Decemberben Winter Classic-hétvége

   

Egy MOL Liga- és két EBEL-meccsel tér vissza a minőségi jégkorong a Városligetbe. 4200 fős lelátó épül.

2013. december 13. és 15. között a Városligeti Műjégpályán rendezi a Magyar Jégkorong Szövetség a Karácsonyi Hoki Buli nevű szabadtéri jégkorongos hétvégét. A Winter Classic-víkend során egy MOL Liga-mérkőzést, két EBEL-találkozót és egy női EWHL-meccset, továbbá utánpótlástornákat és egy öregfiúkgálát rendeznek a varázslatos szépségű környezetben. Minden további részletet megírunk hamarosan, de annyi máris biztos, hogy több mint 4000 fős mobillelátót építenek a műjégre.

Varosliget-a-magasbol

A Fehérvár-meccs jegyértékesítése online történik, de a hazai szurkolók Székesfehérváron is megválthatják jegyeiket: “A jegyárak kategóriánként 3000, 5000 és 7.000 forintos egységáron kaphatók majd. A Sapa Fehérvár AV19 bérletesei 50% kedvezménnyel juthatnak hozzá a tikettekhez, azaz az állóhelyi 3000 Ft-os jegyet 1500 Ft-ért, míg az ülőbérletes 5000 Ft-os jegyet 2.500 Ft-ért válthatják meg” ? áll a hivatalos Facebook-oldalon.

hokibuli_logo

A Winter Classic-hétvége programja:

2013. december 13., péntek:
19.15: Sapa Fehérvár AV19?Red Bull Salzburg (EBEL-mérkőzés)

2013. december 14., szombat:
10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest?Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (EBJL- és U18-mérkőzés)
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler?Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga-mérkőzés)

2013. december 15. (vasárnap):
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: KMH Budapest?Sabres Vienna (EWHL-mérkőzés)
17.30: Sapa Fehérvár AV19?Klagenfurt (EBEL-mérkőzés)

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Interjúk a sajtóanyagból:

Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke: “Ez a Winter Classic mérföldkő lesz a magyar jégkorong-társadalom életében. Ilyen környezetben ilyen rendezvényt létrehozni nagy dolog. Többhónapos szervezőmunka előzi meg az eseményt, amelyen lesz MOL Liga-, EBEL- és női mérkőzés, illetve gyerekprogramok is. Reméljük, mindenki jól érzi majd magát nálunk! A szándékunk a hagyományteremtés is, ez lesz az első ilyen rendezvényünk, amelyet remélhetőleg továbbiak követnek majd.”

Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója: “A sportágunk hosszú ideje erőn felül teljesít. Ennek az útnak megvoltak a mérföldkövei és az lesz az ezüstvasárnap hétvégéjén megrendezendő Winter Classic is, amely a határokon túl is nagy elismerést szerez majd. Az EBEL országai közül már csak Magyar- és Csehország nem rendezett ilyen klasszikust. Mi hokifesztivált szeretnénk, amit már májusban jeleztünk az EBEL-nek, amely támogatott bennünket. A két ellenfelünk a legtöbbszörös osztrák bajnok Klagenfurt és a leggazdagabb Salzburg lesz, amely a főtámogatója, a Red Bull révén a teljes sportpalettát lefedi.
Ugyanakkor ez az esemény nem jöhetne létre, ha nem áll mellénk a Magyar Jégkorong Szövetség. Én már nem vagyok fiatal, de a Magyar Jégkorong Szövetség és a Szapporóban feljutott csapat sok okos és fiatal szakembere újabb magasságokba fogja eljuttatni a magyar hokit.”

Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője: “Természetesen nagyon örülünk ennek a nagyszerű lehetőségnek. Szeretnénk hozzájárulni a jégkorong népszerűsítéséhez. Biztos vagyok benne, hogy a játékosoknak és a szakvezetőknek komoly kihívást jelent majd a Winter Classic, ugyanakkor élvezik is majd az eseményt, akár a nézők. Mindent megteszünk majd, hogy igazi ünneppé varázsoljuk az eseményt! A Miskolci elleni bajnoki mérkőzésünkön pedig természetesen győzni szeretnénk.”

Egri István, a Miskolci Jegesmedvék klubelnöke: “Számunkra is mérföldkő lesz ez a Winter Classic. Ha 2006. április 2-án, amikor az U18-as világbajnoksággal megnyitottuk a saját csarnokunkat Miskolcon, valaki azt mondta volna nekem, hogy hét évvel később az egyik legjobb magyar klubként jellemeznek minket, illetve az Alba Volánnal, a Klagenfurttal, a Salzburggal és a Dunaújvárossal együtt szerepelhetünk egy háromnapos fesztiválon a Műjégen, biztosan kinevettem volna. Nagyszerű eseményre készülhetünk, amelyen igyekszünk megfelelni a szervezők és résztvevők által képviselt színvonalnak. Abban máris biztos vagyok, hogy többszáz szurkolónk kísér majd el minket a Városligetbe és drukkol majd nekünk.”

Kangyal Balázs, a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatója: “Az ember karácsonykor nem csak az ünnepet, hanem a szomszédait is sajátjának érzi, miként a távol és közelebb élő szeretteit is. Az, hogy ebben az időszakban meg tudunk rendezni egy ilyen jégkorong-eseményt, lenyűgöző. Az Magyar Jégkorong Szövetségnek fontos, hogy folyamatosan lépdeljen előre, illetve nagy felelősség, hogy a MOL Liga még tovább fejlődjön. A MOL Liga jelenlegi két legerősebb csapata vitán felül a Dab.Docler és a Miskolci Jegesmedvék, amelyek megérdemlik, hogy ezen a hokiünnepen felléphessenek a gyermekek, hölgyek és például az osztrák rekordbajnok Klagenfurt ellen. Ez az esemény tükör lesz, mint amikor a rolba letisztítja a jeget: mindenki látható lesz a magyar hokiból. Képzeljük el, milyen hangulatban térünk vissza a Műjégre decemberben: hűvös, talán hóesés, sapka, forralt bor a kézben. Mindenki tudni fogja: idetartozik.”

Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár: “A Magyar Jégkorong Szövetség kimagasló munkát végzett ebben az évben is, a tavaszi világbajnokság szervezésben, eredményben, nézőszámban és a sportág népszerűsítése szempontjából is olyan teljesítmény volt, amelyre büszkék lehetünk. Nyolcezer ember volt kint az Arénában mindennap, köztük én is. Először jártam hokimeccsen, és nagy hatással volt rám, hogy testközelből láthattam a küzdelmet, az akaratot. Az önfegyelem, a taktikai tudás és a kitartás mind jó üzenet a fiataloknak.”

Soltész Miklós, szociális és családügyi államtitkár: “Az A-csoportba jutás hatalmas lökést adott a sportágnak, ezért köszönet jár azoknak, akik már akkor is rengeteget tettek a hokiért, amikor még főleg a szabadban zajlottak a mérkőzések. Mikor a TAO létrejött, már nem is lehetett kérdés, hogy a jégkorong bekerül a támogatandó látványsportágak közé. Budapest imázsa, felemelése szempontjából is fontos esemény lesz a Winter Classic, miként az volt a világbajnokság is.”

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere: “Aki volt már nálunk EBEL-mérkőzésen, tudja, hogy családok is járnak hozzánk, ráadásul nem csak Székesfehérvárról, hanem Budapestről és más városokból is. A magyar jégkorong-társadalom egységes, ami nagyon fontos, mert csak így lehet rávenni a gyermekeket a sportolásra. Fontos, hogy Budapestre el tudunk hozni egy ilyen eseményt, amelyen bemutathatjuk ezt a remek sportágat.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum