Az Érsekújvár ellen javíthat a Miskolc

   

Bár ez lesz a MOL Liga vasárnapi fordulójának legnagyobb rangadója, izgalmas kérdés az is, hogy tud-e pontot vagy pontokat rabolni az UTE Brassóból, illetve hogy meg tudja-e ismételni pénteki, Érsekújvár elleni bravúros játékát a jelentős vérveszteségeket szenvedő Ferencváros Dunaújvárosban.

A pénteki Miskolc?DAB mérkőzés beharangozójában azt írtuk, nagyot léphet előre a Miskolc. Ez ugyan azon a meccsen nem sikerült, de a tét most is nagyon hasonló, hiszen a címvédő után az idén eddig legkevesebb vesztett ponttal rendelkező Érsekújvár következik, amely ellen legalább olyan értékes három pontot lehet szerezni, mint a DAB ellen. Majd hétfőn Ferencvárosba látogat a csapat. Mayer Péter, a hazaiak vezére erre utalva mondta, hogy edzői szempontból az egész hétvégét érdemes egy csomagban kezelni: “Úgy kell játszanunk, hogy a csapat, a játékosok energiakészlete végig kitartson, azaz a legegyszerűbb, leginkább sallangmentes megoldásokat kell választani.”

Ez a taktika a DAB ellen majdnem bejött, hiszen annak ellenére sikerült pariban maradni ellenfelével a miskolci csapatnak, hogy hússzal lőtt kevesebbet kapura. “Az Érsekújvár kitűnő csapat, rengeteg válogatott játékossal, akik nagyon sokat tudnak a hokiról. Igyekeztem egy olyan taktikát, játékot kidolgozni arra a meccsre, amely sokkal jobban fekszik nekünk, mint ellenfelünknek. Rájuk kell kényszeríteni az akaratunkat, irányítani a játékot, de közben figyelni a kontráikra, mert abban nagyon erősek. Itt például lényeges lesz, hogy a csatáraink hogyan oldják meg védekező feladataikat” ? nyilatkozta Mayer.

A felvidéki csapat jelentősen megerősödött, a hét közben érkezett Michael Frolíknak nem kellett különösebben hosszú idő, amíg megértette magát csapattársaival. Ennek megfelelően a Ferencváros ellen szerzett minden érsekújvári gólban benne volt, öt pontot szerzett bemutatkozó meccsén. Az Érsekújvár azonban mintha bizonytalanabb lenne idegenben, mint hazai pályán: Brassóban és Csíkszeredán kikapott, pénteken éppen csak elkerülte a pontvesztést, csak a dunaújvárosi győzelem nevezhető jelentős bravúrnak. A két csapat eddig egyszer találkozott egymással, szeptember elején Miskolcon Hajós Roland a hosszabbítás letelte előtt 10 másodperccel döntötte el a hazaiak javára a mérkőzést. Egy rendes játékidős győzelemmel a Miskolc a HSC-t biztosan megelőzné a tabellán, míg az újváriaknak a Dunaújvárossal szembeni relatív előnyük megtartása a cél.

A Miskolc?Érsekújvár meccsel egy időben dobják be a korongot Dunaújvárosban is, ahol a Ferencváros vendégszerepel. A zöld-fehérek parádés teljesítménnyel nagyon közel álltak az Érsekújvár ellen a győzelem megszerzéséhez, de végül pont nélkül kellett távozniuk. Nagyobb baj, hogy jelentős vérveszteségeket szenvedtek a mérkőzés során. A Brassóban térdsérülést szenvedett Borbás mellett ugyanis szintén megsérült Kiss Gábor és Rickard Eriksson is. Utóbbinak térdig kellett begipszelni pénteken a lábát, még az is előfordulhat, hogy a játékos szezonja is véget ér, mivel az első diagnózisok szalagszakadásról szóltak. Kiss Gábor térde bedagadt, jelenleg gyógyszeres kezelést kap, hogy a gyulladás mérséklődjön, szerdán kell kontrollvizsgálatra jelentkeznie, ahol pontosabb képet kapnak az orvosok állapotáról. Természetesen egyikük sem lehet ott vasárnap a jégen. Sijka viszont vállalja a játékot, szombaton már edzett a csapattal.

MISNZA

Ezzel együtt Dobos Tamás példamutatóan sportszerűen nyilatkozott blogunknak: “A Dunaújváros ellen újra megpróbáljuk azt a szoros, zárt védekezést, amit pénteken az Érsekújvár ellen. Sajnos óriási lehetőséget szalasztottunk el, a második harmadban kicsit szétesett a játékunk, az ekkor kapott három gól pecsételte meg a sorsukat. De ha vasárnap sikerül megismételni a pénteki mérkőzés első és harmadik harmadában látott játékot, akkor a DAB-ot otthonában is megszorongathatjuk. Sok kulcsjátékosunk sérült, ők nagyon fognak hiányozni.”

A ferencvárosi szakosztályvezetés nem hagyta annyiban a dolgot, Papp Gábor nyílt levelet írt a magyar játékvezetők vezetőjének, Beck Péternek, amit a klub honlapján tettek közzé. A sérülésregiszter miatt a MOL Liga fegyelmi bizottsága hivatalból is kivizsgálja az ügyet.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 750 néző. Játékvezetők: Mayer, Halassy, Ozsváth, Abonyi.
Kalnins: 80,0% (Kiss T.)
K
Meravy: 90,0% (Budai)
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
1
Géczi, Ölander, Dancsfalvi, Berta, Potila
Lindgren, Hüffner, Somogyi, Galanisz, Szappanos
2
Lindquist, Mestyán, Pál, Fodor, Vaszjunyin
Tőkési Lajos, Szabados, Papp, Azari, Kiss Á.
3
Lencsés, Wéber, Horváth, Ojanen, Sijka
Hegyi Á. Z., Virág
4
Nagy L.
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren

A vasárnapi forduló harmadik mérkőzésén az UTE látogat Brassóba. Ancsin János tanítványai egyre jobban kezdenek belelendülni a játékba. Ez a szurkolók és a vezetés legnagyobb sajnálatára pontokban egyelőre nem mérhető, de a korábbi, többnyire sima vereségek helyett az utóbbi három mérkőzés legnagyobb részében ott tudtak lenni ellenfelük nyakán. A HSC ellen pénteken pedig azt is bizonyították, hogy idegenben is képesek megszorongatni aktuális ellenfelüket. Ennek ellenére a Brassó számít a mérkőzés esélyesének, amely egy esetleges pontvesztés és a többi mérkőzés számukra kedvezőtlen alakulása esetén a szeptember végén még listavezető Brassó hamar az ötödik helyen találhatja magát. Ha viszont begyűjtik a három pontot, akkor újra megindulhatnak felfelé a tabellán és megszerezhetik a harmadik helyet.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum