Szétlövések napja az NHL-ben

 

Csak két helyszínen, Winnipegben és Anaheimben dobták be a korongot ma hajnalban, és mindkét találkozón a hazai csapat diadalmaskodott büntetőlövések után a St. Louis, illetve a Phoenix felett.

A Blues fellépésének külön ízt adott, hogy a lelátón helyet foglalt az a Thomas Steen, aki 14 évet húzott le a Jets csapatánál, a Selanne előtti korszak legnagyobb sztárjának számított, 25-ös mezszámát visszavonultatták és most Winnipeg város tanácsosa és képviselője, a fia viszont jelenleg a bombaerős St. Louis egyik vezéralakja. Alexander nem hozott szégyent a papára, két gólt szerzett csapata három találatából, így a Blues 3-1-es állással futott neki a hajrának. Az előnyt azonban nem sikerült megtartani, a végét nagyon megnyomta a Jets és Kane valamint Enström góljaival kicsikarták a ráadást és büntetőlövéseket. Az első három kör után 2-2-re álltak a felek, amelyben ismét eredményes volt az ifjabbik Steen is. A döntésre egészen a hetedik párig kellet várni, amikor Jokinen betalált, Stewart viszont nem, így a Winnipeg győzött, Steen apuka pedig vegyes érzelmekkel hagyhatta el az MTS Center lelátóját.

Anaheimben az elpusztíthatatlan Teemu Selanne szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a hetedik percben, amit a phoenixi Antoine Vermette egyenlített ki a másodi játékrész derekán. Rostislav Klesla találata a harmadik húsz perc közepén már a vendégek vezetését jelentette, ám ekkor jött Nick Bonino, aki ritkán látható gólt szerzett a kék vonalról, focista nyelven szólva egy hulló falevéllel egyenlített. A plusz öt perc nem hozott döntést, így itt is jöhetett a rávezetés, amely három kör után 2-2-re állt, akárcsak Winnipegben. A győztes találatra a hatodik körig kellett várni, ekkor Jakob Silfverberg betalált, Shane Doan viszont hibázott a másik oldalon, így a Kacsák gazdagodtak a plusz ponttal.

Winnipeg?St. Louis 4-3 (videó)
G.: Jokinen, Kane, Enström ill. Steen (2), Backes

Anaheim?Phoneix 3-2 (videó)
G.:  Selanne, Bonino ill. Vermette, Klesla

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum