Újabb szórakoztatónak ígérkező hétfő

   

A MOL Liga hétfőn három meccsel folytatódik, ebből kettő rangadó, törlesztési lehetőségekkel. A HSC Csíkszereda visszavághat a Dab.Doclernek a 10-2-ért, a Miskolc az UTE-nak a pontrablásért, a Fradi pedig a Brassónak az utolsó másodperces gólért.

A HSC dunaújvárosi vendégjátékát a Digi Sport élő adásban közvetíti. Mindkét csapatnak kellenek a pontok, hiszen vasárnap az Acélbikák harmadszor is alulmaradtak az Érsekújvárral szemben, amely vesztett pontok tekintetében már meg is előzi a címvédőt. Nem lesz könnyű dolga Gál Sándor tanítványainak sem, a három kulcsemberét hosszabb időre nélkülözni kénytelen erdélyi alakulat egyelőre ugyan jól áll, hiszen pénteken fantasztikus bravúrral éppen az Érsekújvár ellen tudott nyerni, vasárnap azonban csak nyögvenyelősen kerekedett az UTE fölé. Az erdélyi csapat mestere meg is jegyezte a mérkőzés utáni interjúban, hogy hosszabb távon mindenképpen érezteti hatását a sérüléshullám. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, Csíkszeredában hosszabbításban nyert a Dunaújváros, hazai pályán pedig 10-2-es, kiütéses győzelmet aratott a HSC felett.

A nap másik presztízsmérkőzésén a Ferencváros a Brassót fogadja. A két csapat idén felettébb izgalmas mérkőzéseket vív egymással. Eddig kétszer találkoztak, Pesterzsébeten hosszabbításban nyert a Fradi, míg legutóbb Brassóban egy szerencsésnek mondható Piszarenko-góllal az utolsó másodpercben vívta ki a három pontot jelentő győzelmet Greg Lindqvist csapata. Kérdés, hogy mennyi ereje maradt ennek megismétlésére a brassóiaknak, hiszen nagyon nehéz hétvégén vannak túl, pénteken Dunaújvárosban, vasárnap Miskolcon kaptak ki, így a svéd vezetőedző eredeti hatpontos terve már biztosan nem teljesül. Ugyanakkor Lindqvist azt is elmondta, hogy idén minden idegenben szerzett pontnak örülni kell a ligában, így nyilván számoltak azzal a lehetőséggel is, hogy Pesterzsébetre nullapontos hétvége után érkeznek. A Fradi pihentebb lehet, hiszen pénteken az UTE ellen győzött, vasárnap pedig nem játszott. Hakan Nygren és Dobos Tamás csapata a szezon egyik legkellemesebb meglepetése, nagyon kevésen múlt, hogy a zöld-fehérek nincsenek jelentősen közelebb a rájátszást érő negyedik helyhez. Ha ezúttal hatvan percen keresztül sikerül koncentrálni és kevesebb kiállítást szednek össze, akkor alaposan megkeseríthetik a jelenleg harmadik helyezett Brassó életét.

Miskolcon úgy tűnik, jót tett az edzőváltás, hiszen vasárnap hazai pályán legyőzték a Brassót. A nagy kérdés a borsodi csapat esetében is az, hogy sikerül-e tartósan jó pályára állítani a csapatot Mayer Péternek. Papíron ehhez nem tudott volna ideálisabb ellenfelet választani az UTE csapatánál, azonban vasárnapi játékával a lila-fehérek jelezték, hogy bármikor tudnak meglepetést okozni. Ha sikerül megismételni a HSC ellen mutatott fegyelmezett játékot, akkor előbb-utóbb a gólok is jönni fognak. A miskolciaknak ráadásul van elszámolni valójuk az újpestiekkel, hiszen bár az idei első összecsapásuk alkalmával simán nyertek a Megyeri úton, hazai pályán csak hosszabbításban tudták legyőzni őket.

Dab.Docler–HSC Csíkszereda 3-0

   

A MOL Liga-első egy borzalmas első harmad után valamelyest felébredve 54 másodperc alatt eldöntötte a mérkőzést az erejével a végére elkészülő, de becsülettel próbálkozó HSC Csíkszeredával szemben. Reméljük, ez volt a szezon legalacsonyabb színvonalú rangadója.

A mérkőzés első 3 perce csapkodó játékot hozott, nem igazán sikerült bemelegednie egyik csapatnak sem. Majd a DAB kezdett el játszani komoly nyomás alá helyezték Kozuch kapuját, a HSC alig tudott kijönni a védőharmadból ezekben a percekben. De ez a periódus csak 5-6 percig tartott, egy meglehetősen tanácstalanra sikerült hazai emberelőny után rendezte sorait a HSC. Az addig leginkább kósza kontrákkal és távoli lövésekkel próbálkozó Csíkszereda a harmad második felében az irányítást is átvette, egyre hosszabb időre táborozott le a dunaújvárosi védőharmadban. Gól azonban sem itt, sem ott nem született.

A második harmadot elszántabban kezdte a Dab.Docler, ráadásul az első cserébe hiba csúszott a vendégek oldalán, így kétperces kis büntetést kapott a HSC. Azonnal sikerült felállni, majdd rövid passzolgatás után Szappanos tálalt a kapu jobb sarkában egyedül álló Pavukhoz, aki be is lőtte a korongot. A góllal beindult a DAB, egy percen belül Nagy Richárd tálalt hibátlan ütemben és irányzékkal a támadóharmad vonalánál őgyelgő Azarihoz, aki így szólóban vezethette Kozuchra a korongot és nem is hibázta el a ziccert. Nem sokkal később Ladányi indult el nagyon hasonló ziccerben, azonban Kozuch hatalmas bravúrral hárított.

A mérkőzés egyik legszebb jelenetét a 34. percben hozta össze a már-már tavalyi formáját hozó első sor, Nagy Richárd szerzett korongot a támadóharmadban és passzolt Szappanoshoz, majd oda-vissza járt még egyet a korong a két játékos között, utóbbi lövése azonban nem sikerült elég jól és a lecsorgót Pavuk sem tudta a kapuba kotorni. Rögtön ezután két dunaújvárosi szabálytalanság következtében közel négy percet emberelőnyben játszott a HSC, azonban szinte helyzet nélkül pörgött le ez a periódus. Megérdemelten vezetett 2-0-ra a DAB a harmad végén, többet tettek a győzelemért, mint a vendégek, nagyobb arányú dunaújvárosi vezetés is benne volt a meccsben.

A harmadik harmadban mindent egy lapra feltéve támadott a HSC, amiből kifejezetten élvezetes, közönségszórakoztató játék kerekedett. Nyomott a HSC, de a DAB-nak is voltak helyzetei. A 46. percben Galaniszt állították ki a játékvezetők, ám az előny alatt ismét nem sikerült érdemleges helyzetet kialakítani a Csíkszeredának. Az 51. percben Galanisz tálalt Peterdi elé, aki a nem teljesen pontos passzt ügyesen vette át, majd Kozuchot is kicselezve a kapuba passzolta a korongot. A gól megfogta a HSC-t, amely kissé hitehagyottan játszott a hátralévő 9 percben, míg a DAB a helyzeteiből nem tudott újabb gólt szerezni. Mivel újabb gól már nem esett, ezzel az is eldőlt, hogy Sevela szezonbeli második shotoutját produkálta, 3-0-ra nyert teljesen megérdemelten a DAB.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Jó volt a mérkőzés, hiszen győztünk, bár nem voltunk száz százalékosak. Nagyon jó volt a kapusunk, s a védelmünk, de edzői szempontból egy kicsit nehéz meccs volt, talán fejben egy picit fáradtak voltak a játékosok. Úgy érzem inkább mentális csata volt a mai, mint fizikális, amit szerencsére sikerrel vettünk, örülök a három pontnak.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Tizenöt emberrel maradtunk, egy bordatörés, s egyéb sérülések miatt tizennyolc évesek is játszottak. Négy nap alatt három meccsünk volt, több száz kilométert utaztunk, ez rányomta a bélyegét a játékunkra. Az első harmadban még partiban voltunk, aztán egy percen belül odaadtuk a meccset a DAB-nak.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Bedő, Mizsák.
Sevela: 100% (Kiss T.)
K
Kozuch: 92,3% (Ruczuj)
Huba, Jaborník, Ladányi, Hurtaj, Peterdi
1
Hruby J., Góga, Mihály, Molnár Zs., Novák
Lindgren, Hüffner, Pavuk, Galanisz, Azari
2
Bors, Flinta, Moldován, Szőcs, Farkas
Nagy R., Tőkési, Papp V., Szappanos, Kiss Á.
3
Adorján, Nagy I., Molnár Z., Péter, Bíró T.
Szabados, Hegyi, Somogyi, Gröschl
4
Salló, Hildebrand, Gecse
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:32 DAB PP Pavuk Szappanos Hüffner
2-0 22:26 DAB Azari Gröschl
3-0 50:32 DAB Peterdi Galanisz Ladányi
39 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 4

A DAB–HSC képei

   

3-0-ra nyert a dunaújvárosi csapat, de a hazai szurkolók csak a 3 pontnak örülhettek ezen a hétfői meccsen.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A DAB–HSC góljai

   

A MOL Liga-döntő visszavágója sima hazai győzelmet hozott. A gólok itt láthatók.

Cimkék: , , , , , ,

Összes (62)

Utolsó hozzászólások

 1. moszkvicsslusszkulcs
    #57
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @uteapu: Mi is ezt mondjuk mindig a miskolci meccsek után, de senki nem hisz nekünk...;)

 2. uteapu
    #58
  uteapu,   

  @moszkvicsslusszkulcs: :)) Ezt elhiheted, amit írtam, mert ilyen szempontból nem vagyok elfogult. Kimondottan jól ténykedtek a sporik.

 3. eszel
    #59
  eszel59,   

  @uteapu: Én így sem szólok,Neked látatlanan elhiszem.
  Ha ott vagyok sem biztos,hogy jobban-vagy egyáltalán- látom abból a faintos vendégszurker szektorból...

 4. eszel
    #60
  eszel59,   

  @eszel59: látatlanban

 5. moszkvicsslusszkulcs
    #61
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @uteapu: Ok, elhiszem.

 6. ilyéslaci
    #62
  ilyéslaci,   

  Micsoda entellektüel csörték, annó azé regisztrátam ide, hogy jót szitkozódhassak s tessék, egy irodalmi kávéházba tanátam magam.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
SVK3 16:10 KMHHUM 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk