Teemu Selanne hazatért

 

Az Anaheim a finn szélsővel a soraiban Winnipegben szerepelt, ott, ahol elkezdődött a pályafutása 1992-ben, és ahol nem lépett jégre 1996 óta.

Selannét hatalmas ováció fogadta, ám ez nem gátolta meg abban, hogy csapatával mindkét pontot bezsebelje és győzelemmel távozzon az MTS Centreből. Pedig a Winnipeg állt közelebb a győzelemhez, kétszer is vezetett Andrew Ladd góljával, azonban Perreault és Cogliano találatával mindkétszer egalizált a Ducks. A mérkőzés végül a Jets hátvédjének, Zach Bogosiannak az óriási védelmi hibája döntötte el, aki saját kapuja előtt eladta a korongot, amit Corey Perry megköszönt és Pavelec mellett kegyetlenül bevágta.

Két nyeretlen csapat esett egymásnak Raleighben, ahol a Philadelphia húzta a rövidebbet, így a tavalyi szezon után ismét három vereséggel kezdi a szezont a Flyers. A győztes találatot az a Radek Dvorák szerezte, aki ezzel már kétgólos és éppen csak befért a Hurricanes keretébe a szezon kezdete előtt. A Carolina edzője, Kirk Muller nem véletlenül bízott meg Dvorákban , 1996 és 1999 három szezont játszottak együtt a Floridában, így kiválóan ismeri egykori csapattársa képességeit.

Fordulatos, izgalmas végletekig kiélezett meccset hozott a Calgary?Vancouver összecsapás. A vendégek szerezték meg a vezetést, amire a hazaiak egy-egy góllal válaszoltak minden harmadban. A záró játékrészben azonban a Canucks szintén hárommal válaszolt, így négy perccel a vége előtt már náluk volt az előny, a Flames azonban nem adta fel és David Jones révén 19 másodperccel a vége előtt kiharcolta a ráadást. A mérkőzés a hosszabbítás negyedik percében dőlt el, amikor Kevin Bieksa centerezést a mérkőzésen másodszor eredményes Mike Santorelli váltotta gólra.

Carolina?Philadelphia 2-1 (videó)
G.: Harrison, Dvorák ill. Schenn

Winnipeg?Anaheim 2-3 (videó)
G.: Ladd (2) ill. Perreault, Cogliano, Perry

Calgary?Vancouver 4-5 (videó)
G.: Giordano, Backlund, Monahan, Jones ill. Santorelli (2), Booth, Hansen, Jones

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum