A Fehérvár a fájdalom házában játszik

   

Talán az eddigi legkeményebb ellenfél vár a Fehérvárra vasárnap. Ahhoz a Linzhez utazik a magyar EBEL-csapat, amely a vesztett pontok tekintetében vezeti a tabellát, és legutóbb 7-0-val küldte haza a Villachot.

A Linz odahaza menetel idén, mind a 4 meccsét a rendes játékidőben nyerte, ebből 2-t kapott gól nélkül. A Villach előtt a Salzburgot is kiütötték, de mindenképpen jó jel, hogy a Ljubljana megszorította őket. Tipikusan az a meccs, ahol lehet esélyünk, ha összeszedjük magunkat, a Linz aligha veszi olyan komolyan ezt a meccset, mint a péntekit, és a Volán EBEL-történelme is azt mutatja, hogy a komolyabb ellenfeleket sokszor meg tudja lepni a magyar csapat, ha nem 100%-os a hozzáállásuk.

Marty Raymond vezetőedző szerint frusztráló mérkőzést játszott a csapat pénteken, amelyen jobb volt a Dornbirnnál. “A részletmegoldásokkal volt a probléma mind a két kapu előtt: nem lőttük be a helyzeteinket, nem volt meg bennünk a gyilkos ösztön – értékelt a kanadai mester az albavolanhockey.hu portálon. – Márpedig sokszor ez dönti el a meccseket. Nem foghatjuk a fáradtságra, hiszen mezőnyfölényben voltunk. Az összpontosítással voltak gondok, ezt a rossz cserénk is egyértelműsíti – ez figyelmetlenség, amelyért komoly árat fizettünk. És figyelmetlenségből volt rengeteg. A tanulság, hogy jó csapatunk van, de bizonyos területeken jobbá kell válnunk, okosabbnak kell lennünk. Fegyelmezettebben kell játszanunk, jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket, és akkor nem lesz gond. Keményen dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibákat.”

“Tyler Dietrich csütörtökön odajött hozzám a junioredzés előtt, hogy pénteken a felnőttek edzésén is vegyek részt – vágott az élménybeszámolóba Sárpátki Tamás, a Sapa Fehérvár AV19 legújabb EBEL-játékosa, a Csíkszeredában született 18 éves csatár pénteken mutatkozott be az osztrák ligában. – Ez még nem jelentette azt, hogy játszom is este, de az edzés után azt is közölte velem, hogy Marty Raymond számít rám az EBEL-mérkőzésen.

Sarpatki Tamas

Tóth Gergő helyett kerültem erre a meccsre a csapatba, és a Dornbirn ellen 4 cserét voltam a jégen. Nagyon izgultam a meccs előtt, de ez gyorsan elmúlt, mert nagyszerű érzés ilyen játékosokkal ennyi néző előtt játszani.

A mérkőzés után értékelték játékunkat az edzők, többek között azt mondták, hogy a sorunkra bízott feladatot sikeresen elvégeztük. Arról nem beszéltünk akkor, hogy továbbra is itt maradok-e. Aztán szombaton először még úgy volt, hogy a juniorcsapattal megyek Znojmóba, de végül kiderült, hogy a felnőttekkel utazom Linzbe.”

A fiatalok közül Sárpátki mellett Nemes Benjámin, Kocsis Ferenc, Varga Arnold és Tóth Gergő is játszott a szombati junior EBEL-meccsen. A Fehérvár a Vienna Capitals otthonában nyert 2-0-ra, 11 forduló alatt mindössze 1 pontot vesztve toronymagasan vezeti a ligát.

A Fehérvár keretében egy változás várható, Varga Arnold helyett Orbán Attila játszik a védelemben. A kezdő kapus személyéről a meccs előtt dönt a szakvezetés.

Linz–Fehérvár 4-1

   

Nehéz mérkőzés várt a Fehérvárra Linzben, hiszen innen még senki nem vitt el pontot a szezonban. Ezen a helyzeten a magyar EBEL-csapat sem tudott változtatni.

Marty Raymond vezetőedző megkeverte a sorokat, és ezúttal 2-2 légiós mellé tett 1-1 magyar csatárt, Így az első támadótrióban Kovács, Sarauer és Banham, míg a másodikban Benk, Yellow Horn és Naglich kezdett. Mihály a harmadikban kapott helyet Sikorcin és Magosi társaként. A kapuban ismét a jó formában védő Bálizs kezdett.

A játékvezetők a 9. percben 1,5 perces kettős előnyt biztosítottak a hazaiaknak, amit Philipp Lukas révén 23 másodperc alatt ki is használtak. A jelek szerint némileg átrendezte a sorokat a Volán, 2 perc múlva egy színtiszta légiósakció végén Banham egyenlített. Sajnos nem maradt egál az első szünetig, Lebler a 17. percben újra a Linzt hozta előnybe.

A második harmadban sokáig nem esett gól, de nem lehettünk boldogok attól, hogy ez az állapot a 36. percben megváltozott, ugyanis Ulmer 3-1-re módosította az állást.

Némi reményt jelentett, hogy a harmadik harmad elején kétszer is előnybe kerültünk, de a végén még annak is örülhettünk, hogy nem nőtt a hátrány, Yellow Horn szabálytalansága után büntetőt lőhetett a Linz, de Bálizs hárított. A kérdés ezt követően az volt, sikerül-e kemény végjátékra kényszeríteni a Linz játékosait. Nem sikerült. Az 51. percben Hedlund lőtt gólt Szirányi kiállításából, 4-1-nél eldőlt a meccs. A hátralévő időben az jelentette a pozitívumot, hogy nem omlott össze a csapat, jól működött a hátrányos védekezés, így nem nőtt a különbség. Ezen az estén ennek kellett örülni.

A 4 nap alatt lejátszott 3 mérkőzés még sok volt a magyar EBEL-csapatnak, két szoros vereség után idegenben nem tudta megakadályozni a Linz sima győzelmét. A helyzet viszont az, hogy a következő hét még nehezebb lesz, kedden Klagenfurtba utazik a Volán, pénteken a Linz, vasárnap pedig a Villach érkezik Székesfehérvárra.

EBEL, 3700 néző. Játékvezetők: Graber, Durchner, Johnstone.
Ouzas: 96,2% (Hirn)
K
Bálizs: 87,9% (Rajna)
Murphy, Lukas R., Lebler, Moran, Ulmer
1
Pozsgai, Jackman, Sarauer, Kovács, Banham
MacDonald, Hedlund, Kozek, Hisey, Iberer
2
Hetényi, Gawryletz, Benk, Yellow Horn, Naglich
Dorion, Mitterdorfer, Baumgartner, Oberkofler, Spannring
3
Szirányi, Tokaji, Mihály, Sikorcin, Magosi
Mayr, Fechtig, Macierzynski, Lukas P., Scholz
4
Kiss, Orbán, Kocsis, Nemes, Sárpátki
Rob Daum, Mark Szücs
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:30 EHL PP2 Lukas P. Kozek Hisey
1-1 10:29 FHA Banham Naglich Sarauer
2-1 16:03 EHL Lebler Moran Ulmer
3-1 35:11 EHL Ulmer Lebler Mitterdorfer
4-1 50:16 EHL PP Hedlund Hisey
33 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 18

A Linz–Fehérvár góljai

 

A vasárnapi, vesztes EBEL-mérkőzés összefoglalója itt érhető el.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum