Újabb szórakoztatónak ígérkező hétfő

   

A MOL Liga hétfőn három meccsel folytatódik, ebből kettő rangadó, törlesztési lehetőségekkel. A HSC Csíkszereda visszavághat a Dab.Doclernek a 10-2-ért, a Miskolc az UTE-nak a pontrablásért, a Fradi pedig a Brassónak az utolsó másodperces gólért.

A HSC dunaújvárosi vendégjátékát a Digi Sport élő adásban közvetíti. Mindkét csapatnak kellenek a pontok, hiszen vasárnap az Acélbikák harmadszor is alulmaradtak az Érsekújvárral szemben, amely vesztett pontok tekintetében már meg is előzi a címvédőt. Nem lesz könnyű dolga Gál Sándor tanítványainak sem, a három kulcsemberét hosszabb időre nélkülözni kénytelen erdélyi alakulat egyelőre ugyan jól áll, hiszen pénteken fantasztikus bravúrral éppen az Érsekújvár ellen tudott nyerni, vasárnap azonban csak nyögvenyelősen kerekedett az UTE fölé. Az erdélyi csapat mestere meg is jegyezte a mérkőzés utáni interjúban, hogy hosszabb távon mindenképpen érezteti hatását a sérüléshullám. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, Csíkszeredában hosszabbításban nyert a Dunaújváros, hazai pályán pedig 10-2-es, kiütéses győzelmet aratott a HSC felett.

A nap másik presztízsmérkőzésén a Ferencváros a Brassót fogadja. A két csapat idén felettébb izgalmas mérkőzéseket vív egymással. Eddig kétszer találkoztak, Pesterzsébeten hosszabbításban nyert a Fradi, míg legutóbb Brassóban egy szerencsésnek mondható Piszarenko-góllal az utolsó másodpercben vívta ki a három pontot jelentő győzelmet Greg Lindqvist csapata. Kérdés, hogy mennyi ereje maradt ennek megismétlésére a brassóiaknak, hiszen nagyon nehéz hétvégén vannak túl, pénteken Dunaújvárosban, vasárnap Miskolcon kaptak ki, így a svéd vezetőedző eredeti hatpontos terve már biztosan nem teljesül. Ugyanakkor Lindqvist azt is elmondta, hogy idén minden idegenben szerzett pontnak örülni kell a ligában, így nyilván számoltak azzal a lehetőséggel is, hogy Pesterzsébetre nullapontos hétvége után érkeznek. A Fradi pihentebb lehet, hiszen pénteken az UTE ellen győzött, vasárnap pedig nem játszott. Hakan Nygren és Dobos Tamás csapata a szezon egyik legkellemesebb meglepetése, nagyon kevésen múlt, hogy a zöld-fehérek nincsenek jelentősen közelebb a rájátszást érő negyedik helyhez. Ha ezúttal hatvan percen keresztül sikerül koncentrálni és kevesebb kiállítást szednek össze, akkor alaposan megkeseríthetik a jelenleg harmadik helyezett Brassó életét.

Miskolcon úgy tűnik, jót tett az edzőváltás, hiszen vasárnap hazai pályán legyőzték a Brassót. A nagy kérdés a borsodi csapat esetében is az, hogy sikerül-e tartósan jó pályára állítani a csapatot Mayer Péternek. Papíron ehhez nem tudott volna ideálisabb ellenfelet választani az UTE csapatánál, azonban vasárnapi játékával a lila-fehérek jelezték, hogy bármikor tudnak meglepetést okozni. Ha sikerül megismételni a HSC ellen mutatott fegyelmezett játékot, akkor előbb-utóbb a gólok is jönni fognak. A miskolciaknak ráadásul van elszámolni valójuk az újpestiekkel, hiszen bár az idei első összecsapásuk alkalmával simán nyertek a Megyeri úton, hazai pályán csak hosszabbításban tudták legyőzni őket.

UTE–Miskolc 1-4

   

Második meccse mutatja új arcát az UTE, de ezúttal szerencséje sem volt, nyert a Miskolc.

Legújabb szokásának megfelelően erősen kezdett az UTE, dominálta a mérkőzés első szakaszát, ám a támadásokat nem kísérte siker. Nem úgy a túloldalon, Vojtkó lecsúszott lövése kiváló passznak bizonyult Metcalfe számára, aki így a lövésre elmozduló Hajek mellett az üres kapuba passzolta a korongot.

A második harmad ismét újpesti fölénnyel indult, amit tetézett Orosz 2+2 perces büntetése. Az előnyt gólra váltotta az UTE, amivel kiegyenlítette az állást. Ezt követően a kelleténél talán nagyobb hévvel támadtak Ancsin János tanítványai, kicsit megfeledkeztek a védekezésről. Ezt a 34. Percben használták ki a Jegesmedvék, egy 2-1 elleni szituációt Faith váltott gólra, amivel visszavette a vezetést csapatának. A gól kicsit megfogta az UTE-t, sorra alakította ki helyzeteit a Miskolc, ám a gól elmaradt, a harmad végére pedig rendezték soraikat a lila-fehérek és újra átvették az irányítást.

A harmadik harmadra sem változott a játék képe, mezőnyben az UTE felnőtt a feladathoz, ám a kapuk előtt bizonytalan maradt. Egy ilyen saját kapu előtti bizonytalanságot Popovics használt ki a 47. percben, amivel kettőre növelte csapata előnyét. Öt perc múlva emberelőnybe került az UTE, Fekti Bálint időt kért és lehozta kapusát, így 6-4-re támadtak a lilák. Egy, a védőharmadból vaktában kilőtt korongra Knox csapott le kiválóan, és nem is vétette el az üres kaput. Ezzel kialakult a 4-1-es vendégsiker.

Csak elmegy ez az átok

   

Továbbra is a góllövés az UTE legnagyobb gondja, mindkét edző szerint szoros meccset nyert a Miskolc.

Ancsin János (UTE): Több helyzetünk volt, mint a Miskolcnak, ez olyan meccs volt, amit kötelező lenne megnyerni. Megvoltak a helyzeteink is, de egy kivételével nem tudtuk belőni őket. Még meg is megpróbáltuk a “hat a négyet” 3-1-nél. Remélem, mostmár csak elmegy ez az átok, hogy nem tudunk gólt lőni, vagy hogy nem találunk gólt, mert ez a csapat megérdemelné már a győzelmet.

Mayer Péter (Miskolc): Nem a legkönnyebb győzelmünk volt, viszont nagyon értékes három pontot hoztunk. Elég szoros meccs volt. Az elején látszott, hogy kicsit fásultak vagyunk a tegnapi után, mondjuk ez nem lehet kifogás. De tény, hogy jobban kezdett az Újpest és jó korcsolyázótempóra késztetett bennünket. Beletelt egy kis időbe, amíg fel tudtuk venni a ritmust. A mezőnymunkában egyre jobban kezdtünk dominálni. és a meccs második felét már kicsit nyugodtabban szemlélhettük. Az igaz, hogy a gólokban ez csak a végén mutatkozott meg. Ez a 4-1 ugyanúgy elég a 3 pontra, mintha 10-1 lett volna, így azt mondhatom, hogy célunkat elértük.

Erste Liga, Megyeri út, 154 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Soós, Vas.
Hajek: 87,9% (Pleszkán)
K
Duschek: 96,4% (Gyenes)
Zalavári, Maklári, Fodor, Virág, Coleman
1
Boyle, deBruyn, Tóth, Dubek, Rafaj
Horváth, Dorner, Dömötör, Fekti, Farkas
2
Orosz, Hegyi, Metcalfe, Faith, Knox
Grigors, Sommer, Kovács, Pichler, Sweeney
3
Láda, Vojtkó, Popovics, Ritó, Miskolczi
Vecaj, Jankovics, Ódry, Papp
4
Szilágyi, Budai, Roczanov
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
E
Mayer Péter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:18 MIS Metcalfe Vojtkó
1-1 27:47 UTE PP Sweeney Maklári Kovács
1-2 33:57 MIS Faith Knox Metcalfe
1-3 46:05 MIS Popovics Miskolczi
1-4 53:09 MIS EN Knox Boyle Metcalfe
28 Kapura lövések száma 33
4 Kiállításpercek 16

Az UTE–Miskolc góljai

   

A Jegesmedvék beindultak, a hazai 7 kamerás alkotás után már idegenbeli meccsről is készítenek összefoglalót.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum