Egy gyilkos hétvége utolsó felvonása

   

A MOL Liga hétfői játéknapján sem lehet lazítani, az eddigi rangadók után újabbak következnek, hiszen a Brassó az Érsekújvárt, a HSC a Miskolcot, a Ferencváros pedig a DAB-ot fogadja.

Kemény hétvégén van túl mind a házigazda Brassó, mind pedig a vendég Érsekújvár. Lubina mesternek valamit ki kell találnia, hiszen különösen idegenben szenved a csapat. Eddig az idényben nyolcszor utaztak ellenfélhez, és a megszerezhető pontoknak csak a harmadát sikerült begyűjteni, vagyis nyolcat. Kedvező helyzetből indultak neki ennek a három játéknapos hétvégének is, hiszen vesztett pontok tekintetében még a listavezető Dunaújvárost is megelőzték, azonban a Miskolcon és Csíkszeredában elszenvedett vereségek következtében hátrányuk öt pontra nőtt. Márpedig a hétfői meccs sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Brassó ezzel éppen ellentétes utat járt be, két győzelemmel abszolválta az elmúlt két játéknapot. Ezzel Greg Lindqvist csapata továbbra is a legnehezebb ellenfél hazai pályán, kilenc meccsükön 23 pontot szereztek, vagyis a megszerezhető pontok 85%-át begyűjtötték, ami tiszteletet parancsoló mutató. A szezonban csak a DAB és a Miskolc tudott nyerni a Cenk alján, ők is hosszabbításban, illetve büntetőkkel. A két csapat legutóbbi mérkőzésén fölényes hazai siker született, a hazaiak 9-5-tel gázoltak át a vendégeket, van tehát miért visszavágni a felvidéki csapatnak.

A MOL Liga hétfői játéknapjának következő mérkőzésén Brassóból Csíkszeredába teszi át székhelyét a Miskolc. Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője már a múlt hétvégén rendezett Kontinentális-kupa fordulója alatt kitért arra, milyen kemény meccsek várnak rájuk a MOL Ligába visszatérve. Felemásan alakult az első két játéknap számukra, hiszen Brassóban jó kezdés után sima vereséget szenvedtek a nagy riválistól, míg vasárnap, ha döcögve is, de felülkerekedtek a fegyelmezetlen érsekújváriakkal szemben. A HSC jelenleg ötödik a tabellán, tehát mindenképpen szüksége van a három pontra, akkor is, ha ez a helyezés kissé csalóka, lévén három meccsel kevesebbet játszottak borsodi ellenfelüknél. A Miskolc helyzete is csalóka, hiszen ott vannak a tabella élmezőnyében, ám minden más csapatnál több mérkőzésen vannak túl, tehát ahhoz, hogy ott is maradjanak, továbbra is nyerniük kell. Különösen érdekes párharcra van kilátás, hiszen az eddigi mérkőzések alapján a HSC erősnek tűnik otthon, eddig mindössze két csapat tudott nyerni a Vákárban, a Brassó rendes játékidőben és a DAB hosszabbításban. A két csapat eddig egyszer találkozott Szeredában, akkor a hazaiak 2-1-re győztek.

A játéknap harmadik összecsapásán is vannak rendezetlen számlák, hiszen legutóbb a Ferencváros győzni tudott Dunaújvárosban, végképp jelezve a mezőny számára, hogy idén minden eddiginél komolyabban számolni kell velük. Ezt persze nem kell Stephan Lundhnak különösebben hangsúlyozni, a svéd szakember már a tavalyi szezonban is masszív csapatnak tartotta a zöld-fehéreket. Az pedig mindent elárul, hogy a DAB utolsó, lilák elleni mérkőzése után adott nyilatkozatában nem mulasztotta el megemlíteni, milyen komoly feladat vár fiaira hétfőn, Pesterzsébeten. Azóta az FTC elbukott egy hosszabbításos örökrangadót Újpesten, ami egyrészt nyilván sokat kivett a csapatból, másrészt viszont fel is tüzelhette őket. Amellett, hogy a liláktól elszenvedett vereség mindig egy kicsit jobban fáj, a Ferencváros a vasárnapi pontvesztéssel igen nehéz helyzetbe került, hiszen az élen álló ötös ismét elhúzni látszik tőlük. Egyébként is jellemző a Fradira, hogy egy kicsit több rutinnal és higgadtsággal a jelenleginél jóval több pontjuk lehetne, elég ha csak a Brassó elleni idegenbeli, vagy az Érsekújvár elleni hazai meccsükre gondolunk. A Miskolc után a Fradi áll a második helyen, ami a hosszabbításban eldőlt meccsek számát illeti, csakhogy amíg Mayer Péter legénysége mind a hat hosszabbításos meccsét behúzta, addig Dobos Tamásék csak egyet az ötből. Két olyan csapat találkozik hétfőn Pesterzsébeten, amely az átlagosnál nagyobb magasságokat és mélységeket hajlamos megjárni a hullámvasúton, így lehetetlen megtippelni, milyen játékot láthatunk.

Brassó–Érsekújvár 1-5

   

Az erejével elkészülő Brassó csak egy harmadon át tudta úgy-ahogy tartani a jó formában játszó Érsekújvárt, amely ilyen arányban is megérdemelten nyert. Öt kapott gólja ellenére Polc a meccs egyik legjobbja volt.

Az első percek a kapu előtt üresen hagyott centerekről szóltak. Az első percben a brassói védelem feledkezett meg teljesen Caladiról, aki a kapu előtt teljes magányban kapta meg Uram passzát, amivel megszerezték a vezetést a vendégek. Pontosan két perccel később, emberelőnyben Piszarenko tálalt nagyon okosan Molnár Zsolt elé, akit szintén egyedül hagytak a szlovák védők. A gyors gólváltást követően mindkét oldalon voltak helyzetek, többnyire egymás hibáiból éltek a csapatok. Emellett sok volt a felesleges szabálytalanság, csak az első 15 percben hat kétperces büntetést osztottak ki a sporik. Egyik csapat sem volt azonban képes élni az emberelőny adta lehetőségekkel, sőt, Mastaleriu kiállítása alatt Bonar majdnem hátrányos gólt szerzett, Chovan a nap védését bemutatva tudott csak hárítani. Nem sokkal később, egy páros kiállítást követően, Weissman ugrott ki, nagyon szépen elhúzta a kissé kihúzódó Polc mellett, majd az üres kapuba emelte a korongot. Mindez azt jelentette, hogy 2-1-es vendégelőnnyel várhatták a csapatok a második felvonást.

A második harmadban Chovant Krajcovic váltotta a kapuban. A játékrész érsekújvári attakokkal kezdődött, az egyik ilyen során Ruzicka tört be a támadó harmadba, majd távoli lövését Polc talán kissé benézte, mindenesetre ezzel a góllal a 23. percben már 3-1-re vezettek a vendégek. Nem sokkal később Polcik maradt Polccal szemben üresen, de a kiváló kapus kispárgázta a lövést. Láthatóan frissebbek és élesebbek voltak az érsekújváriak, a Brassó emberelőnyben sem igazán tudott nyomást kifejteni Chovan kapujára, míg a másik oldalon csak Polcon múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség. Azonban ez sem váratott sokáig magára, a 31. perc végén Kowalczyk növelte 4-1-re az érsekújvári előnyt. A harmad végén brassói emberhátrányban Zsók vetődött bele önfeláldozóan egy bombába, aminek végén úgy kellett letámogatni a jégről, szerencsére később visszatérhetett.

Nagyon szép góllal indult a harmadik harmad, Weismman tört be a 43. percben a kapu előterébe, erős, pontos fonáklövése ellen Polc tehetetlen volt. További érsekújvári rohamokkal folytatódott a mérkőzés, a Brassó nemigazán tudott kibontakozni. A 47. percben Péter Zsolt szabálytalankodott meglehetősen csúnyán Dubeccel szemben, csak a szlovák csatár méretbeli fölényének köszönhetően nem lett súlyosabb következménye az esetnek, így Péter teljesen megérdemelten mehetett az öltözőbe, 5+20 perces végleges fegyelmi büntetése után. Már az előny első percében betalált az Érsekújvár, azonban a játékvezetők már korábban belefújtak az akcióba, így maradt az 1-5. Az előnnyel sokáig nem tud mit kezdeni az előnnyel, majd egy perc húsz másodperccel annak letelte előtt Král könyökölte le Bonart a semleges zónában, ami azt jelentette, hogy 4-4 ellen folytathatták a játékot a felek. Ekkor Saluga előtt adódott a legnagyobb lehetőség, ám ez a helyzet is kimaradt. A harmad legvégére feltámadt a Brassó, valamit megmutattak az elmúlt két meccsen nyújtottakból, ennek és a szinte folyamatos emberelőnyüknek köszönhetően egyértelműen uralták a játék végét, azonban fölényüket nem tudták gólra váltani a továbbra is fegyelmezetlen és sok kiállítást kapó Érsekújvárral szemben.

nzabra9

Fotó: HC Nové Zámky Facebook (archív)

Ez nem a mi napunk volt

 

Nem tudta hibátlanul zárni a Brassó a hétvégét, a túráján eddig nulla pontos Érsekújvár akadályozta meg ebben. Edzői nyilatkozatok.

Greg Lindqvist vezetőedző, Corona Brassó: “Mindenekelőtt azt kell mondjam, úgy néz ki, elfáradt a csapatunk fejben a három, gyors egymásutánban lejátszott rangadó végére. Elvesztettük azt a sebességünket, amivel rendelkeznünk kellett volna, és 1-1 után nem tudtunk élni a kínálkozó számos lehetőségünkkel. Ez nem a mi napunk volt, de ez is előfordul a hokiban. Néha nyerünk, néha veszítünk. 9 pontot kellett volna szereznünk a 4 nap végére, de meg kell elégedjünk a 6-tal is. A következő hét végén két fontos mérkőzés vár ránk, itt az idő, hogy azokra kezdjünk el felkészülni.”

Ladislav Lubina vezetőedző, HC Nové Zámky: “Nagyon elégedett vagyok a 3 ponttal, amit szereztünk. Nagyon fontos meccs volt ez, és sikerült feljavulnunk rá. Köszönöm a csapatomnak és a segítőnek, hogy segítettek ebben.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2013. okt. 28., hétfő. Játékvezetők: Csomortani, Iliescu, Siko, Redai.
Polc: 88,9% (Fülöp)
K
Chovan: 93,3% (Krajcovic: 100%)
Wehrs, Hietamaki, Molnár, Saluga, Zsók
1
Kowalczyk, Siska, Dubec Marek, Uram, Frolík
Piszarenko, Nagy, Bonar, Petres
2
Sucharda, Hrudík, Weissmann, Caladi, Polcík
Mastaleriu, Péter R., Péter Zs., Gliga
3
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
Virág, Márton, Dumitru, Bálint, Oprea
4
Král, Ruzicka, Uhnák
Greg Lindqvist
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:37 NZÁ Caladi Uram Frolík
1-1 02:37 BRA PP Molnár Piszarenko Bonar
1-2 13:10 NZÁ Weissmann Uram
1-3 22:38 NZÁ Ruzicka Kowalczyk
1-4 30:47 NZÁ Kowalczyk Uram
1-5 42:35 NZÁ Weissmann Uhnák Ruzicka
35 Kapura lövések száma 45
37 Kiállításpercek 22

A Brassó–Érsekújvár képei

 

Tíz kép a brassóiak jóvoltából az érsekújvári győzelemről.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum