Hiányzók a pénteki bajnokikon

   

A Kontinentális Kupán szereplő két csapat mérkőzései mellett a MOL Liga is ad programot a szurkolóknak a hétvégén. Pénteken mindjárt egy tavaly óta rangadóvá előlépett párosítást láthatnak Érsekújváron, míg Miskolcon az UTE próbál újabb pontokat lopni.

A négy pályára lépő csapatban közös, hogy sérülések vagy eltiltások miatt egyaránt kénytelenek kulcsjátékosokat nélkülözni. Így kulcskérdés lehet, hogy kinek sikerül jobban a hiányzók pótlása.

Chovan kapus, Marek Uram, Andrej Sucharda és Jakub Hrudik hiányzik az egyik, Borbás Gergő, Kiss Gábor és Rickard Eriksson a másik oldalon az érsekújvári derbi előtt. Utolsó mérkőzésükön mindketten a Miskolctól kaptak ki, a pénteki házigazdák ráadásul igen viharos körülmények között. Jelenleg az Érsekújvár vezeti a mezőnyt a vesztett pontokat tekintve, a Ferencváros ebben a műfajban a hatodik helyen áll, így neki van több veszíteni valója a meccsen. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a hazaiak félvállról vehetik a találkozót, egy-egy nem tervezett botlás súlyoskövetkezményekkel járhat a végelszámolásnál.

“A múltkori nehéz hétvégét követően ismét hazai pályán lépünk jégre – mondja Ladislav Lubina az Érsekújvár előzetesében. – Szeretnénk egyre gyarapodó hazai közönségünket kiszolgálni és jó mérkőzésen nyerni a Ferencváros ellen. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat. A Fradi mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb. Ha valakinek kétsége lenne efelől, elég csak a Dab elleni dunaújvárosi győzelemre gondolnia.

Az elmúlt hétvége megtizedelt bennünket, így nem lesz egyszerű megtalálni az összeállítást péntekre. Remélem, hogy sikerül hamar túllendülnünk ezen a problémán, és a lehetőséget kapó játékosok megmutatják hogy rájuk is lehet számítani. Ez lesz októberben az utolsó hazai mérkőzésün, így remélem, jó játékkal tudjuk kiszolgálni szurkolóinkat.”

NZAFTC-sml

A vendégcsapatnál a sérültek mellett visszatérők is vannak. Ismét csatlakozott a csapathoz, mi több, már játszott is legutóbb a Miskolc ellen Feil Arnold, és ugyancsak újra a csapat tagja Győri Tamás is, ő egyelőre még csak próbajátékosként. Kettejükkel egy kicsit több variációs lehetősége marad Dobos Tamásnak és Hakan Nygrennek, a sérültek ellenére is.

A Ferencváros nyerni szeretne Érsekújváron, és bár ehhez bravúrra van szükség, a csapat már megmutatta Dunaújvárosban, hogy képes erre. A rendkívül összeszedetten és eltökélten játszó gárda mindenkinek megnehezíti az életét, legyen szó hazai vagy idegenbeli mérkőzésekről. A legfontosabb, hogy sikerüljön száműzni az utolsó percekben szinte menetrendszerűen érkező kiállításokat, ezeken ugyanis már eddig is rengeteg meccse ment el a zöld-fehéreknek.

“Kemény mérkőzésre készülünk – mondta blogunknak Pap Gábor, a zöld-fehérek szakosztályvezeőségi tagja –, mert az érsekújváriak fizikai hoit játszanak, keményen dolgoznak a palánk mellett. Mindenképpen nyerni szeretnénk, nem szeretnénk elveszíteni az esélyt a rájátszásra. A három sérültünk egyelőre nem tud még játszani, nélkülük kell megoldanunk a pénteki feladatot.”

A forduló másik mérkőzésén a Miskolc fogadja az újpestieket. Intenzív napokat éltek a miskolciak az elmúlt hétvégén, akkor 4 nap alatt 5 pontot termelt a csapat. Elvesztette a DAB elleni rangadót, majd hosszabbításban hozta az Érsekújvár ellenit, végül gólzáporos meccsen verte idegenben a Ferencvárost. A három mérkőzés miskolci szempontból legkiemelkedőbb alakja, Jordan Knox, aki 7 gólt és összesen 9 pontot szedett össze ezen a három meccsen, hiányozni fog az UTE ellen. Ám ha a két csapat táblázaton elfoglalt helyéből indulunk ki, akkor nélküle is kötelező lenne a győzelem. Alighanem így is gondolják ezt az Avas alján, bár nyilván óvatossággal tölti el őket, hogy az UTE éppen Miskolcon szerezte meg eddigi egyetlen pontját, egy olyan meccsen, ahol a borsodiak nem nagyon érdemeltek győzelmet.

“Az utóbbi időben többször volt sanszunk a Miskolc ellen, de eddig csak egy pontra futotta – nyilatkozza aaz UTE előzetesében Ancsin János – szeretnénk most már végre jobb eredményt elérni, megszakítani a gólínséget.” Nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis ismét vannak sérültek és betegek a csapatnál. Feti Bálint vezetőedző blogunknak elmondta, hogy “a legutóbbi négy mérkőzés közül hármon nem lehettünk elégedetlenek a mutatott játékkal, nem így az eredménnyel. Brassóban a kerekek alá kerültünk de a másik három mérkőzésen apró hibákon múlott a jobb eredmény. Remélem tanultunk ezekből, és ki tudjuk küszöbölni őket. Ha ez így lesz, akkor tudunk ismét háromesélyes találkozót játszani. Nem lesz egyszerű dolgunk, mert Fekti Ádám sérülés miatt kiesett, öt-hat játékosunk szereplése pedig egyelőre kérdéses.”

Érsekújvár–FTC 5-4

   

Győzelmükkel a hazaiak megőrizték a második helyüket a tabellán.

A mérkőzés félórás csúszással kezdődött, miután a ferencvárosiak busza egy baleset miatt késve érkezett Érsekújvárba. A csúszás eleinte a hazaiakat zavarta meg, ugyanis a 24. másodpercében Dancsfalvi góljával vezetett az FTC. Nem tartott sokáig a vendégek öröme, az ötödik percben Kowalczyk egyenlített, egy perccel később Puchovsky fordított, a harmad vége felé pedig Podstavek kétgólosra növelte az érsekújvári előnyt.

Az első után a második játékrész elején is betaláltak a ferencvárosiak Lindquist révén, a 24. percben pedig fordítottak is, előbb Ölander egalizált, majd Géczi  juttatta vezetéshez az FTC-t. Ekkor az érsekújváriak edzője, Ladislav Lubina lecserélte KrajcovicotVáczlav állt be 47 másodpercre, majd visszatért Krajcovic. A 28. percben Caladi 4-4-re módosította az állást, több gól nem született a második harmadban.

A harmadik húsz perc gólt nem hozott, csak egy-egy kiállítást, ám az FTC-ből 24 másodperccel a rendes játékidő vége előtt állították ki Fodor Csanádot magas bottal való játékért 2+2 percre. Az áthúzódó büntetést pedig kihasználták az érsekújváriak Martin Kral révén, így a HC Nové Zámky nyert 5-4-re.

Erste Liga, Érsekújvár, 1269 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Moravec, Slavomir.
Krajcovic: 85,7% (Váczlav: 100%)
K
Budai: 89,8% (Meravy)
Král, Kowalczyk, Podstavek, Dubec Marek, Frolík
1
Géczi, Ölander, Dancsfalvi, Berta, Potila
Siska, Weissmann, Stefanka M., Balla, Caladi
2
Lindquist, Mestyán, Pál, Fodor, Feil
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
3
Lencsés, Nagy, Horváth, Vaszjunyin, Sijka
Hlinka, Ruzicka, Cseres, Uhnák
4
Ladislav Lubina
E
Dobos Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:24 FTC Dancsfalvi Berta Potila
1-1 04:48 NZÁ PP Kowalczyk Dubec Marek Podstavek
2-1 05:52 NZÁ Púchovsky Stefanka O.
3-1 15:09 NZÁ Podstavek
3-2 20:51 FTC PP Lindquist Ölander Berta
3-3 23:21 FTC Ölander Dancsfalvi Berta
3-4 24:00 FTC Géczi Fodor Feil
4-4 27:46 NZÁ PP Caladi Weissmann Stefanka M.
5-4 60:28 NZÁ PP Král Kowalczyk Weissmann
49 Kapura lövések száma 28
18 Kiállításpercek 42
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum