Képben vagyok

   

A Miskolc viharos hét, edzőváltás és játékoseltiltás után Mayer Péter megbízott vezetőedzővel igyekszik az egyik legnagyobb riválisa ellen helyt állni.

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának egyik rangadója a Brassó miskolci vendégjátéka lesz. A Miskolc–Brassó összecsapásoknak már a tavalyi szezonban is külön ízt adott, hogy Greg Lindqvist edző a Szinva patak partjáról áttette székhelyét a Cenk aljára, őt követte a liga egyik legjobb játékosa, a kanadai Bonar, majd idén a másik légiós ász, Saluga is. Jól ismerik tehát egymást a felek. A hazaiaknál az a legnagyobb kérdés, hogy a hét közbeni affér után mennyire sikerül összeszednie a gárdát Mayer Péter edzőnek, aki ideiglenesen újra vezetőedzőként foglal helyet a borsodiak kispadján. A Jegesmedvék honlapjának adott interjúban Mayer főként azt hangsúlyozta, hogy szakmailag elsősorban a sebességre, a támadások hatékonyságára és a védekezésre kell összpontosítania a csapatnak a siker érdekében.

Természetesen mi is kíváncsiak voltunk hogy a miskolci szakember véleménye szerint a hét közben történtek mennyire befolyásolhatják a vasárnapi meccs kimenetelét, mennyire volt zökkenőmentes a váltás a csapat élén és hogy mire számít vasárnap. Mayer kiemelte, hogy szakmai igazgatóként napi szinten követte a felnőtt csapat munkáját is. “Bár nyilvánvalóan nem lehettem jelen minden edzésen – mondta, – de például a hazai meccseken én is a cserepadnál álltam, részt vettem a munkában, így képben vagyok azzal kapcsolatban, hogy mik azok a játékelemek, amelyeket a csapat gyakorolt, mi a taktikai repertoár. Ebben az értelemben tehát nem kellene semmiféle zökkenőt jelentsen az, hogy megváltozott az edző személye.

Toth Adrian_sml

Bár nyilvánvalóan vannak gondolataim arról, hogy milyen új elemeket tanítanék be, vagy milyen apróbb változtatásokat tennék, hiszen minden edző más és más, ez nem ennek a pár napnak a feladata. A Brassó és az Újpest ellen tehát igyekszünk ugyanazt játszani, amit eddig, természetesen figyelve arra, hogy a teljesítményünk egyenletesen jó legyen az egész mérkőzés alatt. Igyekszünk jó tempóval, magas fordulattal játszani, egész meccsen megtartva a fókuszt. Nem ez a három nap a változtatások ideje, legyen szó akármilyen apró dologról is. Hogy a jövőben milyen szakmai módosítások lesznek, ez is részben annak a függvénye, hogy milyen véglegesnek szánt megoldás körvonalazódik majd, és mikorra születik meg a döntés.

Vasárnapi ellenfelünk, a Brassó nagyon jó csapat, és nyilvánvalóan számít az, hogy Greg Lindqvist jól ismeri játékosaink egy részét, hiszen dolgozott velük. De a Brassóban is vannak olyan játékosok, akiket mi is jól ismerünk, és ne feledjük, évek óta gyűrjük egymást a MOL Ligában. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is komoly meglepetést tudna okozni a másiknak. A végeredményt minden bizonnyal az dönti el, melyik társaság képes az adott este jobban visszaadni mindazt, amit az edzéseken gyakorolt. Lényeges, hogy a fejekben legyen rend, ne legyenek hullámvölgyek a 60 perc alatt.”

A taktikáról szólva Lundh-hoz hasonlóan Mayer is az első sor semlegesítésének fontosságát emelte ki: “A Brassót eddig a kulcssora cipelte a hátán, Bonarral, Salugával. Ők nyilvánvalóan kitüntetett figyelmet érdemelnek a játékosaink részéről, és mindezek mellett arra is szükségünk van, hogy minden sorunk egyenletes teljesítményt nyújtson. Greg impulzív egyéniség, nem véletlen, hogy a csapatai rendszeresen olyan mérkőzéseket játszanak, amelyeken sok a kiállítás. Erre számítok most is. Biztos lesznek apróbb civakodások, kiállítások, fegyelmi büntetések, minden, ami a hoki sava-borsa és ami a közönséget is lázba tudja hozni a lelátón. Igazi szórakoztató hoki lesz vasárnap este, és nagyon nagy jelentősége lesz a speciális helyzetek kezelésének.

A klub belső döntésének értelmében Fliszár Zalán meghatározatlan ideig nem játszhat a csapatban, rajta kívül azonban mindenki bevethető lesz. Természetesen apróbb sérülések vannak, de a hoki ilyen sport, a játékosok ezeket fel sem veszik. Van egy új játékosunk is, egyelőre csak próbaidőre. Mától velünk edz Roczanov Dezső, de ő a Brassó ellen még biztosan nem lép pályára, így Fliszár kivételével a legutóbbi mérkőzésen látott csapatra lehet számítani – mondta Mayer.”

A MOL Liga vasárnapi fordulójának másik fő kérdése, hogy megszerzi-e első pontjait az Érsekújvár ellen a Dab.Docler. Eddig kétszer találkozott egymással a címvédő és az Érsekújvár, mindkétszer a felvidéki csapat nyert, ráadásul rendes játékidőben. Van miért visszavágni tehát Stephan Lundh tanítványainak. Még akkor is, ha ezzel együtt vezetik a tabellát, köszönhetően a HSC pénteki sikerének. Az erdélyi alakulat volt az első a MOL Liga idei szezonjában, melynek Érsekújváron sikerült nyernie, Lubina mester meglehetősen csalódottan is nyilatkozott a csapat teljesítményéről a mérkőzés után. Vesztett pontok tekintetében egyébként jelenleg az Acélbikák állnak a legjobban, őket követi vasárnapi ellenfelük, az Érsekújvár, majd a Brassó következik. Negyedik, még éppen rájátszást érő helyen a vasárnap a Brassót fogadó Miskolc áll, őket követi a HSC, a Fradi és az UTE.

A játéknap harmadik mérkőzésén az UTE fogadja a HSC-t. Ellentétes előjelekkel várják a csapatok az összecsapást, hiszen egyelőre úgy tűnik, a várakozásokkal ellentétben a lila-fehéreknek nem az idei lesz a kiugrás éve, 11 mérkőzés alatt mindössze egyetlen pontot sikerült gyűjteniük, legutóbb pénteken éppen a legnagyobb rivális Ferencváros otthonában szenvedtek sima vereséget. A HSC ezzel szemben a sok és jelentős játékosokat érintő sérülés után is jól muzsikál, még ha összességében fiatalabb és tapasztalatlanabb kerettel is vágott neki a szezonnak.

Miskolc–Brassó 3-1

   

Ahogy az a legtöbb esetben lenni szokott, az extra nehézség összerázta a Miskolcot, aki végig vezetve két góllal verte a Brassót.

Az ismert hét közi események után Mayer Péter megbízott vezetőedzőre hárult a feladat, hogy rendet tegyen a fejekben, és ez sikerült. Az első két sorban a Tóth A., Hajós, Dubek és a Faith, Metcalfe, Knox csatártrió kapott helyet, és Knox révén az első húsz perc után 1-0-s hazai vezetéssel mehettek pihenni a felek.

Tóth Adriánék sora sem akart lemaradni a légiósok mögött, a 30. percben emberelőnyben duplázták meg az előnyt. Nyugodt meccsre persze ezután sem számíthattak a miskolciak, az éppen innen igazolt két csatár, Bonar és Saluga gondoskodott arról, nehogy bárki is lefutottnak higgye a találkozót. 2-1-re állt a meccs 40 perc után.

Knox azonban gyorsan betalált másodjára is, a 46. percben ezzel 3-1-re mentek a Jegesmedvék, és bár sokan nem fogadtak volna erre ekkor, mégis ez maradt az eredmény a lefújásig. Pedig Lindqvist jó néhány perccel a vége előtt lehozta kapusát, így igyekezett a Brassó szépíteni. Hat mérkőzés után szerzett újra 3 pontot a Miskolc.

Knox alaposan belelendült a MOL Liga-gólszerzésbe, bár az elején 5 meccsen át nem lőtt gólt, jelenleg 5 meccses szériában van, a Brassó ellen megszerezte első dupláját is.

Mayer Péter (mb. vezetőedző, Miskolc): “Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, mert “túldolgoztuk” a Brassót. Ezt úgy értem, hogy nálunk mind a négy sor végig játszott, így a meccs utolsó szakaszában is maradt energiánk. Például a végén maradt energiánk kivédekezni a Brassó szimpla, majd dupla emberelőnyét. Ha ennek a csapatnak minden tagja keményen dolgozik, bárkit megverhetünk, és ma mindenki maximálisan odatette magát.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, Brassó): “A Miskolc a mérkőzés első felében jobb volt. Nekünk sajnos a speciális játékhelyzetek nem mentek ma, hátrányból gólt kaptunk, előnyben pedig képtelenek voltunk betalálni, de még szerencsénk sem volt. Most ilyen a liga, bárki megverhet bárkit, és most mi jártunk rosszul. Minden mérkőzés egy harc, de hosszú még a szezon.”

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Székely, Sipos.
Gyenes: 96,3% (Duschek)
K
Polc: 92,5% (Fülöp)
deBruyn, Boyle, Hajós, Tóth, Dubek
1
Wehrs, Piszarenko, Bonar, Zsók, Petres
Orosz, Hegyi, Knox, Faith, Metcalfe
2
Oprea, János, Virág, Péter R., Antal
Vojtkó, Láda, Miskolczi, Popovics, Ritó
3
Hietamaki, Mastaleriu, Molnár, Gliga, Bálint
Budai, Rafaj, Szilágyi
4
Márton, Dumitru, Saluga, Péter Zs.
Mayer Péter, Nagy Zoltán
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:51 MIS Knox Metcalfe Faith
2-0 29:00 MIS PP Tóth Hajós
2-1 33:52 BRA Saluga Bonar Gliga
3-1 45:02 MIS Knox Boyle
40 Kapura lövések száma 27
22 Kiállításpercek 46

A Miskolc–Brassó képei

 

Kiváló győzelemmel kezdett Mayer Péter a Jegesmedvék kispadján.

Fotó: Bán Olivér.

Cimkék: , , , , , , ,

Összes (36)

Utolsó hozzászólások

 1. fermentator
    #31
  fermentator,   

  @eszel59: eszel, ez most jó poén lett volna
  ha nem a kislányom kapcsán....
  de nyugi, nincs harag! a 10 éves kislányomnak szerintem a hangulat tetszik, meg az, h az apja lelkesedik valamiért :)

 2. eszel
    #32
  eszel59,   

  @fermentator: Ugye milyen más dimenzióba kerül egy más által könnyedén megbocsájtható "semmiség",ha a gyerekeden keresztül érintett vagy?
  Bocs,ha a hülyeségemmel megbántottam szülöi érzéseidet!!!

 3. fermentator
    #33
  fermentator,   

  @eszel59: Nem, csak nem igazán értem, miért nekem címezted ezt! Hogy mi történt azon az összetartáson és nem tudom, legfeljebb tippjeim lehetnek. De nem emlékszem, h igazából írtam volna megbocsátásról, elnézésről pro vagy kontra.

 4. fermentator
    #34
  fermentator,   

  @eszel59: Egyébként nem bántódtam meg, egyszerűen csak azt akartam mondani, rossz irányba ment a viccelődés. Na, hajrá, jegesmedvék!;)

 5. eszel
    #35
  eszel59,   

  @fermentator: Azért címeztem Neked,mert a "sajnálatos"események tükrében a kislányod és a fiúk "odatevésével"összefüggésben Te adtál magas labdát.Lecsaptam.Nem kellett volna...:(

 6. fermentator
    #36
  fermentator,   

  @eszel59: Felejtsük már el, nincs semmi baj! :D

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk