Képben vagyok

   

A Miskolc viharos hét, edzőváltás és játékoseltiltás után Mayer Péter megbízott vezetőedzővel igyekszik az egyik legnagyobb riválisa ellen helyt állni.

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának egyik rangadója a Brassó miskolci vendégjátéka lesz. A Miskolc–Brassó összecsapásoknak már a tavalyi szezonban is külön ízt adott, hogy Greg Lindqvist edző a Szinva patak partjáról áttette székhelyét a Cenk aljára, őt követte a liga egyik legjobb játékosa, a kanadai Bonar, majd idén a másik légiós ász, Saluga is. Jól ismerik tehát egymást a felek. A hazaiaknál az a legnagyobb kérdés, hogy a hét közbeni affér után mennyire sikerül összeszednie a gárdát Mayer Péter edzőnek, aki ideiglenesen újra vezetőedzőként foglal helyet a borsodiak kispadján. A Jegesmedvék honlapjának adott interjúban Mayer főként azt hangsúlyozta, hogy szakmailag elsősorban a sebességre, a támadások hatékonyságára és a védekezésre kell összpontosítania a csapatnak a siker érdekében.

Természetesen mi is kíváncsiak voltunk hogy a miskolci szakember véleménye szerint a hét közben történtek mennyire befolyásolhatják a vasárnapi meccs kimenetelét, mennyire volt zökkenőmentes a váltás a csapat élén és hogy mire számít vasárnap. Mayer kiemelte, hogy szakmai igazgatóként napi szinten követte a felnőtt csapat munkáját is. “Bár nyilvánvalóan nem lehettem jelen minden edzésen – mondta, – de például a hazai meccseken én is a cserepadnál álltam, részt vettem a munkában, így képben vagyok azzal kapcsolatban, hogy mik azok a játékelemek, amelyeket a csapat gyakorolt, mi a taktikai repertoár. Ebben az értelemben tehát nem kellene semmiféle zökkenőt jelentsen az, hogy megváltozott az edző személye.

Toth Adrian_sml

Bár nyilvánvalóan vannak gondolataim arról, hogy milyen új elemeket tanítanék be, vagy milyen apróbb változtatásokat tennék, hiszen minden edző más és más, ez nem ennek a pár napnak a feladata. A Brassó és az Újpest ellen tehát igyekszünk ugyanazt játszani, amit eddig, természetesen figyelve arra, hogy a teljesítményünk egyenletesen jó legyen az egész mérkőzés alatt. Igyekszünk jó tempóval, magas fordulattal játszani, egész meccsen megtartva a fókuszt. Nem ez a három nap a változtatások ideje, legyen szó akármilyen apró dologról is. Hogy a jövőben milyen szakmai módosítások lesznek, ez is részben annak a függvénye, hogy milyen véglegesnek szánt megoldás körvonalazódik majd, és mikorra születik meg a döntés.

Vasárnapi ellenfelünk, a Brassó nagyon jó csapat, és nyilvánvalóan számít az, hogy Greg Lindqvist jól ismeri játékosaink egy részét, hiszen dolgozott velük. De a Brassóban is vannak olyan játékosok, akiket mi is jól ismerünk, és ne feledjük, évek óta gyűrjük egymást a MOL Ligában. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is komoly meglepetést tudna okozni a másiknak. A végeredményt minden bizonnyal az dönti el, melyik társaság képes az adott este jobban visszaadni mindazt, amit az edzéseken gyakorolt. Lényeges, hogy a fejekben legyen rend, ne legyenek hullámvölgyek a 60 perc alatt.”

A taktikáról szólva Lundh-hoz hasonlóan Mayer is az első sor semlegesítésének fontosságát emelte ki: “A Brassót eddig a kulcssora cipelte a hátán, Bonarral, Salugával. Ők nyilvánvalóan kitüntetett figyelmet érdemelnek a játékosaink részéről, és mindezek mellett arra is szükségünk van, hogy minden sorunk egyenletes teljesítményt nyújtson. Greg impulzív egyéniség, nem véletlen, hogy a csapatai rendszeresen olyan mérkőzéseket játszanak, amelyeken sok a kiállítás. Erre számítok most is. Biztos lesznek apróbb civakodások, kiállítások, fegyelmi büntetések, minden, ami a hoki sava-borsa és ami a közönséget is lázba tudja hozni a lelátón. Igazi szórakoztató hoki lesz vasárnap este, és nagyon nagy jelentősége lesz a speciális helyzetek kezelésének.

A klub belső döntésének értelmében Fliszár Zalán meghatározatlan ideig nem játszhat a csapatban, rajta kívül azonban mindenki bevethető lesz. Természetesen apróbb sérülések vannak, de a hoki ilyen sport, a játékosok ezeket fel sem veszik. Van egy új játékosunk is, egyelőre csak próbaidőre. Mától velünk edz Roczanov Dezső, de ő a Brassó ellen még biztosan nem lép pályára, így Fliszár kivételével a legutóbbi mérkőzésen látott csapatra lehet számítani – mondta Mayer.”

A MOL Liga vasárnapi fordulójának másik fő kérdése, hogy megszerzi-e első pontjait az Érsekújvár ellen a Dab.Docler. Eddig kétszer találkozott egymással a címvédő és az Érsekújvár, mindkétszer a felvidéki csapat nyert, ráadásul rendes játékidőben. Van miért visszavágni tehát Stephan Lundh tanítványainak. Még akkor is, ha ezzel együtt vezetik a tabellát, köszönhetően a HSC pénteki sikerének. Az erdélyi alakulat volt az első a MOL Liga idei szezonjában, melynek Érsekújváron sikerült nyernie, Lubina mester meglehetősen csalódottan is nyilatkozott a csapat teljesítményéről a mérkőzés után. Vesztett pontok tekintetében egyébként jelenleg az Acélbikák állnak a legjobban, őket követi vasárnapi ellenfelük, az Érsekújvár, majd a Brassó következik. Negyedik, még éppen rájátszást érő helyen a vasárnap a Brassót fogadó Miskolc áll, őket követi a HSC, a Fradi és az UTE.

A játéknap harmadik mérkőzésén az UTE fogadja a HSC-t. Ellentétes előjelekkel várják a csapatok az összecsapást, hiszen egyelőre úgy tűnik, a várakozásokkal ellentétben a lila-fehéreknek nem az idei lesz a kiugrás éve, 11 mérkőzés alatt mindössze egyetlen pontot sikerült gyűjteniük, legutóbb pénteken éppen a legnagyobb rivális Ferencváros otthonában szenvedtek sima vereséget. A HSC ezzel szemben a sok és jelentős játékosokat érintő sérülés után is jól muzsikál, még ha összességében fiatalabb és tapasztalatlanabb kerettel is vágott neki a szezonnak.

Érsekújvár–Dab.Docler 4-1

   

Nem nyert még meccset a címvédő az Érsekújvár ellen, amely nagyon sima győzelmet aratott és vesztett pontokban már jobban áll, mint a címvédő. A DAB összesen hat emberelőnyt hagyott kihasználatlanul.

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első harmadban csak helyzetekig jutottak mindkét oldalon, gólt nem sikerült elérni. Aztán a villámgyors góljairól híres Érsekújvár 8 másodperccel a második harmad megkezdése után Weissmann révén betalált és megszerezte a vezetést. Érdekesség, hogy a MOL Liga idei szezonjában eddig 19 másodperc alatt született a leggyorsabb gól, Dubecnek és Nagy Gergőnek is elég volt ennyi idő a gólszerzéshez a Miskolc, illetve a Brassó ellen. A gól után az Érsekújvár azt játszhatta, amiben különösen erős, vagyis biztos védekezésből életveszélyes kontrákat vezettek. Az egyik ilyen után Podstavek és Caladi indult meg egyetlen dunaújvárosi védővel szemben, utóbbi be is lőtték a helyzetet, amivel már 2-0-ra vezettek. Nem játszottak jól a vendégek, gyakran még emberelőnyben is veszélyesebben támadt az Érsekújvár.

A harmadik harmad érsekújvári kiállítással kezdődött, azonban a vendégek ezen a meccsen hadilábon álltak az emberelőnyök gólra váltásával, így az hatodik előny is kihasználatlanul maradt. A 46. percben aztán megtört a jég és Ladányi révén egy gólra zárkóztak az Acélbikák. Az Érsekújvár a bekapott gól után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, sorra alakították ki a helyzeteket. A hazai fölény emberelőnyt szült, Papp Viktor emelte ki rossz helyen a korongot. Szemben a vendégekkel, az újváriak belőtték harmadik előnyüket, ezzel visszaállt a megnyugtató, kétgólos különbség. Támadásban maradt az Érsekújvár, ami azt eredményezte, hogy az utolsó öt percet hol szimpla, hol kettős hátrányban játszotta a DAB. Az Érsekújvár sorra alakította ki ez alatt a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ám gól már csak akkor tudott lőni, amikor Lindgren, az utolsó kiállított dunaújvárosi is visszatért a pályára. Dubec volt eredményes, ezzel lett 4-1 a végeredmény.

Erste Liga, Érsekújvár, 1380 néző. Játékvezetők: Nagy, Soós, Berger, Mizsák.
Chovan: 96,0% (Krajcovic)
K
Kiss T.: 89,5% (Kalnins)
Král, Kowalczyk, Podstavek, Dubec Marek, Weissmann
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Gröschl, Peterdi
Sucharda, Hrudík, Stefanka O., Uram, Caladi
2
Huba, Jaborník, Somogyi, Pavuk, Galanisz
Zajac, Pavesic, Kraus, Korytko, Uhnák
3
Nagy, Erdélyi, Hurtaj, Azari, Kiss Á.
Lehocky, Siska, Púchovsky
4
Tőkési, Szabados, Hegyi, Papp, Szappanos
Ladislav Lubina
E
Stephan Lundh
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:08 NZÁ Weissmann Dubec Marek
2-0 29:24 NZÁ Caladi Podstavek
2-1 45:22 DAB Ladányi Peterdi Hurtaj
3-1 51:21 NZÁ PP Stefanka O. Uram Sucharda
4-1 59:15 NZÁ Dubec Marek Stefanka O.
39 Kapura lövések száma 25
38 Kiállításpercek 28

Az Érsekújvár–DAB góljai

 

Elkészült a MOL Liga vasárnapi rangadójának összefoglalója, melyen 4-1-re győztek a hazaiak.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum