Az a lényeg, hogy van mezem

 

Tomas Hertlt nem érdekli, hogy nem kapta meg a Prágában megszokott 90-es számú mezt. Egy nappal a Rangers elleni mérkőzése előtt beszélt erről, aztán négy gólt lőtt.

Van, ami azonban egyelőre nehezebben megy Hertlnek, mint a góllövés. A Sharks 19 éves cseh csatára harmadik NHL-meccsén négy gólt lőtt, negyedikre nem is akármilyet. Így aztán hiába küzd még nyelvi nehézségekkel, a mérkőzés végi interjúban nem volt mit tenni, a nép Hertlt akarta hallani. A mindig mosolygós fiatalember kiállt és mondta, amit mondani tudott. Nem biztos, hogy szofisztikáltabb angolnyelv-tudással bármelyikünk értelmesebbet tudott volna nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után. A meccset megnézte az édesanyja és a barátnője is, a mamának még arra sem volt ideje, hogy a fia számával ellátott mezt szerezzen magának.

Éppen a meccs előtti napon készült Hertllel egy interjú az egyik blogon. Ebben a cseh tehetség elmondta, hogy évek óta készül az NHL-re, de nagyon nehéz felvenni a meccsek ritmusát, sokkal gyorsabban történik minden: “Az NHL-ben nagyon jó játékrendszerek vannak. Az egész játékunkat egy mindenek fölött álló szuperrendszer határozza meg. Ebben jelentősen eltér a cseh extraligától, és ebből adódik, hogy itt sokkal több a videózás is.”

Természetesen a játék fizikailag is sokkal megterhelőbb, de ez Hertl számára nem jelent problémát, mint mondja, készen áll arra, hogy ütközzön és leütközzék. Fizikailag rendben is van, a legfrissebb mérések szerint 95 kg párosul 188 cm-rel. Gyerekkorában természetesen neki is Jagr volt a példaképe, nagy Pens-fanatikus volt. Ennek köszönhetően most Malkin játékát is nagyon szereti, megpróbálja mindkét játékostól ellesni, amit el lehet. Arra a kérdésre, hogy sokan már most Jagrhoz hasonlítják Csehországban, így felelt: “Egyetlen dologban hasonlítok valamicskét Jagrra. Mindkettőnknek nagy lábunk van. Egyszer szeretném én is úgy használni az enyémet, mint ő az övét. De viccet félretéve, tudom, hogy hozzá hasonlítanak. Ez természetesen nagyon megtisztelő, de úgy gondolom, Jagr másik szintet képvisel. Már túl régóta szeretem, ő egy cseh hokilegenda. Szeretnék saját stílusban játszani, de nem hiszem, hogy valaha is szeretnék Jaromir Jagr lenni. Ő egy igazi legenda.”

Tomas Hertl

Az interjúban szó esett a Slavia Prahától történt távozásáról is. Bár még egyéves szerződés kötötte a klubhoz, ő mégis az NHL-be igazolt, kiváltva a klub és a cseh szövetség haragját. Ráadásul akkori edzője, az NHL-t is megjárt Vladimir Ruzicka sem tanácsolta neki, hogy a tengerentúlon próbáljon szerencsét: “Szerette volna, ha még egy évet Csehországban fejlődök. De ez csak egy tanács volt. Nem arról volt szó, hogy ne akarta volna, hogy idejöjjek, csak arról, hogy szerinte nekem lett volna jobb, ha Csehországban maradok. De végül sok szerencsét kívánt nekem az NHL-hez. Azt mondta, eddzek sokat, mert az NHL-ben csak így lehet boldogulni. A Slavia Prahában játszom gyerekkoromtól fogva, minden nyáron vissza fogok ide jönni. Meg akarom hálálni azt a sok lehetőséget, amit Vladimir Ruzickától kaptam hosszú évek során és mindazt, amit értem tett.” Hertl 2 tejes szezont húzott le a Slavia felnőttcsapatában 105 mérkőzésen 66 pontot szerzett. Májusban ott volt a felnőtt A csoportos vb-n, de pontot nem jegyzett az eseményen.

A játékos Csehországban 90-es mezszámmal játszott, most a 48-as jutott neki, mint mondja, ezt adták: “Talán egyszer majd számot váltok, de ha sikeres leszek ezzel, akkor minek. Nem érdekel, milyen számú mezben játszom, az a lényeg, hogy van mezem.” Végezetül megmutatjuk a négy gólt is egyben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum