Nagyot léphet előre a Miskolc

   

A MOL Liga pénteki fordulójának rangadóján a tavalyi bajnoki döntő két csapata találkozik egymással. Győzelem esetén a Miskolc igencsak megerősíti helyét az élbolyban.

Kicsit csalóka a MOL Liga tabellája, melyet jelenleg a DAB vezet 28 ponttal, második az Érsekújvár 23-mal, harmadik a Brassó 21-gyel, negyedik a Miskolc 20-szal, ötödik a HSC szintén 20-szal és hatodik a Fradi 16-tal. Az egyik legtöbb tartalék éppen a borsodi csapatban rejlik, amely két meccsel kevesebbet játszott legtöbb riválisánál. Ha éppen ezért a vesztett pontokat nézzük, akkor a helyzet nem is olyan kicsit más, hiszen első az Érsekújvár, második a Dab.Docler, harmadik a Miskolc, míg a Brassó és a HSC kissé leszakadva követi őket a negyedik és az ötödik helyen. A vesztett pontokon alapuló számítás hátránya, hogy nem tudja kezelni a sorsolásból eredő különbségeket. A Miskolc például eddig már öt alkalommal mérkőzött a liga két utolsó helyezettjével, míg Érsekújváron még nem szerepelt az idén. Ezzel szemben a Dunaújváros még csak háromszor találkozott a Fradival és az UTE-val, ellenben már kétszer járt Érsekújváron. A sorsolás tehát valamivel kedvezőbb volt a miskolciaknak a bajnokság első negyedében.

DABMIS

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Mayer Péternek szemmel láthatóan sikerült úrrá lenni a belső nehézségeken, idén még nem kapott ki vezetőedzőként, nagy kérdés, hogy ez az Acélbikák vendégszereplése után is így marad-e. A Brassó és az UTE legyőzése mindenesetre önbizalmat adhat a csapatnak, amely a DAB ellen mindig felszívja magát. Az egyelőre kevés meccsszám és az eltérő sorsolás miatt ugyan csalóka lenne túlságosan belemélyedni az idei teljesítmények elemzésébe, az látszik, hogy a Miskolc eddig elsősorban idegenben volt különösen erős, míg hazai pályán gyengélkedett. Itt az ideje változtatni ezen, ha nem akarják az utolsó pillanatokra hagyni a négy közé jutást. Nem lesz ugyanakkor könnyű dolga a címvédő ellen a Jegesmedvéknek, hiszen bár mintha döcögősebben indulna az idény Újvárosban az eddig megszokottakhoz képest, de kár lenne emiatt leírni Stephan Lundh tanítványait.

A Dunaújváros az Érsekújvárról elszenvedett harmadik vereség után újabb mumust már nem nagyon engedhet meg magának, így nekik is nagyon fontos, hogy három ponttal gazdagodjanak. Még akkor is, ha érzékeny veszteségként Erdélyi és Hurtaj sérülés miatt nem utazhat el a kerettel. Az utóbbi időben a DAB tavalyi első sora is kezd magára találni, ezzel együtt hátul is meglehetősen “gólképes” egyelőre a csapat. A két csapat Miskolcon mindig is izgalmas, végig kiélezett mérkőzéseket vívott egymással, nagy valószínűséggel nem lesz ez másként ezúttal sem. A 18:30-kor kezdődő mérkőzést a Digi Sport 2 élő egyenes adásban közvetíti.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A mostani hétvége igazi vízválasztó lesz. Meglátjuk, hogy a múlt heti sikerek egy fellángolás eredményei voltak-e, vagy tényleg sikerült rendet tennünk a fejekben. Ezen a héten a tervezett munkát elvégeztük, mindenki nagyon várja a mérkőzéseket, amit én jó jelnek tartok. A Dunaújváros ugyanúgy négy sorral megy, mint mi, ezért szerintem az dönt majd, hogy az adott pillanatban ki választ jó megoldást. Ugyancsak lényeges lesz a kapusteljesítmény, valamint az emberelőnyös, és -hátrányos szituációk megoldása, ezeket gyakoroltuk is az elmúlt napokban. Úgy érzem, sikerült most összerakni a sorokat, mindenki tudja a feladatát. Mindenki egészséges és a rendelkezésemre áll, ami a szezon ezen időszakában nagy szó, és ez a klub kitűnő egészségügyi hátterének, az itt dolgozó szakembereknek köszönhető.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Már sokszor elmondtam, hogy nagyon erős csapat a Miskolc, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egy kemény belső probléma után is győzni tudtak a liga egyik élcsapata ellen. Ettől függetlenül úgy gondolom, mi vagyunk az esélyesek. A csapatból hiányozni fog Erdélyi Tamás, akit az Érsekújvári meccsen ütköztek le úgy, hogy komoly agyrázkódást szenvedett, illetve Hurtaj is kisebb térdsérüléssel küzd, így ő sem utazik. Mindezek ellenére három pontért megyünk.

Miskolc–Dab.Docler 2-5

   

Szoros meccsen Knox kiállítása után háromgólos győzelmet aratott a címvédő Miskolcon.

Nagyon jó iramban kezdődött a forduló rangadója, a Miskolcnak több kapura lövése volt, de a DAB előtt nagyobb helyzetek adódtak az első öt percben. A legkomolyabb lehetőség Peterdi Imre előtt adódott, aki Ladányi Balázs megszokott, csodálatos passza után szólózhatott, de Gyenes Dávid nyerte a párharcot.

Az iram és a színvonal a folytatásban némileg hanyatlott, de élvezetes, nyílt küzdelmet láthatott a borsodi közönség. A vendégek továbbra is nehezebb feladat elé állították az ellenfél kapusát, de Gyenes jól tartotta magát és csapatát.

Nagy DAB-helyzetekkel indult a második harmad, Szappanos Dávid fonákkal járt legközelebb a gólhoz. A 23. percben Kiss Ákos nagyon ügyes csel után szerezte meg a vezetést az újvárosiaknak, Azari Zsolttól kapott jó passzt előtte. Megérdemelt volt az előny. 0-1 után is folytatódott az, ami előtte zajlott, és egyre többször lyukadt ki a Miskolc védekezése. Elöl viszont mindent megtettek az egyenlítésért, és egy emberelőnyből meg is szerezték, Metcalfe szépen tette Knox ütőjére a korongot, aki folytatja kiváló sorozatát, zsinórban a hetedik meccsén volt eredményes. A gólhoz emberelőny kellett, Ladányi pontos passzát Gröschl helyezte a kapuba. A DAB jobb volt, de nem elég jó ahhoz, hogy a meglévő fölényét kihasználva bebiztosítsa a győzelmet. Közel járt az újabb egyenlítéshez a Miskolc, a harmad végén nullára játszottak egy fórt, de szemben a másik oldallal, itt nem sikerült a kapuba lőni a korongot a végén. Mindenesetre az már 40 perc alatt is megállapítható volt, hogy Mayer Péter néhány nap alatt is nagyon jól összerántotta a korábban nagyon hullámzó teljesítményt nyújtó Jegesmedvéket.

Egy gyors létszámfölényes lehetőséget kapott a hazai csapat a harmadik harmad elején, de kihúzták a két percet a vendégek. Ezt követően ismét a Dab.Docler dominált, de érezni lehetett, amíg nem lőnek újabb gólokat, bármi lehet a végeredmény. A DAB visszakapta az előnyt, s bár Ladányiék közel voltak a harmadik találathoz, az végül nem jött össze. Az 52. percben aztán Knox újabb nagy pillanata jött el, ügyesen került tiszta helyzetbe, és egyenlített. Két perccel ugyanő vált a meccs negatív hősévé. Knox rendívül szerencsétlenül kapta el Hubát a palánknál, amiért 5+20 perces kiállítást kapott. Az előnyt hét másodperc alatt kihasználta a Dab.Docler, Lindgren lövése kipattant Gyenesről, és Galanisz a hálóba kotorta a korongot. Hogy még nehezebb legyen a helyzet, Hegyi is kiállítást kapott. A két perc kettős emberhátrányt Gyenes vezérletével sikerült kivédekezni, a jégre visszatérő Hegyi pedig egyedül indulhatott el a dunaújvárosi kapura. Meg is csinálta a cselt, Kiss Tamás már verve volt, de a korong az alapvonal mögé csúszott a kapu mellett, és végül sikerült tisztázniuk a vendégenek.

Egy perc múlva még mindig az 5 perces előnyben Hüffner adott vissza a kapu mögül ügyesen egy korongot, amelyből Azari lőtt gólt. Időt kért az utolsó percben Miskolc, Gyenes is lejött a jégről, de nem sikerült a bravúr, egy dunaújvárosi kapuvas után négy másodperccel a lefújás előtt Ladányi lőtt az üres kapuba.

Ezen az estén bármit megérdemeltünk volna

   

A Dab.Docler egy hátvédet sem vesztett a Kontinentális Kupára.

A legfrissebb hírek szerint sem Peter Hubát, sem Nagy Richárdot nem kell nélkülözniük a jövő hét végén az újvárosiaknak. Peter Huba miskolci sérülése nem súlyos, minden bizonnyal napokon belül visszatérhet, miként Nagy Richárd délelőtti edzésen összeszedett kézzúzódása sem okozhat ilyen gondot.

Az edzők a következőképpen látták a MOL Liga-rangadót:

Mayer Péter (Miskolc): Kitűnő mérkőzésen jó tempóban játszottunk, ezen az estén bármit megérdemeltünk volna. 2-2 után a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést, de ezt a DAB-ot 4, illetve 3 emberrel nem lehet megverni. Büszke vagyok a csapat mai teljesítményére.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Remek találkozón sok helyzetet dolgoztunk ki, és jól használtuk ki az emberelőnyöket.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Sós, Varjú, Kormos, Juhász.
Gyenes: 91,5% (Duschek)
K
Kiss T.: 92,9% (Kalnins)
Boyle, Knox, Metcalfe, Faith, deBruyn
1
Huba, Jaborník, Ladányi, Gröschl, Peterdi
Orosz, Hegyi Á., Hajós, Tóth, Dubek
2
Lindgren, Hüffner, Pavuk, Galanisz, Szappanos
Láda, Vojtkó, Popovics, Ritó, Miskolczi
3
Hruby, Tőkési, Papp, Azari, Kiss Á.
Budai, Szilágyi, Roczanov, Rafaj
4
Szabados, Hegyi Á. Z., Somogyi, Virág
Mayer Péter
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:25 DAB Kiss Á. Azari Szabados
1-1 29:39 MIS PP Knox Metcalfe Hegyi Á.
1-2 33:38 DAB PP Gröschl Ladányi Peterdi
2-2 51:04 MIS Knox Hegyi Á. Metcalfe
2-3 53:29 DAB PP Galanisz Hüffner Lindgren
2-4 57:25 DAB PP Azari Hüffner Kiss Á.
2-5 59:56 DAB EN Ladányi Galanisz Azari
28 Kapura lövések száma 48
41 Kiállításpercek 10

A Miskolc–DAB képei

 

Fotó: Bán Olivér.

A Miskolc–Dab.Docler góljai

   

7 gól a MOL Liga pénteki rangadójáról, a Digi Sportnak köszönhetően.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum