Yzerman véget vetne a verőlegények korszakának

 

Szabálymódosítást akar néhány klubvezető, a verekedő játékosokra öt perc helyett végleges kiállítást kérnek.

A lobbi élére a korábbi legendás játékos, a Tampa Bay jelenlegi general managere, Steve Yzerman állt. Az Yzerman vezette csoport szeretné elérni azt a büntetéstételt, ami az európai hokiban honos, a bunyózókat végleges kiállítással sújtaná. Ha a tervet keresztül viszik a lobbisták, akkor drasztikusan megcsappan majd a bunyók száma az NHL-ben, és olyan játékosok, mint Orr, Parros, Konopka, Prust csomagolhatnak, kereshetnek új állást, vagy megtanulnak hokizni és alkalmazkodnak az új rendszerhez.

Valljuk be, kicsit furcsa Yzerman hozzáállása, mert a boksz biztosítja a hoki egyik jelentős faktorját, sokak kedvence ez a mellékzönge, és a játékosok döntő többsége sincs ellene. Ezzel a módosítással megölnék ezt a szórakoztatási formát. Pedig neki igazán tudnia kellene, milyen az, amikor az ember mögött van egy megbízható testőr, hosszú-hosszú éveken keresztül megkapta a védelmet Bob Proberttől, akit a liga történetének egyik legjobb bunyósának tartanak. Yzerman ezt a tényt meg is erősítette a tragikusan fiatalon elhunyt Probert 2010-es temetésén is.

Yzerman természetesen válaszolt az újságírók kérdésre, elmondta miért akarja, akarják ezt a gyökeres változást. Az első számú és legfontosabb szempont természetesen a biztonság és a játékosok védelme, a fejsérülések és agyrázkódások elkerülése. A sérülések megelőzése érdekében nem véletlenül hozta azt a szabályt a liga, hogy aki öklözésénél leveszi a fejfedőt, extra büntetéssel számolhat, de már az előszezonban láthattunk példát arra, hogy ez a szabály könnyedén kijátszható.

verekedes NHL

Yzerman után megszólalt az ügyben Jim Rutherford, a Carolina és Ray Shero, a Pittsburgh managere is. Ők egyelőre még egyik oldal mellett sem kötelezték el magukat, de mindketten azt mondták, hogy beszélni kell a lehetséges változásról, ugyanakkor figyelembe kell venni a következményeket, bármelyik oldal felé döntenek.

Az NHL gm-jei november 12-én találkoznak, ahol a téma mindenképpen szóba kerül. David Poile, a Nashville és az amerikai válogatott general managere ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a játékosok nélkül nem lehet egy ilyen döntést meghozni: “Meg kell hallgatnunk a játékosok véleményét is, ez legalább annyira az ő játékuk, mint a miénk. Mi, menedzserek évente három-négy alkalommal összejövünk, és az elmúlt években mindig felmerült a játékosok biztonságának a kérdése, beleértve a verekedést is. Mindannyian biztonságosabbá akarjuk tenni ezt a játékot a játékosok számára. De még egyetlen olyan játékossal sem találkoztam, aki ellene lenne a bunyónak. Erre a problémára együtt kell megtalálnunk a megoldást.”

Mindehhez hozzátehetjük, hogy a téma felmerült a Sport Tv amerikaisport-magazinjában is, a legutóbbi adásban Szuper Levente és Kangyal Balázs is egyértelműen a verekedések szükségessége mellett foglalt állást. S ha már ez szóba került, játsszunk Trash Talkot, feltesszük a kérdést nyájas olvasóinknak, mit szólnának ahhoz, ha gyakorlatilag megszűnne a bunyó a hokipályákon.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum