Sofron győztes büntetőt lőtt

   

Öt légiósunk csapata játszott szerdán, négyük mérkőzése rávezetésekkel dőlt el. Sofron parádés gólt lőtt büntetőből, Gőz Balázs csapata összes góljánál gólpasszt adott.

Sofron István csapata, a Krefeld Penguine a Straubing Tigers otthonából tért haza győzelemmel. Az első harmadban a hazaiak szereztek vezetést, amit a második játékrész elején emberhátrányból egyenlített ki a Krefeld. Később fordult a kocka, kettős előnybe kerültek Sofronék, amit ki is használtak, így 40 perc játék után 2-1-re vezettek. A harmadik harmad elején másfél perc alatt három gól is esett és mivel ebből csak egyet szereztek a vendégek, ez azt is jelentette, hogy a Straubing kiegyenlített. Sem a hátralévő rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett már több gól, így jöhettek a büntetők. Sofron elsőként állt oda a Krefeldből és nem is hibázott, nem úgy, mint mindenki más, ezzel nyert 4-3-ra a Krefeld. A mérkőzés összefoglalója és Sofron második DEL-gólja itt tekinthető meg. A magyar szélső 7 meccs után 2+1 ponttal áll.

Sofron

Nincs szerencséje a rávezetésekkel Bartalis István csapatának, már másodszor szenvednek vereséget. Szerdán a Vasteras otthonában léptek jégre, és bár megszerezték a vezetést a 7. percben, a hazai csapat négy perccel később kiegyenlített. Mivel a későbbiekben az eredmény nem változott, jöhetett a hosszabbítás, majd a büntetők. Ebben a Vasteras bizonyult jobbnak, így övék lett a két pont. Bartalis pontot nem szerzett, a harmadik párig tartó rávezetésekben ezúttal nem kapott szerepet.

Gőz Balázsék, ha nehezen is, de abszolválták az első lépést a francia ligakupában, ahol a Morzine/Avoriaz a francia U20-as válogatottat látta vendégül. A juniorok szereztek vezetést a mérkőzés felénél és hiába volt sokkal több kapura lövése a hazaiaknak, egyszerűen nem tudtak betalálni. Egészen a 43. percig, amikor emberelőnyben megtört a jég és kiegyenlített a Morzine. Sőt, öt perccel később a vezetést is megszerezték. Már-már mindenki elkönyvelte az újabb szoros hazai győzelmet, amikor az utolsó két percre az ellenfél lehozta kapusát és fél perccel a rendes játékidő letelte előtt kiegyenlítettek. Jöhetett a hosszabbítás, majd a büntetők, amit a rutinosabb kezek ügyesebben oldottak meg, így 3-2-re nyert a Morzine. Gőz Balázs mindkét gólnál asszisztot jegyzett, +2-vel zárta a találkozót. A kétpontos rendszernek köszönhetően a pontrablás nem járt közvetlen hátránnyal a továbbjutás szempontjából. Ha a Chamonix nem szerez pontot sem a csoportelső Dijon, sem a Morzine otthonában, akkor még odaérhetnek a második helyre, amivel bent vannak a legjobb nyolc között.

Hetényi Zoltán ezúttal a finn második számú ligában, a Mestisben kapott szerepet. A LeKi a Peliitat otthonába látogatott, ahol a hazaiak az első harmadban 3-1-es vezetésre tettek szert, amit egy parádés záró periódussal sikerült kiegyenlíteni. Mivel a hosszabbítás sem hozott újabb gólt, így jöhettek a büntetők, amit a hazaiak lőttek jobban, így végül nyertek 4-3-ra. A magyar kapus kerek 90%-on áll összesítésben.

Kiélezett meccsen nyert hazai pályán a HIFK a Blues ellen a finn élvonalban. A 23. percre kétgólos előnyre tettek szert Háriék, ám ezt követően másfél perc alatt egyenlítettek a vendégek. A HIFK a 36. percben visszavette ugyan a vezetést, de újabb két perc múlva másodszor is egyenlítettek a vendégek. A harmadik harmadban sokáig nem esett gól, majd az 52. percben ismét a hazaiak szereztek vezetést. De másfél perc elteltével a Blues harmadszor is kiegyenlített. A HIFK azonban nem esett kétségbe, három perccel a lefújás előtt ötödik gólját is meglőtte, amire a vendégeknek már nem volt válasza, hiába hozták le a kapust is, maradt az 5-4. A hatezer néző előtt lejátszott mérkőzésen Hári nem játszott.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum