Az Érsekújvár ellen javíthat a Miskolc

   

Bár ez lesz a MOL Liga vasárnapi fordulójának legnagyobb rangadója, izgalmas kérdés az is, hogy tud-e pontot vagy pontokat rabolni az UTE Brassóból, illetve hogy meg tudja-e ismételni pénteki, Érsekújvár elleni bravúros játékát a jelentős vérveszteségeket szenvedő Ferencváros Dunaújvárosban.

A pénteki Miskolc–DAB mérkőzés beharangozójában azt írtuk, nagyot léphet előre a Miskolc. Ez ugyan azon a meccsen nem sikerült, de a tét most is nagyon hasonló, hiszen a címvédő után az idén eddig legkevesebb vesztett ponttal rendelkező Érsekújvár következik, amely ellen legalább olyan értékes három pontot lehet szerezni, mint a DAB ellen. Majd hétfőn Ferencvárosba látogat a csapat. Mayer Péter, a hazaiak vezére erre utalva mondta, hogy edzői szempontból az egész hétvégét érdemes egy csomagban kezelni: “Úgy kell játszanunk, hogy a csapat, a játékosok energiakészlete végig kitartson, azaz a legegyszerűbb, leginkább sallangmentes megoldásokat kell választani.”

Ez a taktika a DAB ellen majdnem bejött, hiszen annak ellenére sikerült pariban maradni ellenfelével a miskolci csapatnak, hogy hússzal lőtt kevesebbet kapura. “Az Érsekújvár kitűnő csapat, rengeteg válogatott játékossal, akik nagyon sokat tudnak a hokiról. Igyekeztem egy olyan taktikát, játékot kidolgozni arra a meccsre, amely sokkal jobban fekszik nekünk, mint ellenfelünknek. Rájuk kell kényszeríteni az akaratunkat, irányítani a játékot, de közben figyelni a kontráikra, mert abban nagyon erősek. Itt például lényeges lesz, hogy a csatáraink hogyan oldják meg védekező feladataikat” – nyilatkozta Mayer.

A felvidéki csapat jelentősen megerősödött, a hét közben érkezett Michael Frolíknak nem kellett különösebben hosszú idő, amíg megértette magát csapattársaival. Ennek megfelelően a Ferencváros ellen szerzett minden érsekújvári gólban benne volt, öt pontot szerzett bemutatkozó meccsén. Az Érsekújvár azonban mintha bizonytalanabb lenne idegenben, mint hazai pályán: Brassóban és Csíkszeredán kikapott, pénteken éppen csak elkerülte a pontvesztést, csak a dunaújvárosi győzelem nevezhető jelentős bravúrnak. A két csapat eddig egyszer találkozott egymással, szeptember elején Miskolcon Hajós Roland a hosszabbítás letelte előtt 10 másodperccel döntötte el a hazaiak javára a mérkőzést. Egy rendes játékidős győzelemmel a Miskolc a HSC-t biztosan megelőzné a tabellán, míg az újváriaknak a Dunaújvárossal szembeni relatív előnyük megtartása a cél.

A Miskolc–Érsekújvár meccsel egy időben dobják be a korongot Dunaújvárosban is, ahol a Ferencváros vendégszerepel. A zöld-fehérek parádés teljesítménnyel nagyon közel álltak az Érsekújvár ellen a győzelem megszerzéséhez, de végül pont nélkül kellett távozniuk. Nagyobb baj, hogy jelentős vérveszteségeket szenvedtek a mérkőzés során. A Brassóban térdsérülést szenvedett Borbás mellett ugyanis szintén megsérült Kiss Gábor és Rickard Eriksson is. Utóbbinak térdig kellett begipszelni pénteken a lábát, még az is előfordulhat, hogy a játékos szezonja is véget ér, mivel az első diagnózisok szalagszakadásról szóltak. Kiss Gábor térde bedagadt, jelenleg gyógyszeres kezelést kap, hogy a gyulladás mérséklődjön, szerdán kell kontrollvizsgálatra jelentkeznie, ahol pontosabb képet kapnak az orvosok állapotáról. Természetesen egyikük sem lehet ott vasárnap a jégen. Sijka viszont vállalja a játékot, szombaton már edzett a csapattal.

MISNZA

Ezzel együtt Dobos Tamás példamutatóan sportszerűen nyilatkozott blogunknak: “A Dunaújváros ellen újra megpróbáljuk azt a szoros, zárt védekezést, amit pénteken az Érsekújvár ellen. Sajnos óriási lehetőséget szalasztottunk el, a második harmadban kicsit szétesett a játékunk, az ekkor kapott három gól pecsételte meg a sorsukat. De ha vasárnap sikerül megismételni a pénteki mérkőzés első és harmadik harmadában látott játékot, akkor a DAB-ot otthonában is megszorongathatjuk. Sok kulcsjátékosunk sérült, ők nagyon fognak hiányozni.”

A ferencvárosi szakosztályvezetés nem hagyta annyiban a dolgot, Papp Gábor nyílt levelet írt a magyar játékvezetők vezetőjének, Beck Péternek, amit a klub honlapján tettek közzé. A sérülésregiszter miatt a MOL Liga fegyelmi bizottsága hivatalból is kivizsgálja az ügyet.

A vasárnapi forduló harmadik mérkőzésén az UTE látogat Brassóba. Ancsin János tanítványai egyre jobban kezdenek belelendülni a játékba. Ez a szurkolók és a vezetés legnagyobb sajnálatára pontokban egyelőre nem mérhető, de a korábbi, többnyire sima vereségek helyett az utóbbi három mérkőzés legnagyobb részében ott tudtak lenni ellenfelük nyakán. A HSC ellen pénteken pedig azt is bizonyították, hogy idegenben is képesek megszorongatni aktuális ellenfelüket. Ennek ellenére a Brassó számít a mérkőzés esélyesének, amely egy esetleges pontvesztés és a többi mérkőzés számukra kedvezőtlen alakulása esetén a szeptember végén még listavezető Brassó hamar az ötödik helyen találhatja magát. Ha viszont begyűjtik a három pontot, akkor újra megindulhatnak felfelé a tabellán és megszerezhetik a harmadik helyet.

Miskolc–Érsekújvár 6-5

   

Elképesztő kiállításcunamit követően hosszabbításban nyert a Miskolc a Chovan kapust és Uramot nélkülöző Érsekújvár ellen.

Négyszer játszhatott emberelőnyben a Miskolc az első 20 percben, mégis egálra hozta ezt a szakaszt az Érsekújvár. Az első előnyből, Pavesic kiállítása alatt Knox szerzett gólt a 8. perc végén, de Korytko a 15. percben egyenlített. Nem sokkal később megtörtént az este első matekozása is, Tóth Adrián testre ütése váltott ki indulatokat. A végén a hazaiak jártak jól, a heves reakcióval a vendégek döntetlenre hozták a büntetéseket.

Némileg nyugodtabb légkörben folytatták a felek, és az alkotóbb légkör négy gólt eredményezett a második harmadban. Podstave révén a vendégek szereztek vezetést, azt a 34. perc örnyékén 70 másodperc alatt fordította meg a Miskolc. Előtt Tóth Adrián szerzett gólt előnyben, majd Faith értékesített egy helyzetet. Még a szünet előtt Korytko második góljával gondoskodott arról, hogy ne mehessen gólelőnnyel a szünetre a Miskolc.

Emberelőnye viszont maradt, és ezt sikerült is gólra váltania annak lejárta előtt a harmadik harmad 48. másodpercében. Ekkor Metcalfe talált Krajcovic hálójába. Három perc alatt fordítottak a vendégek, Caladi majd Dubec révén. Innentől kezdtek elszabadulni az indulatok. A 48. percben újabb civakodás tört ki, Boyle és Zajac visszatérhetett, de Láda és a kétgólos Korytko mehetett zuhanyozni utána. És még nem volt vége, újabb kiállításhullám tört a vendégekre, amelynek nyomán Faith egyenlített. Az utolsó percekre is maradtak még büntetések. Mivel ezt sérelmezték a vendégek, és egy időre levonultak, így a hosszabbításra is emberhátrányban mehettek, ráadásul Uhnák már vissza sem térhetett fegyelmije miatt.

Ez a szakasz újabb konfliktussal vette kezdetét, és ez újabb áldozatokkal járt. Sucharda és Pavesic, valamint Knox és DeBruyn mehetett az öltözőbe. Sucharda végleges kiállítása pedig 5 perces emberhátrányt jelentett. Hogy még nehezebb legyen az Érsekújvár dolga, Podstaveket is kiszórták gáncsolásért, és a kettős emberhátrány már túl sok volt, Dubek révén a Miskolc gólt és két pontot szerzett.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): “Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A mérkőzés során annyi mindenen mentünk át, hogy megérdemeltük a két pontot. A játékon kívül történtek a hoki megcsúfolása volt.”

Sucharda Ferenc (elnök, HC Mikron Nové Zámky): “Szégyen, ami ma itt történt. A bírók szégyelljék magukat.”

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Gangel, Haszonits, Székely, Sipos.
Gyenes: 84,8% (Duschek)
K
Krajcovic: 84,6% (Váczlav)
Láda, Boyle, Popovics, Ritó, Miskolczi
1
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Dubec Marek, Frolík
Hegyi, Vojtkó, Hajós, Tóth, Dubek
2
Sucharda, Hrudík, Stefanka M., Weissmann, Caladi
Budai, Knox, Metcalfe, Faith, deBruyn
3
Zajac, Pavesic, Korytko, Stefanka O., Púchovsky
Orosz, Szilágyi, Roczanov, Rafaj
4
Ruzicka, Uhnák
Mayer Péter
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:59 MIS Knox Metcalfe Faith
1-1 14:55 NZÁ Korytko Stefanka O. Púchovsky
1-2 24:01 NZÁ Podstavek
2-2 32:43 MIS PP Tóth deBruyn Hajós
3-2 33:53 MIS Faith deBruyn
3-3 38:23 NZÁ Korytko Pavesic
4-3 40:48 MIS PP Metcalfe Knox Faith
4-4 42:57 NZÁ Caladi
4-5 44:01 NZÁ Dubec Marek Podstavek Kowalczyk
5-5 52:33 MIS PP Faith Metcalfe deBruyn
6-5 63:50 MIS PP2 Dubek Hajós Tóth
39 Kapura lövések száma 33
73 Kiállításpercek 114

A Miskolc–Érsekújvár képei

   

Fotó: Bán Olivér

Cimkék: , , , , , ,

Összes (78)

Utolsó hozzászólások

 1.   #73
  Xardas,   

  kíváncsi leszek az edzők nyilatkozataira. Most bizton nem mondja Mayer az íratlan szabályait :(

 2.   #74
  Xardas,   

  Smiley javítás. :)

 3.   #75
  Lazlee,   

  @uteapu: ...újvár... ez a közös rész a két csapat közt, ennyi elég is.

 4. Heisenberg
    #76
  Theutus,   

  :)))

 5. Tillasz
    #77
  Tillasz,   

  Miért Lundh már nyilatkozott, hogy milyen jó orvosi stábja van?

 6.   #78
  horika38,   

  @OliBLOOD: Inkább kötelezővé kellene tenni,hogy itthon is fújjanak bizonyos számú meccset havonta,hogy tanuljanak tőlük a az újak. Különben nem engedném el őket az EBEL-be.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk