Képben vagyok

   

A Miskolc viharos hét, edzőváltás és játékoseltiltás után Mayer Péter megbízott vezetőedzővel igyekszik az egyik legnagyobb riválisa ellen helyt állni.

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának egyik rangadója a Brassó miskolci vendégjátéka lesz. A Miskolc–Brassó összecsapásoknak már a tavalyi szezonban is külön ízt adott, hogy Greg Lindqvist edző a Szinva patak partjáról áttette székhelyét a Cenk aljára, őt követte a liga egyik legjobb játékosa, a kanadai Bonar, majd idén a másik légiós ász, Saluga is. Jól ismerik tehát egymást a felek. A hazaiaknál az a legnagyobb kérdés, hogy a hét közbeni affér után mennyire sikerül összeszednie a gárdát Mayer Péter edzőnek, aki ideiglenesen újra vezetőedzőként foglal helyet a borsodiak kispadján. A Jegesmedvék honlapjának adott interjúban Mayer főként azt hangsúlyozta, hogy szakmailag elsősorban a sebességre, a támadások hatékonyságára és a védekezésre kell összpontosítania a csapatnak a siker érdekében.

Természetesen mi is kíváncsiak voltunk hogy a miskolci szakember véleménye szerint a hét közben történtek mennyire befolyásolhatják a vasárnapi meccs kimenetelét, mennyire volt zökkenőmentes a váltás a csapat élén és hogy mire számít vasárnap. Mayer kiemelte, hogy szakmai igazgatóként napi szinten követte a felnőtt csapat munkáját is. “Bár nyilvánvalóan nem lehettem jelen minden edzésen – mondta, – de például a hazai meccseken én is a cserepadnál álltam, részt vettem a munkában, így képben vagyok azzal kapcsolatban, hogy mik azok a játékelemek, amelyeket a csapat gyakorolt, mi a taktikai repertoár. Ebben az értelemben tehát nem kellene semmiféle zökkenőt jelentsen az, hogy megváltozott az edző személye.

Toth Adrian_sml

Bár nyilvánvalóan vannak gondolataim arról, hogy milyen új elemeket tanítanék be, vagy milyen apróbb változtatásokat tennék, hiszen minden edző más és más, ez nem ennek a pár napnak a feladata. A Brassó és az Újpest ellen tehát igyekszünk ugyanazt játszani, amit eddig, természetesen figyelve arra, hogy a teljesítményünk egyenletesen jó legyen az egész mérkőzés alatt. Igyekszünk jó tempóval, magas fordulattal játszani, egész meccsen megtartva a fókuszt. Nem ez a három nap a változtatások ideje, legyen szó akármilyen apró dologról is. Hogy a jövőben milyen szakmai módosítások lesznek, ez is részben annak a függvénye, hogy milyen véglegesnek szánt megoldás körvonalazódik majd, és mikorra születik meg a döntés.

Vasárnapi ellenfelünk, a Brassó nagyon jó csapat, és nyilvánvalóan számít az, hogy Greg Lindqvist jól ismeri játékosaink egy részét, hiszen dolgozott velük. De a Brassóban is vannak olyan játékosok, akiket mi is jól ismerünk, és ne feledjük, évek óta gyűrjük egymást a MOL Ligában. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is komoly meglepetést tudna okozni a másiknak. A végeredményt minden bizonnyal az dönti el, melyik társaság képes az adott este jobban visszaadni mindazt, amit az edzéseken gyakorolt. Lényeges, hogy a fejekben legyen rend, ne legyenek hullámvölgyek a 60 perc alatt.”

A taktikáról szólva Lundh-hoz hasonlóan Mayer is az első sor semlegesítésének fontosságát emelte ki: “A Brassót eddig a kulcssora cipelte a hátán, Bonarral, Salugával. Ők nyilvánvalóan kitüntetett figyelmet érdemelnek a játékosaink részéről, és mindezek mellett arra is szükségünk van, hogy minden sorunk egyenletes teljesítményt nyújtson. Greg impulzív egyéniség, nem véletlen, hogy a csapatai rendszeresen olyan mérkőzéseket játszanak, amelyeken sok a kiállítás. Erre számítok most is. Biztos lesznek apróbb civakodások, kiállítások, fegyelmi büntetések, minden, ami a hoki sava-borsa és ami a közönséget is lázba tudja hozni a lelátón. Igazi szórakoztató hoki lesz vasárnap este, és nagyon nagy jelentősége lesz a speciális helyzetek kezelésének.

A klub belső döntésének értelmében Fliszár Zalán meghatározatlan ideig nem játszhat a csapatban, rajta kívül azonban mindenki bevethető lesz. Természetesen apróbb sérülések vannak, de a hoki ilyen sport, a játékosok ezeket fel sem veszik. Van egy új játékosunk is, egyelőre csak próbaidőre. Mától velünk edz Roczanov Dezső, de ő a Brassó ellen még biztosan nem lép pályára, így Fliszár kivételével a legutóbbi mérkőzésen látott csapatra lehet számítani – mondta Mayer.”

A MOL Liga vasárnapi fordulójának másik fő kérdése, hogy megszerzi-e első pontjait az Érsekújvár ellen a Dab.Docler. Eddig kétszer találkozott egymással a címvédő és az Érsekújvár, mindkétszer a felvidéki csapat nyert, ráadásul rendes játékidőben. Van miért visszavágni tehát Stephan Lundh tanítványainak. Még akkor is, ha ezzel együtt vezetik a tabellát, köszönhetően a HSC pénteki sikerének. Az erdélyi alakulat volt az első a MOL Liga idei szezonjában, melynek Érsekújváron sikerült nyernie, Lubina mester meglehetősen csalódottan is nyilatkozott a csapat teljesítményéről a mérkőzés után. Vesztett pontok tekintetében egyébként jelenleg az Acélbikák állnak a legjobban, őket követi vasárnapi ellenfelük, az Érsekújvár, majd a Brassó következik. Negyedik, még éppen rájátszást érő helyen a vasárnap a Brassót fogadó Miskolc áll, őket követi a HSC, a Fradi és az UTE.

A játéknap harmadik mérkőzésén az UTE fogadja a HSC-t. Ellentétes előjelekkel várják a csapatok az összecsapást, hiszen egyelőre úgy tűnik, a várakozásokkal ellentétben a lila-fehéreknek nem az idei lesz a kiugrás éve, 11 mérkőzés alatt mindössze egyetlen pontot sikerült gyűjteniük, legutóbb pénteken éppen a legnagyobb rivális Ferencváros otthonában szenvedtek sima vereséget. A HSC ezzel szemben a sok és jelentős játékosokat érintő sérülés után is jól muzsikál, még ha összességében fiatalabb és tapasztalatlanabb kerettel is vágott neki a szezonnak.

UTE–HSC 0-2

   

Az UTE idei legjobb játéka is kevés volt a helyzeteit nagy százalékban gólra váltó HSC ellen.

Pörgősen indult a mérkőzés, melynek képét kisebb meglepetésre inkább a lila-fehérek határozták meg. Nagyon egységes, jó csapat benyomását keltette az UTE, amelyben öt ember támadt és öt ember védekezett. A csíkszeredai támadásokat igyekeztek csírájukban elfojtani, ami többnyire sikerült is. A gólszerzéssel azonban továbbra is komoly bajok vannak, a nagy tempó és a nagy igyekezet mellett az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Az első harmad góltalansága után a HSC a második harmad 38. másodpercében használt ki egyet a hazaiak védelmi megingásaiból, amivel a vezetést is megszerezték. Szaladt az eredmény után az UTE, de próbálkozásaikat nem koronázta siker. Újabb gólt sem kaptak azonban, a meccs legvégéig teljesen nyílttá tudták tenni a küzdelmet. Az 55. percben aztán emberelőnybe kerültek Gál Sándor tanítványai, melyet egy perc ötven másodperccel később gólra is váltottak, ezúttal Molnár Zsombor volt eredményes. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a hátralévő mintegy három percre még egy Moldován-szóló és egy Virág-kapuvas maradt, de az eredmény már nem változott, 2-0-ra nyert a HSC.

Felnőttünk a feladathoz

   

Edzői nyilatkozatok az UTE–Csíkszereda után.

Ancsin János (UTE): Nem mondhatom, hogy jobbak voltunk, mert 0-2 lett a vége. Felnőttünk a feladathoz, pariban voltunk a  Csíkszeredával és még mindig azt tudom mondani, amit sokszor szoktam…

Gál Sándor (Csíkszereda): Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsünk lesz egy fiatal, ambiciózus csapat ellen, és ez be is igazolódott. Az elején nem kezdtünk a legjobban, de utána fegyelmezettek tudtunk lenni, a védekezésben főleg. Támadásban elpuskáztunk egy pár jó lehetőséget. Hiányzik egy pár meghatározó játékosunk sérülés miatt, nem rossz a csapat játéka, de ez ígyhosszú távon nem fog működni, reméljük minél hamarabb felépülnek.
Erste Liga, Megyeri út, 225 néző. Játékvezetők: Babic, Juhász, Soltész, Abonyi.
Pleszkán: 93,5% (Hajek)
K
Kozuch: 100% (Ruczuj)
Maklári, Zalavári, Virág, Coleman, Fodor
1
Góga, Hruby, Mihály, Novák, Molnár Zs.
Horváth, Dorner, Farkas L. S., Dömötör, Fekti
2
Bors, Flinta, Moldován, Szőcs, Farkas T.
Sommer, Grigors, Kovács, Sweeney, Pichler
3
Adorján, Nagy I., Molnár Z., Péter, Bíró T.
Jankovics, Ódry, Papp Cs.
4
Salló, Gecse, Hildebrand
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:38 SCC Moldován Szőcs Farkas T.
0-2 56:45 SCC PP Molnár Zs. Góga Novák
17 Kapura lövések száma 31
20 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum