A Miskolc átveheti a vezetést

   

A MOL Liga hétfői fordulójának első mérkőzésén, az UTE a Brassót fogadja a tévés meccsen, fél órával később kezdődik az FTC–Miskolc.

A liga örvendetes módon dinamikusan változó tabelláján a brassóiak most éppen nem állnak valami fényesen, hiszen vesztett pontok tekintetében már ötödikek. Vasárnap nem volt szerencséjük a Miskolccal, 3-0-ról sikerült elbukni a mérkőzést. Az UTE szintén Miskolcon játszott utoljára, sok köszönet abban sem volt, hiszen 7-1-re nyertek Mayer Péter tanítványai. Ancsin János és Fekti Bálint csapata ezzel együtt egyre jobb formában játszik, bármikor képes lehet meglepetésekre.

A nap második mérkőzésén a Ferencváros fogadja a Miskolcot. Dobos Tamás csapatának feltett szándéka, hogy csatlakozzon a középmezőnyhöz, ehhez pedig hétfőn a ponttáblázat második helyezettjén keresztül vezet az út. Érdekes módon idén jobban megy idegenben a Miskolc ellen, hiszen a két borsodi mérkőzésen 4 pontot gyűjtöttek a zöld-fehérek, míg Pesterzsébeten 8-5-re győzött a Miskolc. Kulcsfontosságú lesz, hogy melyik csapatnak sikerül zártabb védekezést bemutatnia, az eddigi három találkozón ugyanis átlagban tíz gól esett. Esetleges győzelmével a Miskolc átveheti a vezetést a ligában, még ha több meccset is játszott ellenfelei többségénél.

Rossz hír a hazaiak szempontjából, hogy Rickard Eriksson térdszalagszakadást szenvedett, és ez most már bizonyossá is vált az MRI-vizsgálat alapján. Borbás Gergely várja a Svédországból érkező térdrögzítőjét, ezzel a segítséggel tudja vállalni a játékot a szezonban. Kiss Gábor elkezdte a kerékpáros edzéseket, amennyiben nem vizesedik be a térde, jövő héttől már játszhat. Antti Ojanennek jót tett, hogy Érsekújváron nem vállalta a játékot, a Miskolc ellen már teljesen felépülve játszhat. Andreas Lindquist keze rendbe jött, ő is ott lehet a jégen, ugyanakkor Wéber Zsolt dereka még nem teljesen gyógyult.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Nehéz mérkőzés elé nézünk, a Miskolc egy nagyon jól összerakott csapat. A sok sérültünk ellenére itthon szeretnénk tartani a három pontot, biztosítva ezzel a versenyben maradást a rájátszásért.

FTC–Miskolc 6-1

   

Alaposan visszavágott a Ferencváros a Miskolcnak, és pontszámban beérte a HSC Csíkszeredát.

Éppen egy hete aratott 8-5-ös győzelmet a Miskolc a Ferencváros ellen. Most a Miskolc egy Brassó elleni túlórás győzelemmel a tarsolyában érkezett Pesterzsébetre, a Ferencváros szabadnapos volt vasárnap.

Változatos játékkal kezdődött a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A harmad közepére vette át a kezdeményezést a hazai csapat, és egy remekül sikerült nem egészen egy perc alatt kétgóloselőnyt kovácsolt a kiharcolt mezőnyfölényből. Előbb Berta passzát lőtte be Vaszjunyin a 13. percben, majd kisvártatva egy légiós, Ölander volt eredményes Fodor segítségével. Támadásban maradtak a zöld-fehérek, kiállításhoz is jutottak, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Fordulás után a Miskolc jutott először emberelőnyhöz, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Fordult a kocka, de Rafaj kiállítása alatt a hazaiak sem szereztek újabb gólt. A félidő tájékán azonban 40 másodperc alatt két kisbüntetést is összeszedett a vendégcsapat, az 5 a 3 ember elleni helyzetből pedig Mestyán növelte tovább a hazai előnyt. Dubek hagyott ki egy ziccert később, majd a Miskolc is megkapta a nagy lehetőséget, amikor egymás után két ferencvárosi játékos is a kiállítás sorsára jutott. Dubek révén sikerült értékesíteni a helyzetet, visszaállt az első harmadot követő kétgólos hazai előny.

ftc-mis_DSC_0242

A harmadik harmad gyors hazai góllal kezdődött. Ölander átadását a talán legjobb nyári ferencvárosi igazolás, Antti Ojanen értékesítette. Ezúttal szoásától eltérően nem mértani pontosságú lövésből, hanem kiugrásból volt eredményes. Három perccel később már tekintélyesre hízott a különbség. Az egyre nagyobb fölénybe erülő hazaiak újabb gólját a nemrég visszatért Feil Arnold szerezte. Újabb öt perc elteltével pedig Vaszjunyin szerezte meg második gólját. A hátralevő időben egyirányú forgalom zajlott a pályán, a Miskolc szenvedett, a Ferencváros felszabadultan játszva újabb ésújabb helyzeteket alakított ki, de csak kapuvasig sikerült eljutni, végül maradt a 6-1, de a játék képe alapján ez inkább a vendégekre hízelgő.

Dobos Tamás, vezetőedző, Ferencváros Budapest ESMTK: Nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottunk. Jól védekeztünk és pontosan játszottak csatáraink. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Haladunk tovább a megkezdett úton. Gratulálok a csapatnak.

Mayer Péter, megbízott vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék: A vasárnapi mérkőzés megnyerése sokba került nekünk. A Fradi pontosabban és mentálisan frissebben játszott, mi nem lőttük be a helyzeteinket. Gtratulálok az ellenfélnek.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Bedő, Soltész.
Budai K.: 95,2% (Meravy)
K
Duschek: 87,2% (Gyenes)
Lencsés, Ölander, Berta, Vaszjunyin, Potila
1
Boyle, deBruyn, Metcalfe, Miskolczi, Faith
Lindquist, Mestyán, Pál, Fodor, Feil
2
Orosz, Hegyi Á., Hajós, Tóth, Roczanov
Géczi, Győri, Horváth, Ojanen, Sijka
3
Vojtkó, Láda, Popovics, Szilágyi, Ritó
Wéber, Nagy L., Dancsfalvi
4
Dubek, Godó, Rafaj
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Mayer Péter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:35 FTC Vaszjunyin Berta Lencsés
2-0 13:32 FTC Ölander Fodor Pál
3-0 31:09 FTC PP2 Mestyán Ölander
3-1 37:19 MIS PP2 Dubek deBruyn Tóth
4-1 42:42 FTC Ojanen Ölander
5-1 45:39 FTC Feil Fodor Lindquist
6-1 50:47 FTC Vaszjunyin Potila
47 Kapura lövések száma 21
14 Kiállításpercek 28

Az FTC–Miskolc képei

 
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum