Évi egymillió eurót adna a Docler az EBEL-re

   

A Docler Budapest garantálta, hogy főtámogatójával 3 éves szerződést köt és EBEL-indulása esetén évekig nem igazol játékost a Fehérvártól. Más ligába egyelőre nem menne a csapat. Mindezt Azari Zsolt klubelnök osztotta meg a Jégkorongbloggal.

A múlt héten beszámoltunk az EBEL-bővítés aktuális helyzetéről. Kíváncsiak voltunk, hogyan látja a helyzetet az a két magyar csapat, amelynek a neve az utóbbi időben felmerült lehetséges pályázóként. Kétrészes mini sorozatunkat a Docler Budapesttel kezdjük.

Hogy áll az Acélbikák EBEL-csatlakozása?

Jelen pillanatban nem foglalkoztat a Dab.Docler vagy a Docler Budapest jégkorongcsapatának EBEL-ben történő indulása. Egyrészt idén tavasszal minden lényeges információt személyesen közöltünk egy prezentáció keretében az EBEL ligaülésén a tagokkal, másrészt akkor úgy búcsúztunk el az EBEL képviselőitől Klagenfurtban, hogy ők fognak minket keresni az EBEL-csatlakozás ügyében. Az akkori prezentációban egyértelműen megfogalmaztuk, hogy a csapat főszponzora a Docler Holding, aki minimum 3 éves szponzori szerződést köt jégkorongcsapatunkkal. A Docler Holding évenként 1 millió euró támogatást biztosít az EBEL-indulás esetén. Ugyanitt közöltük, hogy Docler Budapest néven szeretnénk indulni úgy, hogy a csapat budapesti helyszínen játszaná az EBEL-mérkőzéseket, oly módon, hogy a farmcsapatunkat a MOL ligában versenyeztetnénk, hasonlóan a nationalligás szereplésünkhöz.

A felvetett problémára, miszerint a dunaújvárosi nevelésű játékosok visszaigazolnának a dunaújvárosi csapatba, ellehetetlenítve ezzel az Alba Volán elindulását az EBEL-ben, azt a választ adtam, hogy ha ezen múlik az indulásunk, akkor személyesen garantálom, hogy egyetlen játékost sem veszünk át a Volántól minimum három évig. Ezenkívül érthetően elmagyaráztuk, honnan tervezzük a megfelelő szintű játékosok szerződtetését a leendő EBEL-es csapatunkba, aminek legfontosabb része, hogy már most rendelkezünk az induláshoz szükséges magyar játékosállománnyal, és ?csak? az idegenlégiósok kiválasztása jelentene változást a csapat összetételében. Érdemes elképzelni, milyen csapatunk lenne, ha a Volánban jelenleg játszó idegenlégiósokkal egyszintű játékosok játszanának nálunk.

Azari 1

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Itt szeretnék kitérni arra a problémakörre, hogy a MOL ligába nem tudunk magasabb színvonalú játékosokat igazolni a verseny szakmai- és reklámértékének színvonala miatt. Hogy érthető legyen: a Videoton sem tudná leigazolni Messit a jelenlegi helyzetében, még ha pénze lenne is rá. Ezen indokok miatt fogalmaztam meg már akkor, hogy nemzetközi tornákon, nemzetközileg is magasan jegyzett csapatok ellen szeretnénk bizonyítani, hogy nem a levegőbe beszélünk, nem csak ígérgetünk, hanem tettekkel bizonyítunk. Most is azt gondolom, hogy nemzetközileg is kimagasló szakmai stábbal dolgozunk, gondoljanak csak a két svéd edzőnkre, Stephan Lundh-ra és Jonas Johnsonra, vagy a kanadai fizikai trénerre, Randy Smith-re.
De említhetném a napokban lezajlott nemzetközi torna szervezését, ahol mindenki maximális elégedettségének adott hangot a Kontinentális Kupa megrendezésével kapcsolatban.

Amit még nagyon fontosnak tartok ezzel kapcsolatban, az az, hogy a szerves fejlődés feltétlen híve vagyok. Csak olyan lépésekben gondolkodom, amelyek reálisak, fenntarthatóak és legfőképpen racionálisak, tehát nem a fantázia világába valóak. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem akarok mindenáron, az előbb felsorolt alapelveket megsértve elindulni az EBEL-ben. A csapatunk egyébként nagyon jól érzi magát most is. Jelenleg a jégkorongjátékosok és a személyzet jó körülmények között képes dolgozni és élni úgy, hogy számottevő sikereket is elérünk, ami nyilván nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk eggyel feljebb lépni a szakmai ranglétrán, ha lehetőséget kapunk rá.

Azari 2

Van más konkrét előrelépési lehetőség jelenleg, mint az EBEL?

Harmadik útra nem látok túl sok esélyt. A szlovák jégkorong rendszere túlságosan távol áll a mi rendszerünktől, a büszkeségükről nem is beszélve, a lengyelek pedig nagyon messze vannak, figyelembe véve a reklámértéküket. Mindenképpen abból kell kiindulni, hogy mi az az esemény, ami több valós, üzleti alapon létrejövő pénzt tud a rendszerbe behozni.

Van-e ötlete arra, hogyan lehetne záros határidőn belül a MOL Liga és az EBEL közötti különbséget csökkenteni?

A szlovákok bebizonyították, hogy nem elég jól hokizni (Pozsony és KHL kontra Kassa és Extraliga), Budapest bebizonyítja, hogy nem elég nagy városnak lenni, a legnagyobb egy főre jutó GDP-vel rendelkezni. Az EBEL viszont azt bizonyította be, hogy sok pénzzel, megfelelő szakértelemmel és kitartással, az áru megfelelő csomagolásával, jól megválasztott marketingstratégiával el lehet a jégkorongot adni. Gyorsan hozzátenném, hogy az osztrák GDP nagyságrendekkel jobb körülményeket teremt a produkció megvalósításához.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum