A második csapatuk ellen mindenképpen nyernünk kell

 

A két SZKIF-2 elleni mérkőzés előtt Gasparics Fanni számolt be arról, hogyan telnek a három magyar lány napjai Oroszországban.

“A szentpétervári meccseken nem esett túl sok gól, az elsőt csak 1-0-ra nyertük, ezt a mi sorunk lőtte, de valahogy az összes többi helyzet kimaradt A gólban mindhárman benne voltunk, a harmadban járattuk a korongot, ha jól emlékszem, leadtam Huszák Szandrának, majd ő Vafinának, aki rálőtte, s a kipattanóját emeltem be. Péterváron egy összeszedett csapattal találkoztunk, akik külön-külön lehet, hogy képzetlenebbek, mint a mi csapatunk tagjai, de nagyon egyben voltak, talán ezzel magyarázható, hogy nem tudunk túl sokszor betalálni ellenük. A második meccs is elég nyögvenyelősre sikerült, az első gólt mi lőttük, majd 1-1 lett, de ? mint azt korábban említettem ? szerencsére a többi sor is magára talált, és így a harmadik harmadban eldöntöttük a meccset és 4-1-re nyertünk.

sevensport.ru

Azután hazautaztunk, a SZKIF elleni meccsekre készültünk, tudtuk, hogy a tavalyi ezüstérmes magas szintű játékerőt képvisel. Véleményem szerint a Tornado sokkal gyorsabb volt, két-három passzal átjátsszák a védelmet, a SZKIF-et inkább erőszakosnak mondanám, van jó néhány nagy darab lány náluk, ettől függetlenül verhetőek lettek volna szerintem. Az első meccsen az első két harmadban teljesen partiban voltunk, a harmadik harmadban viszont öt gólt kaptunk, ami nagyon sok. A második meccs is a harmadik harmadban ment el, mivel három gólt kaptunk. Azt az egy gólunkat a mi sorunk lőtte, a védekező harmadban korongot szereztem a SZKIF hátvédjétől, majd megindultunk, átadtam Vafinának, gyakorlatilag három az egyre mentünk, ő a hátvédet magára húzta, leadta Szaszának, aki a felső sarkot kilőtte. Az 1 lőtt gól azonban kevés egy egész meccsen, így elég nehéz nyerni, úgyhogy a jövőben szerintem ezen kell dolgozni a csapatnak, hogy nagyobb arányban értékesítsük a helyzeteinket.

Szerintem talán fejben is elfáradt egy kicsit a csapat, de a fizikai fáradtság is közre játszott, igazából az első meccs előtti edzésünk elég kemény volt, a meccsen a sortársunk is megjegyezte, hogy nem tudja miért, de fáradtnak érzi magát, többen is így éreztük a csapatból. De már fölösleges kifogásokat keresni, legközelebb jobban össze kell szednünk magunkat és odakoncentrálni, a második csapatuk ellen mindenképpen nyernünk kell pénteken és szombaton!

Szerdán voltunk KHL-meccsen, láttuk Kovalcsukot, majdnem fényképezkedtünk vele a tegnapi edzés előtt, csak éppen mennie kellett valahová, egyébként a legtöbb Traktor-meccsre kijárunk. Az orosz nyelvből napról napra többet megértünk, természetesen azért Sasha szokott segíteni, ha valamit nem értünk. A cirill betűket elég hamar megtanultuk, én korábbról ismertem a legtöbbet, mert az iskolában szakkör szintem kilencedikben volt néhány orosz órám. Természetesen furcsa, hogy idén nem játszunk BEK-tornán, de ezt a szezont már nem a Vasasban kezdtük, hanem itt, a Fakelben. A lányoknak innen szurkolunk!”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum