Nyeretlenek csatáznak a veretlenekkel a MOL Ligában

   

Az idei MOL Liga nagy paradoxona, hogy bár jóformán bárki képes megverni bárkit és a mezőny minden eddigi évadnál tömörebb, ennek ellenére legalább ennyire a bevehetetlen várak és nagy mumusok története is. A Brassó idén még nem tudott nyerni a DAB és a Miskolc ellen, a DAB az Érsekújvár ellen, a HSC a DAB ellen, a Miskolc a DAB ellen, az FTC pedig az Érsekújvár és a HSC ellen. Nyilván ez a szezon korai szakaszának is köszönhető, hiszen két vagy három egymás elleni meccsen vannak túl a csapatok, és az is nyilvánvaló, hogy előbb vagy utóbb meg fognak törni ezek a sorozatok. Ezzel együtt szembetűnő, hogy túl sok logika nincs bennük, nem arról van szó, hogy a körvonalazódó erősorrend miatt egyik-másik csapat természetes módon megugorhatatlan feladatot jelent a másiknak.

A Liga vasárnapi fordulójában rendezendő mindhárom mérkőzés ilyen sorozat része, hiszen a HSC Csíkszereda az Érsekújvárt, a Brassó a Miskolcot, az UTE pedig az FTC-t fogadja. A HSC eddig kétszer játszott az Érsekújvárral, otthon és idegenben is nyerni tudott. Gál Sándor tanítványai a Miskolc mellett az egyetlen csapat a ligában, amely ellen Lubina mesternek még nem sikerült megtalálnia az ellenszert. Jó hír a székelyek háza tájáról, hogy sérültjeik lassan felépülnek, Becze és Papp Szabolcs is biztató formában kezdte a Brassó elleni pénteki mérkőzést, még ha a mérkőzés második felét el is rontották.

hsc-ersekujvar_8sml

Az Érsekújvárra a szombati utazás előtt pénteken még Miskolcon várt egy komoly megpróbáltatás, hatalmas küzdelemben, 4-3 arányban alul is maradtak a házigazdák ellen. Egyik csapatra sem várja tehát túl jó állapotban a vasárnapi derbit, ugyanakkor mindkét csapat számára nagyon fontos lenne a három pont megszerzése. A tabella ugyan kissé csalóka, hiszen e két együttes játszotta eddig a legkevesebb mérkőzést, de vesztett pontokat tekintve a felvidékiek legutóbbi vereségükkel hátrányba kerültek a listavezető DAB-bal szemben, míg a HSC-nek minden tekintetben kapaszkodnia kell a rájátszás eléréséhez. Beczéék ugyan a Ferencvárost vesztett pontokban megelőzik, de az első négytől le vannak maradva, messze ők lőtték a legkevesebb gólt az első hat csapat közül és a gólkülönbségük is negatív. Mellettük szól ugyanakkor, hogy a DAB mögött a második legkevesebb gólt kapták eddig a ligában, 10-2 ide vagy oda.

A forduló második mérkőzésén a Brassó fogadja a Miskolcot. Greg Lindqvist csapata jó formában várja a rangadót egykori csapata ellen, hiszen pénteken a nagy rivális Csíkszeredát sikerült legyőzni. Mayer Péter csapata szintén sikerrel hangolt a vasárnapi ütközetre, ám lehetséges, hogy ez áldozatokkal járt, hiszen Rafaj megsérült, Orosz Szilveszter pedig megbetegedett. Visszatér ugyanakkor Üveges és a klub által kirótt büntetését letöltő Fliszár. A Brassónál ugyanez a helyzet Dumitruval és Jánossal, ők is megsérültek pénteken. Egészen biztosan a Miskolcot erősíti viszont a négymeccses eltiltását pénteken letöltő Knox, aki így újra a csapat rendelkezésére áll. Háromszor találkozott eddig egymással a két együttes, a Miskolc már minden elképzelhető módon győzött, otthon hosszabbításban és rendes játékidőben, idegenben pedig büntetőkkel. A Miskolc amúgy idén a hosszabbításos győzelmek specialistája, hatszor győzött ráadásban, ami az eddig lejátszott mérkőzéseinek egyharmada. A liga másik hat csapata összesen tudott ennyi hosszabbításos győzelmet behúzni. A Brassó mellett szól ugyanakkor, hogy főleg hazai pályán tűnnek roppant erősnek, hiszen rendes játékidőben még nem szenvedtek vereséget, a ráadásban is csak kétszer, ugyanakkor nyolcból hat alkalommal szerezték meg mind a három pontot.

A Fradi idén először látogat Újpestre. A lilák szakvezetése azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy meg kell előzni legnagyobb riválisát, a Ferencvárost. Nos, az alapszakasz első negyede alapján úgy tűnik, ez nem sikerült. Sőt, a távolság éppen a Fradival szemben nőtt leginkább, ami persze elsősorban Dobos Tamás és Hakan Nygren érdeme. Ennyire esélyes az elmúlt években talán még soha nem volt a Fradi a Megyeri úton, mint idén. Az UTE pénteken megvált néhány játékosától, azonban ez sem segített rajtuk, sima, 7-2-es vereséget szenvedtek Dunaújvárosban. A Fradi jó formában várhatja a találkozót és szüksége is van minden pontra, hiszen idén tényleg nagyon közel van a rájátszásért folyó küzdelemhez. Csak az örökrangadó iránti tisztelet nem mondat velünk fix 2-est, és ezt a faktort nem tanácsos lebecsülni a zöldek oldalán sem, de a Fradinál jobban ezt senki nem tudhatja.

Brassó–Miskolc 4-2

   

Nehezen, de behúzta a Miskolc elleni meccsét a Brassó, a nap nyertese így a pihenő Dunaújváros lett.

Visszatért a Miskolcba Knox, és a 8. percben rögtön gólpasszal szolgálta ki Metcalfe-ot, aki továbbra is a kanadai táblázat éllovasa. Nem örülhetett sokáig a vezetésnek a vendégcsapat, hiszen Zsók 42 másodperc elteltével egyenlített. A gyors gólváltást mezőnyjáték követte, melyben sokkal több volt a miskolci kísérlet. A 18. percben mégis a Brassó ért el újabb találatot, Molnár Zsolt révén. A gól Gyenes idegeit viselte meg leginkább, neki 10 perc fegyelmit osztottak ki a játékvezetők, mellesleg ez volt a meccs első büntetése.

Sokáig őrizte a vezetést a barcasági csapat, egészen a második harmad utolsó negyedének kezdetéig. A 34. perc elején Gliga mehetett ki a büntetőpadra 2 percre, ám az előnyt kihagyták a borsodiak. Ahogy kiegészült a Brassó, Dubekhez került a korong, és ő nem hibázott, ezzel újra egyenlő lett az állás. Nem sokáig maradt így. Láda kapott kisbüntetést, az emberfölényes helyzetet alig több, mint fél perc alatt kihasználták a hazaiak. Hietamaki lőtte Wehrs és Bonar passzát a hálóba. Rendkívül jó pillanatban esett ez a találat, alig volt már hátra a szünetig, újfent brassói vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

BRA-MIS-SIM_1052-sml

A harmadik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az 55. percben Petres lőtt gólt Péter Róbert és Márton Hunor passzából, ezzel már kettővel vezetett Greg Lindqvist együttese. A fiatal Márton Hunor lassan Miskolc-specialista lesz, hiszen első pontját is a borsodiak ellen szerezte a ligában, és most a másodikat is. A hátralevő időben már nem sikerült közelebb kerülniük a miskolciaknak a Brassóhoz, maradt a kétgólos hazai győzelem, ezzel a Liga első hat csapata közti küzdelem egyre nagyobb.

Nyertünk, de nem vagyok boldog

 

Kritikus nyilatkozat a győztes meccs után a Brassó edzőjétől.

Greg Lindqvist, vezetőedző, Corona Wolves Brassó: “Nyertünk, de ez nem jelenti azt, hogy boldog lennék azzal, ahogy a csapatom játszott ma este. A három pont fontos és nagy nyereség, de ne feledjük, holnap újabb nehéz mérkőzés vár ránk, amelyre jól fel kell készülnünk.”

Mayer Péter, mb. vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék: “Mindig nagy öröm Brassóban játszani, fantasztikus közönségük van. Természetesen nem örülök az eredménynek. Az első harmadban a Brassó egyértelműen meghatározta a játék képét, de vissza tudtunk jönni a játékba, a második harmadban sokkal hatékonyabbak voltunk. A Brassó légiósai jobban játszottak a mieinknél, ez volt a legnagyobb különbség. Soha nem jó veszíteni, de mint mindig, most is jön egy követező mérkőzés, amelyre fel ell készülni. Nagyon izgalmas és jó meccset játszottunk. a MOL Liga fejlődik, és úgy vélem, mindannyian a jó irányba megyünk. Mindenki meg tud verni mindenkit. Ilyen a sport, egyszer az egyik lesz a jobb, de a következő alkalommal a másik nyer. Ilyen a hoki, ezért játszun 48 meccset az alapszakaszban.”

Greg-photo2

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1300 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Butucel, Butucel.
Polc: 94,3% (Fülöp)
K
Gyenes: 87,5% (Duschek)
Wehrs, Hietamaki, Saluga, Bonar, Gliga
1
Boyle, deBruyn, Hajós, Popovics, Tóth
Mastaleriu, Piszarenko, Péter R., Petres, Márton
2
Láda, Vojtkó, Ritó, Dubek, Faith
Nagy Cs., Molnár, Zsók, Virág
3
Üveges, Hegyi, Metcalfe, Miskolczi, Knox
Bálint, Péter Zs., Oprea
4
Szilágyi, Roczanov, Fliszár
Greg Lindqvist
E
Mayer Péter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:30 MIS Metcalfe Knox Miskolczi
1-1 08:12 BRA Zsók Molnár Virág
2-1 17:07 BRA Molnár Wehrs Zsók
2-2 35:15 MIS Dubek Faith Tóth
3-2 39:30 BRA PP Hietamaki Wehrs Bonar
4-2 54:35 BRA Petres Péter R. Márton
32 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 20
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum