Nagy Gergő meglőtte első gólját a CHL-ben

   

Csapata már 5-0-ra is vezetett, ám a vége mégis izgalmas lett. A magyar csatár az utolsó, hetedik gólt szerezte, üres kapura. Fekete duplázott.

A Quad City Mallards hazai pályán fogadta a St. Charles együttesét. Nagy Gergőék villámrajtot vettek és a 13. percben már úgy érezhették, megvan a mérkőzés, hiszen 5-0-ra vezettek. A vendégek azonban nem így gondolták, így nagy erőket mozgósítva, türelmesen elkezdték a felzárkózást. Még az első harmadban kettőt faragtak a hátrányból, majd a második harmadban a megmaradt három gólnyi különbséget is sikerült eltüntetni. Nagyon nehéz helyzetből kezdték tehát a záró periódust Nagyék, hiszen egy már megnyert meccs kezdett kicsúszni a kezük közül. Összekapták azonban magukat és az 54. percben újra megszerezték a vezetést. Az utolsó percre a St. Charles lehozta kapusát, ezt pedig Nagy Gergő használta ki, beállítva a 7-5-ös végeredményt. A magyar csatár gólja mellett asszisztot is szerzett, tette mindezt a második meccsén, így jelenleg megvan a pont per meccs átlaga.

Nagy_G-QCM

Az INL-ben Fekete Dániel csapata, a Feldkirch idegenben győzte le a Meranót. Pedig a hazai csapat szerezte meg a vezetést a 36. percben. A Feldkirch előbb egyenlített a 48. percben, majd 55 másodperc múlva Fekete góljával már a vendégek vezettek, újabb három és fél perc múlva pedig ismét a magyar csatár volt eredményes, beállítva az 1-3-as végeredményt.

A francia bajnokság szombati fordulójának rangadóján a tavalyi elődöntő visszavágóját játszották, Vas Jánosék látogattak Szélig Viktorékhoz, vagyis a Briancon fogadta a Rouent. A címvédő esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést, a hatodik percben már meg is szerezte a vezetést. A hazaiak a második emberelőnyükből egyenlítettek a 27. percben. A mérkőzés felénél majdnem két teljes percig emberelőnyben játszottak Széligék, azonban kimaradtak a helyzetek. Ebben az egy harmadban közel másfélszer annyit lőtt kapura a Briancon, mint a másik kettőben összesen. A Rouen ennek ellenére egyenlő létszám mellett is visszavette a vezetést a harmad végén. A záró játékrészben egy-egy kiállítás tarkította a mérkőzést, de újabb gól már csak 23 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, üres brianconi kapura született, ezzel nyert 3-1-re a Rouen. Szélig egy apróbb vállsérülés miatt kihagyta a mérkőzést, Vas ezúttal nem szerzett pontot.

Gőz Balázsék a Villard de Lans otthonában vendégszerepeltek. Kétszer is megszerezte a vezetést a Morzine/Avoriaz, azonban a hazaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak, így jöhetett a hosszabbítás. Az emberelőnyeikkel addig pocsékul gazdálkodó csapatok a ráadás 10 perce alatt is kaptak lehetőséget és az egyik ilyenből a Villard de Lans el is döntötte a mérkőzést és nyertek 3-2-re, Gőzék egy pontot vihettek haza. Gőz pontot nem szerzett, az egyik kiállításából viszont gólt kapott csapata. Hét forduló után a Rouen 100%-os teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, a hétvégén első vereségét elszenvedő Grenoble előtt, Széligék harmadikok.

A pénteki vereség után hazai pályán nyertek Hetényiék, miután 2-0 arányban legyőzték a Lukkót. A mérkőzés már az első harmadban eldőlt, amikor két emberelőnyt is gólra váltott a Tappara. Hetényi újra a cserepadon kapott helyet.

Hári Jánosék Hetényiékkel éppen ellentétes utat jártak be, a pénteki fölényes hazai győzelem után idegenben egygólos vereséget szenvedtek, ellenfelük ugyanaz a HPK volt. A mérkőzés egyetlen gólját a hazaiak a 32. percben emberelőnyből szerezték. Hári a második sorban volt balszélső.

Kóger Dániel csapata, a Toledo Walleye 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán Wheeling Nailers ellen az ECHL-ben. A gólszegény mérkőzésen a hazaiak a harmadik harmad 21. másodpercében találtak be először, majd nyolc perc múlva a második góljukat is megszerezték, eldöntve ezzel a mérkőzést. Kóger nem játszott a meccsen.

Nagy Krisztián csapata, a Minot második mérkőzésén sem tudott nyerni a Bismarck ellen az NAHL-ben. A Bismarck az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, amiből a Minot a második játékrész 15. másodpercében egyet tudott faragni. Az emberelőnyös találatra, melynél Nagy Krisztián gólpasszt adott, emberelőnyös találattal felelt a Bismarck, majd még ugyanebben a harmadban negyedik gólját is meglőtte. Mivel a záró játékrész 1-1-es döntetlennel zárult, így végül 5-2-re nyert a Bismarck.

A Bolzanóban is megfordult Kevin Hecquefeuille csapata, az SCL Tigers 2-1-re hazai pályán, ötezer néző előtt 2-1-re verte Hentes Kristófékat a svájci másodosztályban. A kiváló francia hátvéd az első sorban kapott helyet, egy pontot szerzett. Hentes azonban továbbra is sérült.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum