Megvalósítottuk, amit elterveztünk

 

Egyre többet játszanak a fiatalok. Öt interjú a történelmi győzelem után.

“Az előző meccseken nem játszottunk elég jól, de most sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk ? mondta Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője az albavolanhockey.hu portálnak. ? Ráadásul ez jó egyéni teljesítményekkel párosult. Örülök, hogy megtörtük a hosszú évek óta tartó negatív szériát, és végre győztesen távozhattunk Klagenfurtból.”

A győztes gólt szerző Szirányi Bence lényegre törően nyilatkozott: “Nagyon boldog vagyok. Ez volt az első gólom a ligában, de nagyon remélem, hogy számos követi még.”

A csapat legfiatalabb tagja, a negyedik sor egyik szélsője, Kocsis Ferenc annak ellenére feldobottan válaszolt a Jégkorongblog kérdéseire, hogy a hosszú buszozás és alig négy óra alvást követően éppen a délelőtti edzésre indult az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokba. “Egyre többet küldd be minket az edző. Igazából már Linzben is sokat játszottunk a korábbiakhoz képest, de Klagenfurtban 11-12 cserénk volt. Az utolsó 6-7 percben már a Klagenfurt is 2-3 sorozott, ekkortól mi is átálltunk a három sorra. Igazán nagy helyzetet most nem tudtunk kialakítani, de volt 2-3 kapura lövésünk, hátul pedig nem volt gondunk. Az edzők értékelték teljesítményünket a meccs után, a sorunknak azt mondták, hogy hiba nélkül játszottunk.

A Fehérvár juniorcsapata szerda délután a Vasas otthonában játszik magyar bajnokit, Kocsis Ferenc még nem tudja, utazik-e. “Majd kiderül. A délelőtti edzésen megtudom, hogy mennem kell-e. Érdekes feladatnak ígérkezik ennyi pihenés után újra felpörögni, de ha az edző úgy dönt, hogy játszom, akkor megyek és odateszem magam, mert így leszek még hasznosabb tagja az EBEL-csapatnak is.”

Raymond AVS

Christer Olsson, a Klagenfurt trénere először a hihetetlen pechszériára utalt a KAC-honlapon: “Nehéz ennyi hiányzóval boldogulni. Ez azonban nem lehet kifogás semmire sem. Rendkívül rossz második harmadot produkáltunk, ráadásul a lehető legrosszabb pillanatban lett 2-2. Aztán sajnos már nem tudtunk újítani.”

Ugyanitt Rene Swette, a hazaiak kapusa hozzátette: “Mindig keserű, ha veszítünk. Ma este túl sokat hibáztunk, sokszor adtuk el a korongot. A sok hiányzó játékos nem lehet kifogás semmire. Elöl akarunk lenni a tabellán, mindegy, milyen csapattal.”

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy hat alapember hiányzott az EBEL-bajnoktól, ráadásul az első harmadban a palánknak ütközve megsérült Paul Schellander válla is. Az első diagnózis szerint ő is kidőlt négy hétre.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum