A HC Kosice külföldre tekintget

   

Hiába igazoltak legendás játékosokat, a fő rivális Slovan elment, egyre kevésbé érdekli a kassaiakat az Extraliga. Nem gondolkodnak a KHL-induláson.

A US Steel elnöke szerint Kassa túl kicsi a KHL-hez címmel közöl hosszú interjút a kelet-szlovákiai napilap, a Korzár George Babcoke-kal, a Kassai Vasmű vezetőjével. Babcoke elégedetlen a szlovák Extraligával, mint elmondja, a Slovan távozásával a több mint 8300 férőhelyes kassai csarnokban szinte csak lézengenek az emberek. A 3613 fős átlagos nézőszám és a 43 %-os kihasználtság arra indította a csapat főszponzorát, a U.S. Steelt, hogy komolyan fontolóra vegye, a nézőket immáron nem érdeklő szlovák Extraliga helyett a csapatnak valamely másik ligában kellene indulnia.

Korábban rendszeresek voltak a telt házas mérkőzések Kassán, a most zajló szezonban viszont eddig csak kétszer történt meg, hogy kevesebb hely maradt üresen, mint ahányon ültek. Pedig a HC Kosice erre az idényre megerősítette a csapatát három korábbi NHL-es játékossal, Marek Svatosszal, Jiri Bicekkel és Ladislav Naggyal, de mindez ehhez a ligához és ehhez a nézőszámhoz luxusnak tűnik.

kassa jegcsarnok

 

“Az az igazság, hogy nagyon nem vagyunk megelégedve azzal, hogy mostanában milyen kevesen járnak meccsekre ? mondja Babcoke. ? Amióta visszatértem Kassára, voltam jó pár mérkőzésen, és messze nincs akkora forgalmunk, mint amihez három évvel ezelőttig hozzászoktunk. Ez nagyon szomorú. Itt egy csapat, megerősítve remek játékosokkal és saját nevelésű, rendkívül tehetséges fiatalokkal, de hol vannak a nézők? Az eredmények pedig megerősítik, hogy minőségi csapatunk van. Úgy látom, a szlovák ligának komolyan el kell gondolkoznia a jövőjéről. Vannak belső problémák, amelyekkel a lehető legsürgősebben el kell kezdeni foglalkozni. Nekünk is ezt kell tennünk itt, Kassán. Végig kell gondolnunk, nem akkor járunk-e jobban, ha a jövőben valamely másik európai ligában játszunk majd. ”

Babcoke elődje, David Rintoul korábban visszautasította a feltételezést, hogy a kassaiak a Slovan útját akarnák követni, és csatlakoznának a KHL-hez. Azt mondta, egyelőre az Extraligára koncentrálnak. Babcoke egyetért elődjével, de nem zárja ki, hogy a Kassa elinduljon egy nemzetközi versenysorozatban. Arra a kérdésre azonban nem válaszolt, hogy például az osztrák, szlovén, olasz, cseh és magyar csapatok részvételével zajló EBEL lehet-e egy reális alternatíva.

“Rövid távon akár a KHL is lehet egy jó ötlet a csapatunk részére, ha például az önök lapja invesztál ebbe 10 millió eurót ? mondta tréfálkozva. ? Komolyra fordítva a szót, a KHL követelményeihez Kassa kisváros, már a minimálisan megkívánt költségvetést előteremteni is épp elég nagy gondot okozna. De léteznek más alternatívák is, amelyek pénzügyileg, gazdaságilag fenntarthatóbbak. Van min gondolkodnunk.”

A vasmű elnöke nem kívánt válaszolni arra, mennyivel is támogatja a klubot a cég, de a lap információ szerint jelenleg 1,5 millió euró (azaz mintegy 450 millió forint) körüli összegről lehet szó évente. Babcoke elismeri, hogy a Svatos, Nagy, Bicek trió luxus az Extraligához, “de legalább két és fél év után újra bajnokesélyes a csapat”.

“Egyetértek, hogy az Extraliga helyzete nem megnyugtató ? mondja Babcoke. ? Számtalan találkozónk volt a klub vezetőivel arról, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ha megnézzük, mennyi pénzt adunk a csapatnak és ehhez képest mennyi néző van a meccseken, akkor a helyzet egyáltalán nem jó. De a támogatás összegén nem kívánunk változtatni. Remek csapatunk van, remek játékosok és edzők dolgoznak itt, és esély van arra, hogy a bajnoki cím ismét visszatérjen Kassára” ? zárul mégiscsak optimistán az interjú.

Nézőszámok a 2013/14-es szezonban a Steel Arenában:

3.  forduló: Nitra – 4025
4.  forduló: Martin – 3566
5.  forduló: Banská Bystrica 4370
7.  forduló: Piešťany – 3031
55. forduló: Orange 20 – 2547
9.  forduló: Zvolen – 3816
10. forduló: Poprad – 4266
11. forduló: Žilina – 3281
átlag: 3613

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum