A MOL Liga-első és -utolsó találkozik

   

A Dab.Docler a Kontinentális Kupa részt vevői után könnyebbnek ígérkező ellenfelet fogad, azonban ha félvállról veszi a meccset, az UTE könnyen megtréfálhatja. Galanisz és Tőkési sérült.

Eddig kétszer találkozott egymással a két csapat, mindkét meccsen hat gól született, Újpesten 5-1, Dunaújvárosban 6-0 arányban volt jobb a címvédő. De mindkét alkalommal viszonylag jól tartotta magát a sereghajtó, hiszen Dunaújvárosban a félidőben még csak 2-0, a Megyerin a 43. percben 3-1 volt az állás. Azóta ráadásul Ancsin János és Fekti Bálint csapat új erényeket csillogtat. Ezzel együtt sincs azonban sok esélye a jóval erősebb kerettel rendelkező dunaújvárosiak ellen, akik egy sikeres Kontinentális Kupa-szereplés után vetik bele újra magukat a MOL Liga küzdelmeibe. Amelyben a hétvégén senki nem előzte meg őket, 31 ponttal továbbra is vezetik a tabellát. Második a Miskolc 30 ponttal, de két meccsel többet játszva, míg harmadik az Érsekújvár két ponttal lemaradva, viszont a felvidékiek egy meccsel kevesebbet játszottak. Nagy szükség van tehát a pontokra Dunaújvárosban is, ha meg akarják őrizni vezető helyüket a tabellán.

DABUTE 2

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh (Dab.Docler): A Kontinentális Kupa második fordulójának megnyerése után két nap szabadságot kaptak a fiúk, ám szerdától kezdve újra a munkáé a főszerep, hiszen kemény hetek következnek a bajnokságban. A MOL Liga utolsó helyezettje látogat hozzánk pénteken, ám az utóbbi időben értek el szép eredményeket, a Brassó ellen is szépen tartották magukat például. Így semmiképpen nem szabad félvállról venni a lila-fehéreket, még ha mi is vagyunk a toronymagas esélyesek. Galanisz Nikandrosz minden jel szerint pihen, mert térdsérülést szerzett a hétvégi megméretésen, rajta kívül Tőkési Lajos az, aki kisebb sérüléssel bajlódik, a többiek mostani állás szerint bevethetőek.

Ancsin János (UTE): Vannak változások a csapaton belül, de ettől függetlenül szeretnénk jó játékot, az olykor-olykor már megmutatott jó játékunkat hozni, a DAB ellen is. Azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat és pontot tudjunk rabolni.

Dab.Docler–UTE 7-2

   

Esélyt sem adva ellenfelének nyert hazai pályán a címvédő egy alacsony színvonalú mérkőzésen.
Már az első percekben egyértelművé tette a Dunaújváros, hogy ki a mérkőzés esélyese. A harmadik percben a frissen válogatott behívót kapott Hüffner volt eredményes emberelőnyből, majd fél perccel később Szabados cselezte be magát az újpesti harmadba, majd maga vállalkozott lövésre, kísérletét siker koronázta, amivel már 2-0-ra vezetett a DAB. Nagy fölényben játszottak a hazaiak, ám eközben meglehetősen szellősen is védekeztek, a kínálkozó egy-két alkalmat azonban nem tudta gólra váltani a váratlan keretszűkítésen átesett lila-fehér alakulat.

A harmadik harmad nyolcadik percében kiállították Papp Viktort. Az emberhátrányból azonban a DAB szerzett gól, ráadásul kettőt is. Első alkalommal Peterdi vette be Hajek kapuját, majd 45 másodperc múlva Azari és Hurtaj mentek el már nem először a mérkőzés folyamán 2-1-ben, végül Azari lőtte a gólt. A mérkőzés felénél ezzel már 4-0-ra vezetett a Dab.Docler. A harmad utolsó percében Pavuk is beköszönt, 5-0-ra alakítva az állást.

dabute-ml_130129_025_resize

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu) – archív

A harmadik harmadot egálra hozták a lilák. Kovács Viktor László már 12 másodperc elteltével betalált. A 47. percben azonban egy 50 másodperces rövidzárlat jött az UTE csapatánál, ami alatt Szappanos és Peterdi is eredményes volt, 7-1-re alakítva az állást. A végeredményt két másodperccel a lefújás előtt Virág Csaba állította be, 7-2-re nyertek Stephan Lundh tanítványai.

Stephan Lundh, vezetőedző, Dab.Docler: “Örülük a három pontnak, meg annak a jó játéknak, amit időnként megvillantottunk a mérkőzésen – a kezdésünk például nagyon jól sikerült. A harmadik harmadban sajnos kiengedtünk, nem dolgoztak eleget a fiúk, elkerülhető gólokat kaptunk! Ezzel együtt úgy érzem az első harmadban eldőlt a találkozó, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést! Készülünk a Ferencváros ellen, hiszen a legutóbbi fiaskóért vissza kell fizetni a tartozást!”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Haszonits, Abonyi, Pálkövi.
Kiss T.: 93,5% (Kalnins)
K
Hajek: 85,7% (Szabó)
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
1
Zalavári, Maklári, Németh, Virág Cs., Coleman
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Hurtaj, Azari
2
Horváth, Bereczki, Reiter, Dömötör, Farkas
Nagy R., Erdélyi, Pavuk, Papp V., Szappanos
3
Vecaj, Sommer, Kovács, Pichler, Sweeney
Hruby, Szabados, Hegyi, Virág T., Kiss Á.
4
Szirányi
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Ancsin János, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:48 DAB PP Hüffner Lindgren Hurtaj
2-0 03:20 DAB Szabados Virág T. Hegyi
3-0 28:40 DAB SH Peterdi Jaborník Huba
4-0 29:24 DAB SH Azari Hurtaj Hüffner
5-0 39:44 DAB Pavuk Nagy R. Szappanos
5-1 40:12 UTE Kovács Szirányi
6-1 46:43 DAB Szappanos Papp V. Pavuk
7-1 47:31 DAB Peterdi Jaborník Huba
7-2 59:58 UTE Virág Cs. Sweeney Zalavári
49 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 4

A DAB–UTE képei

 

Mudra László remek képei a tabella első és utolsó helyezettjének mérkőzéséről.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum