Egy gyilkos hétvége utolsó felvonása

   

A MOL Liga hétfői játéknapján sem lehet lazítani, az eddigi rangadók után újabbak következnek, hiszen a Brassó az Érsekújvárt, a HSC a Miskolcot, a Ferencváros pedig a DAB-ot fogadja.

Kemény hétvégén van túl mind a házigazda Brassó, mind pedig a vendég Érsekújvár. Lubina mesternek valamit ki kell találnia, hiszen különösen idegenben szenved a csapat. Eddig az idényben nyolcszor utaztak ellenfélhez, és a megszerezhető pontoknak csak a harmadát sikerült begyűjteni, vagyis nyolcat. Kedvező helyzetből indultak neki ennek a három játéknapos hétvégének is, hiszen vesztett pontok tekintetében még a listavezető Dunaújvárost is megelőzték, azonban a Miskolcon és Csíkszeredában elszenvedett vereségek következtében hátrányuk öt pontra nőtt. Márpedig a hétfői meccs sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Brassó ezzel éppen ellentétes utat járt be, két győzelemmel abszolválta az elmúlt két játéknapot. Ezzel Greg Lindqvist csapata továbbra is a legnehezebb ellenfél hazai pályán, kilenc meccsükön 23 pontot szereztek, vagyis a megszerezhető pontok 85%-át begyűjtötték, ami tiszteletet parancsoló mutató. A szezonban csak a DAB és a Miskolc tudott nyerni a Cenk alján, ők is hosszabbításban, illetve büntetőkkel. A két csapat legutóbbi mérkőzésén fölényes hazai siker született, a hazaiak 9-5-tel gázoltak át a vendégeket, van tehát miért visszavágni a felvidéki csapatnak.

A MOL Liga hétfői játéknapjának következő mérkőzésén Brassóból Csíkszeredába teszi át székhelyét a Miskolc. Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője már a múlt hétvégén rendezett Kontinentális-kupa fordulója alatt kitért arra, milyen kemény meccsek várnak rájuk a MOL Ligába visszatérve. Felemásan alakult az első két játéknap számukra, hiszen Brassóban jó kezdés után sima vereséget szenvedtek a nagy riválistól, míg vasárnap, ha döcögve is, de felülkerekedtek a fegyelmezetlen érsekújváriakkal szemben. A HSC jelenleg ötödik a tabellán, tehát mindenképpen szüksége van a három pontra, akkor is, ha ez a helyezés kissé csalóka, lévén három meccsel kevesebbet játszottak borsodi ellenfelüknél. A Miskolc helyzete is csalóka, hiszen ott vannak a tabella élmezőnyében, ám minden más csapatnál több mérkőzésen vannak túl, tehát ahhoz, hogy ott is maradjanak, továbbra is nyerniük kell. Különösen érdekes párharcra van kilátás, hiszen az eddigi mérkőzések alapján a HSC erősnek tűnik otthon, eddig mindössze két csapat tudott nyerni a Vákárban, a Brassó rendes játékidőben és a DAB hosszabbításban. A két csapat eddig egyszer találkozott Szeredában, akkor a hazaiak 2-1-re győztek.

A játéknap harmadik összecsapásán is vannak rendezetlen számlák, hiszen legutóbb a Ferencváros győzni tudott Dunaújvárosban, végképp jelezve a mezőny számára, hogy idén minden eddiginél komolyabban számolni kell velük. Ezt persze nem kell Stephan Lundhnak különösebben hangsúlyozni, a svéd szakember már a tavalyi szezonban is masszív csapatnak tartotta a zöld-fehéreket. Az pedig mindent elárul, hogy a DAB utolsó, lilák elleni mérkőzése után adott nyilatkozatában nem mulasztotta el megemlíteni, milyen komoly feladat vár fiaira hétfőn, Pesterzsébeten. Azóta az FTC elbukott egy hosszabbításos örökrangadót Újpesten, ami egyrészt nyilván sokat kivett a csapatból, másrészt viszont fel is tüzelhette őket. Amellett, hogy a liláktól elszenvedett vereség mindig egy kicsit jobban fáj, a Ferencváros a vasárnapi pontvesztéssel igen nehéz helyzetbe került, hiszen az élen álló ötös ismét elhúzni látszik tőlük. Egyébként is jellemző a Fradira, hogy egy kicsit több rutinnal és higgadtsággal a jelenleginél jóval több pontjuk lehetne, elég ha csak a Brassó elleni idegenbeli, vagy az Érsekújvár elleni hazai meccsükre gondolunk. A Miskolc után a Fradi áll a második helyen, ami a hosszabbításban eldőlt meccsek számát illeti, csakhogy amíg Mayer Péter legénysége mind a hat hosszabbításos meccsét behúzta, addig Dobos Tamásék csak egyet az ötből. Két olyan csapat találkozik hétfőn Pesterzsébeten, amely az átlagosnál nagyobb magasságokat és mélységeket hajlamos megjárni a hullámvasúton, így lehetetlen megtippelni, milyen játékot láthatunk.

Brassó–Érsekújvár 1-5

   

Az erejével elkészülő Brassó csak egy harmadon át tudta úgy-ahogy tartani a jó formában játszó Érsekújvárt, amely ilyen arányban is megérdemelten nyert. Öt kapott gólja ellenére Polc a meccs egyik legjobbja volt.

Az első percek a kapu előtt üresen hagyott centerekről szóltak. Az első percben a brassói védelem feledkezett meg teljesen Caladiról, aki a kapu előtt teljes magányban kapta meg Uram passzát, amivel megszerezték a vezetést a vendégek. Pontosan két perccel később, emberelőnyben Piszarenko tálalt nagyon okosan Molnár Zsolt elé, akit szintén egyedül hagytak a szlovák védők. A gyors gólváltást követően mindkét oldalon voltak helyzetek, többnyire egymás hibáiból éltek a csapatok. Emellett sok volt a felesleges szabálytalanság, csak az első 15 percben hat kétperces büntetést osztottak ki a sporik. Egyik csapat sem volt azonban képes élni az emberelőny adta lehetőségekkel, sőt, Mastaleriu kiállítása alatt Bonar majdnem hátrányos gólt szerzett, Chovan a nap védését bemutatva tudott csak hárítani. Nem sokkal később, egy páros kiállítást követően, Weissman ugrott ki, nagyon szépen elhúzta a kissé kihúzódó Polc mellett, majd az üres kapuba emelte a korongot. Mindez azt jelentette, hogy 2-1-es vendégelőnnyel várhatták a csapatok a második felvonást.

A második harmadban Chovant Krajcovic váltotta a kapuban. A játékrész érsekújvári attakokkal kezdődött, az egyik ilyen során Ruzicka tört be a támadó harmadba, majd távoli lövését Polc talán kissé benézte, mindenesetre ezzel a góllal a 23. percben már 3-1-re vezettek a vendégek. Nem sokkal később Polcik maradt Polccal szemben üresen, de a kiváló kapus kispárgázta a lövést. Láthatóan frissebbek és élesebbek voltak az érsekújváriak, a Brassó emberelőnyben sem igazán tudott nyomást kifejteni Chovan kapujára, míg a másik oldalon csak Polcon múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség. Azonban ez sem váratott sokáig magára, a 31. perc végén Kowalczyk növelte 4-1-re az érsekújvári előnyt. A harmad végén brassói emberhátrányban Zsók vetődött bele önfeláldozóan egy bombába, aminek végén úgy kellett letámogatni a jégről, szerencsére később visszatérhetett.

Nagyon szép góllal indult a harmadik harmad, Weismman tört be a 43. percben a kapu előterébe, erős, pontos fonáklövése ellen Polc tehetetlen volt. További érsekújvári rohamokkal folytatódott a mérkőzés, a Brassó nemigazán tudott kibontakozni. A 47. percben Péter Zsolt szabálytalankodott meglehetősen csúnyán Dubeccel szemben, csak a szlovák csatár méretbeli fölényének köszönhetően nem lett súlyosabb következménye az esetnek, így Péter teljesen megérdemelten mehetett az öltözőbe, 5+20 perces végleges fegyelmi büntetése után. Már az előny első percében betalált az Érsekújvár, azonban a játékvezetők már korábban belefújtak az akcióba, így maradt az 1-5. Az előnnyel sokáig nem tud mit kezdeni az előnnyel, majd egy perc húsz másodperccel annak letelte előtt Král könyökölte le Bonart a semleges zónában, ami azt jelentette, hogy 4-4 ellen folytathatták a játékot a felek. Ekkor Saluga előtt adódott a legnagyobb lehetőség, ám ez a helyzet is kimaradt. A harmad legvégére feltámadt a Brassó, valamit megmutattak az elmúlt két meccsen nyújtottakból, ennek és a szinte folyamatos emberelőnyüknek köszönhetően egyértelműen uralták a játék végét, azonban fölényüket nem tudták gólra váltani a továbbra is fegyelmezetlen és sok kiállítást kapó Érsekújvárral szemben.

nzabra9

Fotó: HC Nové Zámky Facebook (archív)

Ez nem a mi napunk volt

 

Nem tudta hibátlanul zárni a Brassó a hétvégét, a túráján eddig nulla pontos Érsekújvár akadályozta meg ebben. Edzői nyilatkozatok.

Greg Lindqvist vezetőedző, Corona Brassó: “Mindenekelőtt azt kell mondjam, úgy néz ki, elfáradt a csapatunk fejben a három, gyors egymásutánban lejátszott rangadó végére. Elvesztettük azt a sebességünket, amivel rendelkeznünk kellett volna, és 1-1 után nem tudtunk élni a kínálkozó számos lehetőségünkkel. Ez nem a mi napunk volt, de ez is előfordul a hokiban. Néha nyerünk, néha veszítünk. 9 pontot kellett volna szereznünk a 4 nap végére, de meg kell elégedjünk a 6-tal is. A következő hét végén két fontos mérkőzés vár ránk, itt az idő, hogy azokra kezdjünk el felkészülni.”

Ladislav Lubina vezetőedző, HC Nové Zámky: “Nagyon elégedett vagyok a 3 ponttal, amit szereztünk. Nagyon fontos meccs volt ez, és sikerült feljavulnunk rá. Köszönöm a csapatomnak és a segítőnek, hogy segítettek ebben.”

MOL Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2013. okt. 28., hétfő. Játékvezetők: Csomortani, Iliescu, Siko, Redai.
Polc: 88,9% (Fülöp)
K
Chovan: 93,3% (Krajcovic: 100%)
Wehrs, Hietamaki, Molnár, Saluga, Zsók
1
Kowalczyk, Siska, Dubec Marek, Uram, Frolík
Piszarenko, Nagy, Bonar, Petres
2
Sucharda, Hrudík, Weissmann, Caladi, Polcík
Mastaleriu, Péter R., Péter Zs., Gliga
3
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
Virág, Márton, Dumitru, Bálint, Oprea
4
Král, Ruzicka, Uhnák
Greg Lindqvist
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:37 NZÁ Caladi Uram Frolík
1-1 02:37 BRA PP Molnár Piszarenko Bonar
1-2 13:10 NZÁ Weissmann Uram
1-3 22:38 NZÁ Ruzicka Kowalczyk
1-4 30:47 NZÁ Kowalczyk Uram
1-5 42:35 NZÁ Weissmann Uhnák Ruzicka
35 Kapura lövések száma 45
37 Kiállításpercek 22

A Brassó–Érsekújvár képei

 

Tíz kép a brassóiak jóvoltából az érsekújvári győzelemről.

Cimkék: , , , , , ,

Összes (102)

Utolsó hozzászólások

 1. 1885*
    #97
  1885*,   

  moszkvicsslusszkulcs: vágod a lényeget :)))))))))

 2. gogosz
    #98
  gogosz,   

  Gratulálok a Fradinak! Teljesen megérdemelték.

 3. moszkvicsslusszkulcs
    #99
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @1885*: Ugye???

 4. uteapu
    #100
  uteapu,   

  Gratulálok a szülinapos csapatnak! Ebben a szezonban, már nem lehet lazán meccset nyerni.

 5. 1885*
    #101
  1885*,   

  moszkvicsslusszkulcs,: én is gondoltam, hogy leírom, de Tőled jobban hangzik :D

 6. eszel
    #102
  eszel59,   

  @Szvf: Ne kapd fel a vizet!
  Fogalmam sincsen hogy történt az eset.Csak gondoltam,hogy egyszer én is írok úgy sommás itéletet,hogy nem is láttam a meccset.:)
  Találkoztam már ilyennel a blogon...:(

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk