Az Acélbikák első komoly felmérője

   

Péntektől vasárnapig Kontinentális Kupa-selejtezőt rendez a Dab.Docler. A győztes a legjobb nyolcba jut. Hangolódjunk!

A Dab.Docler a hét végén két év után újra házigazdaként várhatja a Kontinentális Kupa (KK) második fordulóját. A 2011-es szereplés nem mellesleg ? a fehérvári négyes döntők rendezését leszámítva ? a KK történetében elért legjobb magyar eredmény, hiszen az utolsó előtti körben az angol és dán bajnokon is túlléptek a Bikák, ám a HC Asiago, ha hajszállal is, de jobb volt a magyaroknál, s végül ők kerültek a rouen-i négyes döntőbe.

Stephan Lundh az akkori tapasztalatokról és az új célokról így nyilatkozott: “Két évvel ezelőtt talán egy csere választott el minket attól, hogy bejussunk a kupa döntőjébe, így nagyon örültem, mikor az idei célkitűzések között vastagon aláhúzva megláttam a Kontinentális Kupa-szereplésünket. Keményen készülünk a hétvégére, hiszen nem lesz egyszerű dolgunk. Azt hiszem, a magyar jégkorongnak is nagyon fontos lesz ez az esemény, hiszen egyfajta tükörként, a magyar bajnokság lenyomataként szerepelünk majd Európa előtt, nagyon fontos lesz tehát ebből a szempontból is, hogy jól szerepeljünk. Nagyon várom már a hétvégét!”

DAB KK sajtaj

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Két MOL Liga-csapat is ott lesz a dunaújvárosi mezőnyban. A Dab.Docler mellett a HSC Csíkszereda is sok nézőt vonz majd a jégcsarnokba. A két magyar csapat az EBEL-indulón kívüli legjobb szlovén csapattal, a HK Slavija Ljubljanával és a lengyel bajnok Comarch Cracovia Kraków csapatával küzd meg a dunaújvárosi selejtezőben. A tornáról csak az első helyezett jut tovább a dániai harmadik körbe, ahol a dán, a norvég és a fehérorosz bajnokkal kell majd megharcolni a rouen-i négyes döntőért.

Azari Zsolt, a Dab.Docler HK elnöke kiemelte, hogy szoros csatára számít az október 18?20. közötti dunaújvárosi második fordulóban: “Nem titkolt célja a csapatunknak, hogy minden évben egy kicsit többet nyújtsunk a dunaújvárosi szurkolóknak, egy lépéssel feljebb küzdjük magunkat minden téren. Így talán az is érthető, hogy idén a MOL Liga, a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerésén túl a Kontinentális Kupa négyes döntőjét céloztuk meg. Ehhez persze elég rögös út vezet, hiszen már az első lépés, a dunaújvárosi második forduló is igen rágós falatnak ígérkezik. Fontos látni, hogy mindhárom mérkőzésen bármi megtörténhet, nagyon nehéz kihegyezni egy csapat formáját egy adott időszakra, de úgy érzem, hogy a szakmai stáb és a játékosállományunk is adott ahhoz, hogy Dániába jussunk.”

A Dab.Docler HK október 18-án a HSC Csíkszereda ellen kezdi meg KK-szereplését, 19-én a szlovén Slavija Ljubljanával, majd 20-án a lengyel aranyérmes Comarch Cracovia Kraków csapatával mérkőznek meg Ladányi Balázsék. A HSC szombaton délután a Krakkóval, vasárnap pedig a Slavijával játszik. Az esti mérkőzések mindhárom napon 19 óra 15 perckor kezdődnek, a délutániak pedig 16 órától láthatóak a dunaújvárosi jégcsarnokban és online.

A belépők árai a következőképpen alakulnak: a háromnapos, hat mérkőzésre szóló bérletek közül az álló 2900, az ülő 4500, míg a VIP-belépők 10 000 forintba kerülnek. A napijegyek közül, amelyek egy napra, két mérkőzésre szólnak, az álló 1500, míg az ülő 2000 forintba kerül.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum