Cél a második klagenfurti pont megszerzése

   

Klagenfurt nem az a hely, ahová nyerni jár a Sapa Fehérvár AV19, az eddigi 16 EBEL-meccsen 1 pontot szerzett ott a magyar EBEL-csapat.

A bajnoki címvédő KAC nem kezdte fényesen a szezont, még annak ellenére is így van ez, hogy jelenleg már a 4. helyen állnak. A 9 meccsen szerzett 11 pont nem tölti el elégedettséggel a helyi szurkolókat. Igaz, legalább odahaza jól mennek, 4-ből 3 meccset nyertek, és a negyediken is csak a ráadásban buktak el.

De alapos oka van ennek a szereplésnek, hihetetlen sérüléshullám sújtja őket. Jamie Lundmark, Tyler Spurgeon, Stefan Geier és Patrick Harand után kiesett John Lammers és Johannes Reichel is. Előbbi kézközépcsonttörést szenvedett a legutóbbi meccsen, 4 hét kihagyás vár rá, utóbbi beteg. Jó hír viszont a KAC-szurkolóknak, hogy Herbert Ratz visszatérhet. A klagenfurtiak már így is hét 1993-ban vagy utána született játékossal álltak ki Innsbruckban, és óriási csatában fordítottak az utolsó harmadban 2-4-ről 5-4-re.

A 30 éves Thomas Koch újra óriási formában játszik, csapata húzóembere. Jobbára kettesével termeli a pontokat, a legutóbbi fordulóban 1+3-mal zárt. Ráadásul ebben a helyzetben sok idő jut a klagenfurti fiataloknak. A junior EBEL-ből felhozott 19 éves csatár, Patrick Berr máris megcsinálta a szerencséjét, 5 mérkőzésen 2 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott eddig.

AVSKAC

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A KAC és a Fehérvár azonos utat jár ebben a szezonban, erre hívja fel minden osztrák fórum a meccsbevezetőben a figyelmet. Ez a két gárda igazán a hazai felhozatalra támaszkodik. Két hazai kapussal és sok fiatallal áll fel mindkét csapat, no meg a ligához képest kevés légiósra támaszkodnak. Chiodo helyéért ez évben Weinhandl és Swette versenyez, a másik oldalon Munrót Bálizs Bence és Rajna Miklós igyekszik feledtetni.

A magyar csapat rossz szériában van, idegenben nagy arányú vereségekkel zárta az utóbbi meccseit, majd a hosszú hétvége alatt – hazai pályán kettőt játszva – is csak 1 pontot sikerült szerezni 3 mérkőzésen.

A Fehérvárnál két változás történt a keretben vasárnap óta. Kiss Dániel helyett Varga Arnold szerepel a védelemben, a negyedik csatársorba pedig visszatér Tóth Gergő, ezúttal Sárpátki Tamás maradt ki.

Jó hír, hogy hétfőn Németh Attila is bekapcsolódott a jeges edzésekbe: “Jónak éreztem a fejem. Ezen a héten még biztosan nem játszom. A kondimat vissza kell hoznom. Bolzanóba már nagyon remélem, hogy jó formában utazhatok.”

Klagenfurt–Fehérvár 2-3

   

Történelmi győzelmet aratott a Fehérvár a címvédő otthonában. Eddig 16-szor játszott itt a Volán, de mindössze egyetlen pontra futotta. 17-edszerre sikerült a győzelem. Szirányi Bence lőtte a győztes gólt a hajrában.

Gyors tempóban kezdett a KAC, hamar ki is szórták Benket, az előnyt Koch váltotta gólra. A gól kisebb zavart okozott a fehérvári védelemben, kellett néhány perc, mire magára talált a csapat. A játékrész második felére lábra kapott a Volán, a 14. percben Banham okozott zavart a hazai sorokban, és kiegyenlített. Sajnos azonban még a harmad vége előtt újra vezetést szerzett a hazai csapat, Manuel Geier lőtt Bálizs kapujába a 18. percben.

Bár két és félszer annyit lőttünk kapura második harmadban, mint az ellenfél, sokáig nem született gól. A KAC időt kényszerült kérni, de ez sem oldotta meg a hazaiak gondjait, végül a 38. percben tört meg a jég, ezúttal Sarauer találta meg az utat Swette kapujába, így a harmadik harmadban kezdődhetett minden elölről.

A feszültséget szerencsére mi bírtuk jobban, az 54. percben Szirányi Bence révén először vezetett a magyar csapat. A fiatal magyar hátvédnek ez volt az első gólja a ligában. Az utolsó négy perc hazai emberelőnnyel kezdődött az egyébként rendkívül sportszerű találkozón, de ezt is sikerült kivédekezni. Az utolsó percben kapusa nélkül támadott a Klagenfurt, de az eredményen nem tudott változtatni, maradt a 2-3. Hatalmas győzelemmel sikerült kilábalni az utóbbi meccsek eredménytelenségéből.

avs-kac-ml_121019_098_resize

EBEL, 3340 néző. Játékvezetők: Dremelj, Dreier, Ettlmayr.
Swette: 92,5% (Weinhandl)
K
Bálizs: 93,1% (Rajna)
Siklenka, Iberer, Scofield, Koch, Fretter
1
Pozsgai, Jackman, Sarauer, Naglich, Banham
Vallant, Pöck, Geier, Schuller, Berr
2
Hetényi, Gawryletz, Benk, Yellow Horn, Mihály
Furey, Isopp, Pirmann, Schellander, Kreuzer
3
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Magosi
Ratz, Koczera, Witting, Filipic, Kurath
4
Orbán, Varga, Kocsis, Nemes, Tóth
Christer Olsson, Dieter Kalt
E
Marty Raymond
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:55 KAC PP Fretter Scofield Pöck
1-1 13:06 FHA Banham Naglich Sarauer
2-1 17:50 KAC Geier Schuller Pöck
2-2 37:48 FHA Sarauer Banham
2-3 53:48 FHA Szirányi Kovács Magosi
29 Kapura lövések száma 40
2 Kiállításpercek 8

A Klagenfurt–Fehérvár videón

 

A Fehérvár a forduló meglepetését produkálva története során először nyert Klagenfurtban. A fantasztikus magyar sikert jelentő gólok itt nézhetők meg.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum