Fontos négy nap következik

   

Érzelmekkel teli összecsapás kerekedett a Miskolc és az Érsekújvár legutóbbi randevúján. Nem egész két héttel később, péntek este fél hétkor ismét találkoznak a felek.

Kétszer mérkőzött meg eddig a két csapat a MOL Liga 2013/14-es alapszakaszában, és mindkét mérkőzésen a hazai pályán játszó Miskolc nyert hosszabbítás után. Nagyon közel van tehát egymáshoz a két csapat játékereje, ahogy a táblázaton is egymás után találhatók. A Miskolc a 2. helyen áll 30 ponttal, az Érsekújvár pedig 3. helyezett, 29 ponttal, igaz, 3 meccsel kevesebbet játszva. Külön érdekessége a hétvégének, hogy a csapatok nemcsak a péntek estét fogják egymás társaságában eltölteni, hanem kéz a kézben utaznak Erdélybe is, mindkettejükre a HSC és a Brassó vár a következő két mérkőzésnapon, csak természetesen egymáshoz képest ellentétes sorrendben. Nagyon fontos négy nap előtt áll tehát mindkét klub, minden pontra szükségük van, így a péntek esti mérkőzésen is a már megszokott szoros csatára lehet számítani.

“Parázs meccs volt a legutóbbi – mondta blogunknak Mayer Péter, a Miskolci Jegesmedvék megbízott vezetőedzője –, és az utóélete is emlékezetes maradt. Szeretnénk továbbra is az érsekújváriak mumusai maradni, megmutatni nekik, hogy nem véletlenül boldogulnak nehezen ellenünk. Rendkívül tapasztalt játékosok találhatók ellenfelünknél, így nekünk is precízen kell játszanunk, hiszen a legkisebb megingásunkat, könnyelműségünket könnyen ki tudják használni. Nehéz sorozat volt mögöttünk, jól jött ez a néhány nap pihenő. Két játékosunk fog hiányozni, Knox eltiltása ezzel a meccsel jár le, Budai Roland pedig sérülés miatt kénytelen kihagyni a péntek estét.”

A vendégek egy hét pihenőt követően lépnek újra pályára. “Miskolc lesz az első állomása a hárommérkőzéses túránknak – mondta Ladislav Lubina, az Érsekújvár edzője. – Nem igazán lehet tudni, mire számítsunk. A két csapat eddig nagyon szoros és parázs mérkőzéseket játszott, olykor az indulatok is elszabadultak. Remélem, péntek este korrekt, sportszerű mérkőzést láthatnak a szurkolók. Sajnos nem leszünk teljes létszámban a jégen, vannak hiányzóink.”

A Lubina mester által említett hiányzók között a legnagyobb érvágás minden bizonnyal a csapatkapitány Miroslav Stefánka. De ugyancsak nem lehet ott a mérkőzésen Albin Podstavek és Martin Baron. Mellettük a legutóbbi miskolci meccs következményeit nyögő Andrej Sucharda sem játszhat. Visszatérhet ugyanakkor az eltiltását letöltő Chovan kapus, valamint Marek Uram, és ha minden jól megy, engedélyt kap a játékra Jakub Hrudík is.

Miskolc–Érsekújvár 4-3

   

A korábbiakhoz képest jóval meghittebb mederben zajló mérkőzésen harmadszor is legyőzte a Miskolc az Érsekújvárt.

A vendégek krónikus létszámhiányuk miatt visszaigazolták a magyar szurkolók számára sem ismeretlen régi játékosukat, Peter Polcikot, aki utoljára a MOL Liga első szezonjában játszott Magyarországon, azóta a szlovák harmadosztályban kergette a pakkot munka mellett. Mint kiderült, remek húzás volt ez a felvidékiektől, hiszen Polcik két gólt is szerzett. Az elsőt rögtön a hetedik perc elején, ezzel szerzett vezetést a vendégcsapat. Ezt pár percre rá a Dubek, Faith, Láda trió, egészen pontosan a honosított Dubek egyenlítette ki emberelőnyben játszva.

A második harmad utolsó szakaszában hasonló koreográfia szerint történtek az események. Ismét a vendégek szereztek vezetést Pavesic révén, most ők játszottak előnyben, és az előbbi hármas egyenlített, ezúttal Faith volt a gólszerző.

A harmadik harmad elején ismét Dubek talált be, ismét Faith volt a gólpasszos, ezzel vezetett először a hazai csapat. A 48. percben aztán az egyik vendéggól szerzője, Pavesic szabálytalankodott 5+20 percet érően, az előnyből pedig Metcalfe talált a hálóba. A vendégek nem adták fel, a régi-új fiú Polcik második góljával 4 és fél perccel a vége előtt feljöttek egy gólra. A végén Lubina mester megpróbálkozott a kapus lehozatalával is, de nem járt sikerrel, korrekt meccsen maradt az egygólos hazai siker, a vendégeket kevéssé vigasztalhatja, hogy mindegyik harmadban ők nyerték a kapura lövéseket.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 875 néző. Játékvezetők: Jan, Soós, Székely.
Gyenes: 92,3% (Duschek)
K
Chovan: 87,5% (Krajcovic)
Boyle, deBruyn, Hajós, Metcalfe, Tóth
1
Kowalczyk, Siska, Dubec Marek, Uram, Frolík
Láda, Vojtkó, Dubek, Rafaj, Faith
2
Hrudík, Král, Weissmann, Caladi, Polcík
Orosz, Hegyi, Popovics, Szilágyi, Miskolczi
3
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
Ritó, Godó, Roczanov
4
Ruzicka, Uhnák
Mayer Péter
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:03 NZÁ Polcík Weissmann
1-1 10:53 MIS PP Dubek Láda Faith
1-2 34:55 NZÁ PP Pavesic Hrudík Polcík
2-2 39:44 MIS Faith Láda Dubek
3-2 44:00 MIS Dubek Faith
4-2 48:02 MIS PP Metcalfe Láda Hajós
4-3 55:25 NZÁ Polcík Weissmann Caladi
32 Kapura lövések száma 39
2 Kiállításpercek 29

A Miskolc–Érsekújvár képei

 

Bán Olivér örökítette meg a Miskolc–Érsekújvár meccs 15 pillanatát.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum