Dab.Docler?Slavija 3-0

   

Küzdős mérkőzésen, végig szenvedve , Gröschl Tamás két góljával nyert a DAB. Vasárnap este a lengyel bajnok Cracovia ellen döntőt játszunk a Kontinentális Kupa-selejtezőben.

Alaposan megkeverte a sorokat Stephan Lundh, az első sor változatlan felállásban kezdett, de a második sorban Galanisz mellett Somogyi és Azari kezdett, a harmadikban Pavuk, Szappanos és Papp Viktor játszott, míg a negyedikben kissé váratlanul Hurtaj centerezett, Hegyi Ádám Zoltán és Kiss Ákos mellett. Ennek ellenére nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen Gröschl a támadóharmadban szabálytalankodott, majd a késleltetett kiállítás során Hüffner is két percet érően gáncsolt, így két perc kettős hátránnyal kezdtünk. A szlovén csapat nem nagyon tudott mit kezdeni az 5-3 elleni helyzettel, ráadásul egy perc húsz másodperc elteltével tőlük is kiállítottak egy játékost, így oda lett a lehetőség. A Dunaújváros az egész meccsre jellemző módon számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket, míg a Slavija láthatóan kontrákra rendezkedett be. Továbbra is döcög a DAB szekere, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, csak a harmad utolsó másfél percében kidolgozott helyzetekből meg lehetett volna nyerni a mérkőzést.

DABSLA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A góltalanság végül a második harmad ötödik percében szakadt meg. Lindgren kékről ellőtt korongjába Gröschl ért bele, a pakk a kapuvasról a kapus hátára pattant, majd onnan a gólvonal mögé. Cifrábbnál cifrább helyzetek után tehát egy brusztolós, igazik jégkorongos góllal szereztük meg a vezetést. A mérkőzés felénél öt perc alatt két kiállítást is összeszedett a fegyelmezetlenül játszó DAB, ám ezek során sem jelentettek igazi veszélyt a szlovénok. A hazaiaknál továbbra sem sikerült gólra váltani a helyzeteket, ezekből pedig továbbra is akadt bőven.

A harmadik harmadra valami elképesztően rossz felfogásban jött ki a csapat, a Slavija késedelmes érkezése miatt megítélt kétperces kiállítása alatt felállni sem nagyon sikerült Stephan Lundh tanítványainak. A kiállítás letelte után támadásba lendültek a szlovénok, bár különösebb veszélyt továbbra sem jelentettek a magyar kapura, a játék áttevődött a DAB harmadába. Ez annál is inkább aggasztó volt, mivel a jégkorongban az egygólos előny nem életbiztosítás. Aztán az 53. percben némileg váratlanul kettőre növelte előnyét a DAB, Jabornik kékvonalas lövésébe Kiss Ákos ért bele. Négy perccel a vége előtt időt kért a Slavija, majd 40 másodperc múlva a kapusukat is lehozták. Beszorultunk, ráadásul Erdélyi rossz helyen lőtte ki a korongot, aminek kétperces kiállítás lett a vége. A hátránnyal sem tudott azonban mit kezdeni a Slavija, sőt, Gröschl és Ladányi kiugrásakor hajszál híján gólt szereztünk. Ami emberhátrányban kimaradt, egyenlő létszám mellett sikerült. 28 másodperccel a vége előtt üres kapura indult meg Ladányi és bár belőhette volna ő maga is a ziccert, inkább letette a támadást kísérő Gröschl ütőjének a tollára. Ezzel alakult ki a 3-0-s végeredmény. Vasárnap este a torna két veretlen csapata találkozik a torna döntőjében.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Ez a meccs a türelemről szólt, szerencsére nekünk volt elég türelmünk és a góltalan első harmad után sem estünk kétségbe. A második harmadban betaláltunk, majd a harmadikban kicsit visszaestünk, de sikerült újra megtalálni a fonalat. Holnap döntőt játszunk, a lengyel jó csapat, de mi vagyunk itthon, csak magunkkal kell foglalkozni. Kulcsfontosságú lesz a speciális játék, irányítanunk kell ezeket a helyzeteket, nem szabad csak reaktívan játszani. Nagyon jó fizikumú csapat a Krakkó, ha elég gyorsan játszunk, zavarba tudjuk majd hozni őket.

Jaka Avgustincic (Slavija Ljubljana): Ma a DAB volt a jobb csapat, megérdemelten nyertek. Mi nem a legjobb teljesítményt nyújtottuk. A harmadik harmadban mindent megpróbáltunk, de a második újvárosi gól után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum