A szezonban csak a DAB és a Miskolc tudott nyerni a Cenk alján, ők is hosszabbításban, illetve büntetőkkel. A két csapat legutóbbi mérkőzésén fölényes hazai siker született, a hazaiak 9-5-tel gázoltak át a vendégeket, van tehát miért visszavágni a felvidéki csapatnak.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2013. okt. 28., hétfő. Játékvezetők: Csomortani, Iliescu, Siko, Redai.
Polc: 88,9% (Fülöp)
K
Chovan: 93,3% (Krajcovic: 100%)
Wehrs, Hietamaki, Molnár, Saluga, Zsók
1
Kowalczyk, Siska, Dubec Marek, Uram, Frolík
Piszarenko, Nagy, Bonar, Petres
2
Sucharda, Hrudík, Weissmann, Caladi, Polcík
Mastaleriu, Péter R., Péter Zs., Gliga
3
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
Virág, Márton, Dumitru, Bálint, Oprea
4
Král, Ruzicka, Uhnák
Greg Lindqvist
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar

A MOL Liga hétfői játéknapjának következő mérkőzésén Brassóból Csíkszeredába teszi át székhelyét a Miskolc. Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője már a múlt hétvégén rendezett Kontinentális-kupa fordulója alatt kitért arra, milyen kemény meccsek várnak rájuk a MOL Ligába visszatérve. Felemásan alakult az első két játéknap számukra, hiszen Brassóban jó kezdés után sima vereséget szenvedtek a nagy riválistól, míg vasárnap, ha döcögve is, de felülkerekedtek a fegyelmezetlen érsekújváriakkal szemben. A HSC jelenleg ötödik a tabellán, tehát mindenképpen szüksége van a három pontra, akkor is, ha ez a helyezés kissé csalóka, lévén három meccsel kevesebbet játszottak borsodi ellenfelüknél. A Miskolc helyzete is csalóka, hiszen ott vannak a tabella élmezőnyében, ám minden más csapatnál több mérkőzésen vannak túl, tehát ahhoz, hogy ott is maradjanak, továbbra is nyerniük kell. Különösen érdekes párharcra van kilátás, hiszen az eddigi mérkőzések alapján a HSC erősnek tűnik otthon, eddig mindössze két csapat tudott nyerni a Vákárban, a Brassó rendes játékidőben és a DAB hosszabbításban. A két csapat eddig egyszer találkozott Szeredában, akkor a hazaiak 2-1-re győztek.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Trandafir, Csata.
Kozuch: 92,0% (Ruczuj)
K
Gyenes: 88,0% (Duschek)
Hruby, Góga, Curilla, Becze, Novák
1
Boyle, deBruyn, Hajós, Popovics, Tóth
Flinta, Papp, Moldován, Molnár Zs., Szőcs
2
Láda, Vojtkó, Ritó, Dubek, Faith
Bors, Nagy I., Molnár Z., Mihály, Farkas
3
Üveges, Hegyi, Metcalfe, Miskolczi, Knox
Kósa, Bíró T., Péter, Bíró O., Gecse
4
Szilágyi, Roczanov, Fliszár
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Mayer Péter

A játéknap harmadik összecsapásán is vannak rendezetlen számlák, hiszen legutóbb a Ferencváros győzni tudott Dunaújvárosban, végképp jelezve a mezőny számára, hogy idén minden eddiginél komolyabban számolni kell velük. Ezt persze nem kell Stephan Lundhnak különösebben hangsúlyozni, a svéd szakember már a tavalyi szezonban is masszív csapatnak tartotta a zöld-fehéreket. Az pedig mindent elárul, hogy a DAB utolsó, lilák elleni mérkőzése után adott nyilatkozatában nem mulasztotta el megemlíteni, milyen komoly feladat vár fiaira hétfőn, Pesterzsébeten. Azóta az FTC elbukott egy hosszabbításos örökrangadót Újpesten, ami egyrészt nyilván sokat kivett a csapatból, másrészt viszont fel is tüzelhette őket. Amellett, hogy a liláktól elszenvedett vereség mindig egy kicsit jobban fáj, a Ferencváros a vasárnapi pontvesztéssel igen nehéz helyzetbe került, hiszen az élen álló ötös ismét elhúzni látszik tőlük. Egyébként is jellemző a Fradira, hogy egy kicsit több rutinnal és higgadtsággal a jelenleginél jóval több pontjuk lehetne, elég ha csak a Brassó elleni idegenbeli, vagy az Érsekújvár elleni hazai meccsükre gondolunk. A Miskolc után a Fradi áll a második helyen, ami a hosszabbításban eldőlt meccsek számát illeti, csakhogy amíg Mayer Péter legénysége mind a hat hosszabbításos meccsét behúzta, addig Dobos Tamásék csak egyet az ötből. Két olyan csapat találkozik hétfőn Pesterzsébeten, amely az átlagosnál nagyobb magasságokat és mélységeket hajlamos megjárni a hullámvasúton, így lehetetlen megtippelni, milyen játékot láthatunk.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Kincses, Sós, Pálkövi, Vas.
Meravy: 88,1% (Budai)
K
Sevela: 88,0% (Kiss T.)
Wéber, Ölander, Dancsfalvi, Borbás, Berta
1
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
Géczi, Mestyán, Pál, Fodor, Potila
2
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Hurtaj, Azari
Lencsés, Győri, Ojanen, Feil, Sijka
3
Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp, Szappanos
Horváth, Nagy L., Vaszjunyin
4
Szabados, Hegyi Á. Z., Virág, Kiss Á.
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum