Lehet-e esélyes a Fehérvár az Innsbruck ellen?

   

A Znojmo elleni emlékezetes fejesgóllal született pénteki győzelmet követően szombaton is pályára lép a Fehérvár az EBEL-ben. Ezúttal az utolsó előtti Innsbruck az ellenfél.

Ha az előjeleket nézzük, a Volán a mérkőzés esélyese. Jó sorozat áll Marty Raymond tanítványai mögött, amellyel fel is zárkóztak az elmezőny mögé. A legutóbbi hét mérkőzésük közül egyedül a bécsin nem tudtak pontot szerezni. Az ellenfél ezzel ellentétes utat járt be, az utolsó nyolc összecsapásuk közül egyetlen egyen, a büntetőkkel megnyert Graz ellenin érdemeltek ki pontot.

A vendégek mögött rettenetes idegenbeli sorozat áll, 8 mérkőzés, 8 vereség, 0 pont. Azonban ennek ellenére kellő óvatossággal kell kezelni a szombati mérőzés esélyeit. A Fehérváriak gyakorta jobban játszanak erősebb ellenfelek ellen, az előzetesen nyerhetőnek ítélt meccseken rendre szenvednek. Másrészt éppen a közelmúltbeli bécsi fellépések alapján akár az is lehetne a külső szemlélő benyomása, hogy a szombati vendég tiroliak az erősebbek, ők ugyanis csak egyetlen góllal kaptak ki a császárvárosban. Másrészt előbb-utóbb az Innsbruck is nyerni fog egy meccset idegenben, reméljük, nem szombat délután jön el ennek az ideje.

avsSAE_5958

Amióta a tiroliak újra az EBEL-ben játszanak, hét alkalommal találkozott egymással a két csapat. Eddig két innsbrucki és öt fehérvári győzelem született, ám a legutóbbi összecsapást 7-2 arányban az osztrákok nyerték meg. Legtöbb pontjukat a Donati tesók hozták össze, de a jelek szerint szerencsére nemcsak adna, hanem kapnak is, legalábbis erre utal masszívan negatív +/- statisztikájuk. Verhető, de nem veszélytelen és nem lebecsülhető ellenfél érkezik tehár a Raktár utcába, és reméljük, a Fehérvár folytatja az utóbbi időben elkezdett szorgalmas pontgyűjtését.

Fehérvár–Innsbruck 0-1

   

Szenvedett a Fehérvár az Innsbruck ellen, játékosainak nem ment a góllövés. Az ellenfél egy helyzetből betalált, így gólszegény meccsen minimális győzelmet aratott.

Mindkét oldalon apróbb helyzetekkel indult a találkozó, aztán a Fehérvár fokozatosan átvette a kezdeményezést. Beszorult az Innsbruck a védőharmadába, de nem sikerült gólra váltani a fölényt. Pedig ebben segített az is, hogy az este első kiállítását Florian Stern kapta, akadályozásért. Hiába volt a mezőnyfölény, valami mindig hiányzott a gólhoz, ha más nem, az, hogy sikerüljön túljárni a jól védő Munro eszén.

A gól nélküli, békés első harmad után a másodikban több esemény került a jegyzőkönyvbe. Először a 3. percben Banham ült ki 2 percre, őt később az Innsbrucki Pittl, kisvártatva pedig a hazai Magosi követte a büntetőpadon. A meccs felénél óriási lehetőséghez jutott a Fehérvár, Pittl majd Malik kiállítása nyomán 88 másodpercig kettős emberelőnyben játszhatott a kék-fehér csapat. Sajnos ezzel sem sikerült élni, úgy tűnt, ezen a napon be vannak oltva góllövés ellen a hazaiak. Szerencsére ugyanez igaz volt a vendégekre is, akik szintén elpuskázták emberelőnyeiket, pedig kaptak még ilyen lehetőséget a második harmadban.

A második szünetet követően leült kicsit a meccs, nem sok minden mutatott arra, hogy ma itt gól fog születni. A csendesen csordogáló eseményeket megunva Marty Raymond időt kért, de ez inkább a vendégeket rázta fel. Nem sokkal ezt követően ugyanis Salazar megszerezte a szezonbeli hatodik gólját, ezzel juttatta vezetéshez az innsbruckiakat. A hátralevő időben hiába próbált meg Marty Raymond Rajna Miklós helyett is mezőnyjátékost játszatni, ez sem hozta meg az áhított gólt, az Innsbruck győzelme rendkívül fájó.

EBEL, 3496 néző. Játékvezetők: Siegel, Hütter, Nothegger.
Rajna: 96,0% (Ágoston)
K
Munro: 100% (Machreich)
Pozsgai, Gawryletz, Benk, Yellow Horn, Mihály
1
Pittl S., Hörtnagl, Donati T., Donati J., Schennach
Kiss, Jackman, Sarauer, Naglich, Banham
2
Lindner, Malík, Höller, Jurik, Salazar
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Magosi
3
Switzer, Stern, Hanschitz, Huber, Mössmer
Orbán, Hetényi, Németh, Nemes, Kocsis
4
Frischmann, Echtler, Steiner, Steinacher
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Daniel Naud, Wolfgang Kontschieder
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 54:41 HCI Salazar Höller Switzer
30 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum