Ki bírja jobban a hosszú hétvégét?

   

A MOL Liga hétfői tévés rangadóján a Ferencváros fogadja a Miskolcot. Mindkét csapat roppant megerőltető hétvégén van túl, meghatározó lehet, hogy fizikailag és mentálisan ki bírja jobban.

Mayer Péter már csütörtökön azt nyilatkozta, hogy edzői szempontból az előttük álló hétvégét és a négy nap alatt lejátszandó három meccset célszerű egyben kezelni, olyan taktikát kidolgozni, hogy a csapatnak maradjon ereje hétfőre is. Szép gondolat, de alighanem az élet átírta ezeket a terveket. Mindkét csapat viharos, érzelemgazdag mérkőzéseken van túl, ugyanis a Fradinak és a Miskolcnak is a tabella két első helyezettjével, a Dunaújvárossal és az Érsekújvárral szemben kellett bizonyítania. A Fradi pénteken az utolsó percekben szenvedett vereséget a nagyon erős Érsekújvártól, míg vasárnap óriási küzdelemben nyert a DAB otthonában, amire emberemlékezet óta nem volt példa. A Miskolc pénteken hazai pályán fogadta a Dab.Doclert és szenvedett szintén az utolsó percekben vereséget, míg egy nem szokványos lefolyású meccsen vasárnap, a hosszabbításban győzte le az Érsekújvárt.

Ezek után azonban egyik csapat sem dőlhet hátra, hiszen hétfőn újabb nagyon fontos mérkőzés vár rájuk, este fél héttől egymás ellen játszanak Pesterzsébeten, amit a Digi Sport 1 élőben közvetít. Ráadásul mindkét csapat számára óriási tétje van a találkozónak, hiszen egy ferencvárosi győzelem esetén véglegesen felzárkózhatnának a MOL Liga középmezőnyéhez, míg a miskolci három pontot bronzérmes pozíciót hozna a borsodiak számára.

MISFTC

Fotó: Bán Olivér.

Dobos Tamás (vezetőedző, FTC): ”Vasárnap nagyon taktikusan, nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, minden dicséretet megérdemelnek a srácok. A második harmadban a pénteki, Érsekújvár elleni mérkőzéshez hasonlóan szintén volt egy megingásunk, amit kihasznált a DAB, és fel is jöttek, majd ki is egyenlítettek, de a mentális erőnket bizonyítja, hogy ekkor is meg tudtunk újulni és meg tudtuk nyerni a meccset. Ma hatalmas lehetőség előtt állunk, ha sikerülne győzni, azzal egy kicsit átrendezhetnénk a tabellát, de legalábbis felzárkóznánk a rájátszásért küzdő csapatokhoz. Nem lesz könnyű dolgunk, nagyon elfáradt a csapat a hétvégén, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Eriksson sérülése nagyon komolynak tűnik, de újabb sérültjeink nincsenek, ugyanabban a felállásban játszunk a Miskolc, mint a DAB ellen.”

Mayer Péter (mb. vezetőedző, Miskolc): ”Az biztos, hogy a vasárnapi mérkőzés sokat kivett a csapatból, igazi erőgyilkos meccs volt, hiszen minden gólunkért nagyon meg kellett dolgozni, míg az ellenfélnek könnyen adtuk a lehetőségeket. Két nagyon fáradt csapat találkozik hétfő este Pesterzsébeten. A Fradi sem lehet sokkal jobb állapotban, mint mi, hiszen Újvárosban senkinek sem könnyű nyerni, a Ferencvárosnak talán évek óta nem sikerült, de a vasárnapi győzelmek mindkét csapat számára érzelmi többletet jelentenek, amit ilyenkor mozgósítani kell. A Fradi 6-2-es vendéggyőzelemmel végződött miskolci vendégjátéka után sokan temették a Jegesmedvéket, de Dobos Tamásék azóta bebizonyították, hogy nem egyszeri fellángolásról volt szó, hanem idén egyértelműen tényezők lettek a MOL Ligában. A hétvégére visszatérve, a jégkorongban általában ilyen érzelmi viharok után szokott visszatalálni az élet a kulturált kerékvágásba, abban bízom, hogy egy nagyon kemény, nyílt sisakos meccset tudunk játszani a Fradival, amelyen megszerezzük a három pontot. Ez annál is fontosabb, mert nagyon közel van a két csapat egymáshoz a tabellán.”

FTC–Miskolc 5-8

   

Bár fényesen indult az FTC számára a találkozó, már az első harmadban kiderült, belőlük vett ki többet az elmúlt hétvége. A viharos napokat átélő Jordan Knox négy gólt lőtt.

Két gyors Ferencváros-góllal kezdődött a mérkőzés. Ezt ugyancsak egy percen belül lőtt duplával egyenlítette ki a Miskolc a harmad közepén. Mi több, a végén még egy gólt szerzett a borsodi csapat, így az első szünetben máris előnyben voltak.

A folytatásra úgy jöttek ki, hogy látszott, ezt már nem is adják ki a kezükből. Egy gyors góllal megduplázták a vezetés mértékét, majd a 31. percben már 2-5 állt a táblán. A záró húsz percre komoly adok-kapok maradt, védekezés nélküli gólzápor, amely 3-3-as végeredmény hozott, miközben a Jegesmedvék három pontja nem forgott veszélyben.

Egy mókás Géczi–Popovics ökölpárharc is színesítette a meccset, mindkét fél mehetett zuhanyozni.

Jordan Knox pókerrel zárt, zsinórban kilencedik meccsén lőtt gólt, 14 góljával vezeti a góllövőlistát. A Knox, Faith, Metcalfe összetételű légióssor nagyot alkotott, hat gólt szerzett. A Ferencváros játékosai mindvégig becsülettel küzdöttek, mindent megtettek az utolsó másodpercben is, hogy csökkentsék a hátrányt, de nem volt bennük több ezen az estén. A jobb erőben lévő és több bevethető játékossal bíró vendégek, kiváló légióssoruk jó teljesítményének is köszönhetően biztosan nyertek.

Knox MIS

Fotó: Bán Olivér.

Dobos Tamás (Ferencváros): “Ez a meccs nem volt a miénk, nem sokat tudtunk hozzátenni. Nagyon fáradtak voltunk fejben. Ami korábban az erényünk volt, a fegyelmezett, taktikus játék, az ma nem ment. Ilyen hárommérkőzéses hosszú hétvégéhez még rövid a kispadunk.”

Mayer Péter (Miskolc): “Az első tíz percet leszámítva zömében a mi akaratunk érvényesült. Fontos volt, hogy két gól hátrányban sem roppant meg a csapat, hanem még abban a harmadban átvettük a vezetést. Egyszerűbben játszottunk, mint vasárnap, ezt örömmel láttam. A Knox, Faith, Metcalfe sor egyszerűen zseniálisan játszott, és szép győzelmet arattunk. A védekezésen mindenképpen javítanunk kell, zártabban kell megoldanunk hátul a dolgokat. Tökéletes meccs nincs, csak győztes és vesztes mérkőzés. Ezúttal 5 kapott gól ellenére sima győzelmet arattunk.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Haszonits, Kincses, Kiss-Király, Pálkövi.
Meravy: 82,2% (Budai K.)
K
Duschek: 89,6% (Gyenes)
Géczi, Ölander, Dancsfalvi, Berta, Potila
1
Láda, Boyle, Popovics, Ritó, Miskolczi
Lindquist, Mestyán, Pál, Fodor, Vaszjunyin
2
Orosz, Hegyi Á., Hajós, Tóth, Dubek
Lencsés, Wéber, Horváth, Ojanen, Sijka
3
Budai R., Knox, Metcalfe, Faith, deBruyn
Nagy L., Fekecs, Feil
4
Vojtkó, Szilágyi, Roczanov, Rafaj
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Mayer Péter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:28 FTC Potila Berta
2-0 03:22 FTC PP Horváth Ölander Ojanen
2-1 10:38 MIS Metcalfe Faith Knox
2-2 11:30 MIS Rafaj Szilágyi
2-3 17:39 MIS Knox
2-4 20:42 MIS Faith Metcalfe
2-5 31:40 MIS SH Tóth Dubek
3-5 42:40 FTC PP Fodor Lindquist Sijka
3-6 47:07 MIS Knox Metcalfe
3-7 53:18 MIS PP Knox Faith Boyle
4-7 54:27 FTC Fekecs Berta Wéber
4-8 55:14 MIS Knox Metcalfe Boyle
5-8 55:33 FTC Sijka Lindquist Berta
48 Kapura lövések száma 45
43 Kiállításpercek 41
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk