A Miskolc átveheti a vezetést

   

A MOL Liga hétfői fordulójának első mérkőzésén, az UTE a Brassót fogadja a tévés meccsen, fél órával később kezdődik az FTC–Miskolc.

A liga örvendetes módon dinamikusan változó tabelláján a brassóiak most éppen nem állnak valami fényesen, hiszen vesztett pontok tekintetében már ötödikek. Vasárnap nem volt szerencséjük a Miskolccal, 3-0-ról sikerült elbukni a mérkőzést. Az UTE szintén Miskolcon játszott utoljára, sok köszönet abban sem volt, hiszen 7-1-re nyertek Mayer Péter tanítványai. Ancsin János és Fekti Bálint csapata ezzel együtt egyre jobb formában játszik, bármikor képes lehet meglepetésekre.

A nap második mérkőzésén a Ferencváros fogadja a Miskolcot. Dobos Tamás csapatának feltett szándéka, hogy csatlakozzon a középmezőnyhöz, ehhez pedig hétfőn a ponttáblázat második helyezettjén keresztül vezet az út. Érdekes módon idén jobban megy idegenben a Miskolc ellen, hiszen a két borsodi mérkőzésen 4 pontot gyűjtöttek a zöld-fehérek, míg Pesterzsébeten 8-5-re győzött a Miskolc. Kulcsfontosságú lesz, hogy melyik csapatnak sikerül zártabb védekezést bemutatnia, az eddigi három találkozón ugyanis átlagban tíz gól esett. Esetleges győzelmével a Miskolc átveheti a vezetést a ligában, még ha több meccset is játszott ellenfelei többségénél.

Rossz hír a hazaiak szempontjából, hogy Rickard Eriksson térdszalagszakadást szenvedett, és ez most már bizonyossá is vált az MRI-vizsgálat alapján. Borbás Gergely várja a Svédországból érkező térdrögzítőjét, ezzel a segítséggel tudja vállalni a játékot a szezonban. Kiss Gábor elkezdte a kerékpáros edzéseket, amennyiben nem vizesedik be a térde, jövő héttől már játszhat. Antti Ojanennek jót tett, hogy Érsekújváron nem vállalta a játékot, a Miskolc ellen már teljesen felépülve játszhat. Andreas Lindquist keze rendbe jött, ő is ott lehet a jégen, ugyanakkor Wéber Zsolt dereka még nem teljesen gyógyult.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Nehéz mérkőzés elé nézünk, a Miskolc egy nagyon jól összerakott csapat. A sok sérültünk ellenére itthon szeretnénk tartani a három pontot, biztosítva ezzel a versenyben maradást a rájátszásért.

UTE–Brassó 3-5

   

Első négy emberelőnyét kihasználta Greg Lindqvist csapata és ezzel el is döntötte a mérkőzést.

A MOL Liga hétfői játéknapjának első mérkőzésén az UTE fogadta a Brassót. Jól kezdtek a hazaiak, hiszen Coleman átadásából Virág Csaba révén a 11. percben megszerezték a vezetést. A 15. Percben a játékvezetők Dömötör megmozdulását látták szabálytalannak, a fiatal játékos azonban jóformán még el sem helyezkedhetett a büntetőpadon, máris mehetett vissza a jégre, a Brassónak ugyanis 16 másodperc elég volt, hogy gólra váltsa a létszámfölényt. A vendégektől Zsók Levente gondolta úgy, hogy 30. születésnapja alkalmából egy góllal kedveskedik saját magának és csapatának, Saluga volt az asszisztos.

Az UTE hajtott tovább, aminek még az első harmadban meg is lett az eredménye, hiszen Reiter góljával visszavették a vezetést. A harmad végén azonban Maklári Eriket állították ki és az áthúzódó emberelőnyt a 22. percben Bonar értékesítette, 2-2-re módosítva az állást. A 23. percben 18 másodpercen belül Dornert és Pichlert is kiállították, a rutinos brassói csapat pedig újfent maximálisan élt a lehetőséggel és két gólt rámolt be Pleszkán hálójába. 4-2-es vezetése birtokában kicsit lazított a hatékonyságon a Brassó, a következő két emberelőnyt kihasználatlanul hagyta.

A harmadik játékrészben sokáig nem változott az eredmény, viszont egyre szabálytalanabb lett a Brassó, ami két kiállításban is megnyilvánult. A másodikat, összességében a negyediket aztán Pichler révén gólra is váltották az 50. percben, újra teljesen nyílttá téve a küzdelmet. Három perccel később ismét emberelőnyhöz jutott az UTE, azonban kiegyenlítenie nem sikerült, sőt, a kiállítás letelte után egy perccel Antal Zsombor volt eredményes, újra kétgólosra növelve a két csapat közötti különbséget. Két perccel a vége előtt időt kért Fekti Bálint, azonban a csapatnak aa hátralévő kevés időben már nem sikerült változtatnia az eredményen, maradt a 3-5.

Ancsin János (vezetőedző, UTE): Az eddigi 15-16 meccsünkből 6-7-et meg kellett volna nyernünk, de különböző okok miatt ez nem sikerült. Ezen az estén sok fegyelmezetlenséget követtünk el, sokat voltunk kiállítva, így nem tudtunk nyerni. Amikor kaptunk zsinórban 3 hátrányos gólt, azt lehetett hinni, elment a hajó, de a második szünetben felébresztettük a srácokat, feljavultunk az utolsó harmadban, fel is zárkóztunk és sok sansz volt az egyenlítésre. Kockáztattunk, de kontrából gólt kaptunk. Mindig mondom, ha  a helyzeteink 30%-át nem lőjük be, akkor nem tudunk nyerni. Jó felé megyünk, 5 az 5 ellen bármelyik csapattal pariban vagyunk a ligában. Sajnos az előnyünk és a hátrányunk nem az igazi. Rossz érzés mindig kikapni, de látható a fejlődés.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Brassó): Csapatomnak néha szüksége van ébresztőre. Elégedett vagyok az emberelőnyös játékunk hatékonyságával, de az utóbbi mérkőzéseken mutatott teljesítményünkkel egyáltalán nem vagyok elégedett. Arra törekszünk, hogy irányítsuk a mérkőzéseket, de ez mostanában nem mindig van így. Néhány hétre még szükségünk van ahhoz, hogy a sérültjeink felépüljenek, a hiányos csapat által megszerzett pontszám megfelelő, de odahaza továbbra is minden győzelemre szükségünk lesz.

Erste Liga, Megyeri út, 115 néző. Játékvezetők: Soós, Németh, Kormos, Vas.
Pleszkán: 85,7% (Hajek)
K
Fülöp: 91,7% (Béres)
Zalavári, Maklári, Reiter, Farkas, Papp
1
Wehrs, Hietamaki, Saluga, Bonar, Gliga
Horváth, Bereczki, Kovács, Pichler, Sweeney
2
Mastaleriu, Piszarenko, Péter R., Antal, Petres
Dorner, Grigors, Németh, Virág Csaba, Coleman
3
János, Oprea, Molnár, Zsók, Virág Csanád
Dömötör, Sommer, Jankovics, Ódry, Szirányi
4
Dumitru, Márton
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:26 UTE Virág Csaba Coleman
1-1 14:38 BRA PP Zsók Saluga
2-1 18:56 UTE Reiter Farkas Sommer
2-2 21:14 BRA PP Bonar Zsók
2-3 23:03 BRA PP2 Wehrs Zsók Bonar
2-4 24:22 BRA PP Zsók Saluga Dumitru
3-4 49:55 UTE PP Pichler Sweeney Horváth
3-5 55:21 BRA Antal Petres Péter R.
35 Kapura lövések száma 35
24 Kiállításpercek 22

Az UTE–Brassó góljai

 

A hétfői MOL Liga-meccs 8 gólja itt látható.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum