Folytatni a hagyományt

   

Nehéz feladat vár Marty Raymondra és csapatára. 23 hónapja nem nyert Székesfehérváron a péntek esti vendég Linz, reméljük, a játékosok tovább ápolják ezt a nemes hagyományt.

A tabellamásodik érkezik a Raktár utcába. A linziek 5 ponttal vezetnek a Fehérvár előtt, ám meglehetősen rapszodikus csapatról van szó. Eddigi öt idegenbeli meccsükön háromszor szenvedtek háromgólos vereséget, Villachban, Ljubljanában és Znojmóban, viszont kétszer is két góllal nyertek Dornbirnban.

avs SAE_2139

A linziek rendkívül gyors és technikás hokit játszanak, így kulcskérdés lesz, hogy mennyire tudják lelassítani őket a fehérvári játékosok. Ehhez fegyelmezett védőmunkára és a jégen levők kifogástalan együttműködésére lesz szükség. A Klagenfurt elleni történelmi győzelem minden bizonnyal feldobta a csapatot és a szurkolókat is, a szokásos nagyszerű hangulatú, izgalmas mérkőzés várható este negyed nyolctól. Ne feledjék, aki nem tudja a helyszínen követni a mérkőzést, az megnézheti az internetes élő közvetítésben.

Fehérvár–Linz 4-2

   

A jó mentális és fizikai állapotban lévő magyar EBEL-csapat kiváló hozzáállással játszott, így sikerült teljesen megérdemelten legyőzni az EBEL egyik legjobbját. Magosi Bálint duplázott, már 4 gólos.

Gyorsan emberhátrányba kerültünk, Banham ült le. A kiállításból a Fehérvárnak volt két nagy helyzete, elsősorban Sarauernek köszönhetően. Egyre többször alakított ki a magyar csapat helyzetet a linzi kapu előtt, de nem jutott túl a korong Ouzason, pedig kétszer is megzavartuk a légiós kapust.

A fiatalok emberelőnyt harcoltak ki, Kocsis passza után Nemes került helyzetbe centerben, őt kampózták meg. Jól játszották a légiósok az előnyt, több helyzetük is volt, de továbbra is megúszta a Linz a kapott gólt. Néhány shifttel később alkalmi sort dobott be Marty Raymond, és bejött a húzása. Magosi és Benk között Nemes volt a center, aki megnyerte a bulit támadóharmadban, majd Benk visszapasszát kapura lőtte, a kipattanót pedig Magosi juttatta a gólvonalon túlra.

Magosi AVSRBS

Egyértelműen a Volán volt a jobb csapat húsz perc játék alapján, nyomokban sem látszott, hogy a liga legjobbnak tartott állománya volt a jégen ellenünk, a látottak alapján vezetni kellett volna.

Eggyel feljebb kapcsolt a Linz, kapaszkodva bár, de tartottuk a lépést velük. Néhány perc után már Volán-helyzetek is akadtak, sőt Banham, majd Yellow Horn a vezetőgólhoz is közel járt. Nem volt gyenge pont ezen az estén, Az előnyöket is jól játszottuk, de az előnyt végül Sikorcin Ladislav szerezte meg büntetőből a 36. percben.

Yellow Horn a harmadik harmad 3. percében egy nagyon szép emberelőnyös találattal alakította 3-1-re az eredményt. Sajnos magunknak tettük nehézzé az utolsó 10 percet azzal, hogy Lukas kiállítása alatt emberelőnyös gólt kaptunk. De ez sem törte össze a lelkileg is egyre erősebb magyar EBEL-csapatot. Sőt még az sem borította meg a tökéletes játékot, hogy a hajrában két hátrányt is kaptunk. Az elsőt kivédekeztük, sőt a padról belépő Yellow Horn szólóba mehetett, de Ouzas üggyel-bajjal hárított. A túloldalon egy lesgyanús korongbevitelt követően Szirányit szórták ki. Kézzel-lábbal védekezett a Volán, csúszott-mászott mindenki, Bálizs Bence pedig tökéletesen fogott. Egy szóval: sokkal jobban akartuk a győzelmet.

Fantasztikusan játszott a 3. sor még a végén is, egy percig bent tartották a támadó harmadban a korongot. Mi több, a kapuslevitel után Magosi Bálint kapott egy korongot, nagyon nyugodtan végigvitte, majd az akció végén szélről a kapuba lőtte a negyedik magyar gólt. A Klagenfurt után a Linzt is rommá lőtte Marty Raymond csapata, 36:20 volt a kapura lövési arány.

Teljesen megszolgált és megérdemelt győzelmet arattunk a Linz ellen, 11 mérkőzés után 11 ponttal áll az átalakított, megfiatalított Fehérvár, ez bizony csodagyanús szezonkezdet.

Köszönjük a Fehérvár Médiacentrum online közvetítését. A gyermekbetegségektől eltekintve – amelyeket 1-2 meccs alatt kiküszöbölnek majd nyilván – kiváló produkció volt ez is, csak így tovább!

EBEL, 3127 néző. Játékvezetők: Podlesnik, Nagy, Widmann.
Bálizs: 90,0% (Rajna)
K
Ouzas: 91,7% (Hirn)
Orbán, Jackman, Sarauer, Naglich, Banham
1
Murphy, Lukas R., Lebler, Moran, Ulmer
Hetényi, Gawryletz, Benk, Yellow Horn, Mihály
2
MacDonald, Hedlund, Kozek, Hisey, Iberer
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Magosi
3
Dorion, Mitterdorfer, Baumgartner, Oberkofler, Spannring
Kiss, Varga, Tóth, Nemes, Kocsis
4
Mayr, Fechtig, Macierzynski, Lukas P., Scholz
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Rob Daum, Mark Szücs
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:07 EHL Lebler Ulmer Moran
1-1 14:14 FHA Magosi Benk Nemes
2-1 35:28 FHA PS Sikorcin
3-1 42:07 FHA PP Yellow Horn Szirányi Naglich
3-2 46:17 EHL SH Iberer
4-2 59:47 FHA EN Magosi Benk Yellow Horn
36 Kapura lövések száma 20
13 Kiállításpercek 19

A Fehérvár–Linz góljai

 

A bravúros Linz-verés góljai videón itt láthatók.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum