Időre van szükség, amíg minden összecsiszolódik

   

A Sapa Fehérvár AV19 azt a Red Bull Salzburgot fogadja csütörtök este, kinek otthonában a legutóbbi meccsen nyerni tudott hosszabbításban. Egy újabb győzelemmel három csapatot is megelőznének az eddig pontosan 50%-os teljesítményt nyújtó Tokaji Viktorék. Update: pénteki sorok.

Marty Raymond vezetőedzővel a szerdai edzést követően beszélgettünk.

Számított a salzburgi győzelemre?

Igen, minden meccsnek úgy állunk neki, hogy győzni fogunk. Természetesen ez nem mindig sikerül, de a cél mindig ez, így tehát egyértelműen számítottam erre.

Minek tulajdonítja, hogy ilyen hullámzó a csapat teljesítménye?

A csapatban sok a fiatal játékos, a kapuban is két fiatal áll, és az ő formájuk szükségszerűen nem olyan állandó, mint az idősebbeké. Ők még most tanulják az EBEL-t, miközben új az edző, és ennek megfelelően a játékrendszer is. Időre van szükség, amíg minden összecsiszolódik, és a játékosok megszerzik a megfelelő  tapasztalatot, kialakul a szükséges biztonságérzetük.

A csapat magyar játékosaival mennyire elégedett, és mikor kaphatnak több jégidőt a negyedik soros fiatalok?

Az idei célunk az, hogy a fiatal játékosok közül minél többen beépüljenek a csapatba. Nagyon jól dolgoznak, meg vagyok elégedve velük. Minden mérkőzésre nevezzük őket és rendszeresen kapnak lehetőséget is. A célunk az, hogy ahogy az idő múlik és gyűlik a tapasztalatuk, egyre több és több jégidőhöz jussanak a mérkőzéseken. Több ügyes megoldást mutattak már eddig is, többször csak egy kis szerencse hiányzott ahhoz, hogy eredményesek legyenek. Jó úton haladnak. Az idősebb hazai játékosok egyelőre adósak a pontokkal, de nem aggódom emiatt. Úgy látom, előbb-utóbb meg fog törni a jég, és ők is rendszeresen betalálnak majd. Mindenesetre komoly hangsúlyt helyezünk arra, hogy javítsunk a helyzetkihasználáson.

A hét közi edzéseken több sorvariációt is kipróbáltak. Csütörtökön milyen sorok várhatók?

Minden valószínűség szerint a legutóbbi mérkőzéssel azonos összeállításban lépünk jégre csütörtökön is.

RBSAVS

Az első három sorban változtatott Marty Raymond vezetőedző. Yellow Horn és Naglich, valamint Kovács Csaba és Benk András helyet cserélt. Így az 1. sor visszaállt arra, ahogyan a szezont kezdtük, először bontotta meg a 2. sorban a Kovács, Mihály szélsőpárost, továbbá mixelte a 2. és a 3. sor technikásabb és ütközősebb játékosait. A kapuban Bálizs Bence kezd.

A Volán komoly lépést tehet csütörtökön a fájdalom háza projekt keretében. Mindkét csapat kipihenten várhatja a mérkőzést, mivel a Fehérvár péntek, a Salzburg pedig vasárnap óta nem játszott. Linzben nagy pofont kaptak, 6-2-re maradtak alul.

A Red Bull négy vendégségéből eddig egyszer tért haza pontosan, csak Ljubljanában sikerült nyernie.

A Salzburg a hét elején elküldte Wahlt, miközben Trattnigra, Hoferre és Bropheyre nem számíthat Don Jackson vezetőedző. A salzburgiak helyezése és eddigi eredménysora ne altasson el senkit, két bombaerős soruk van és a harmadik ötöse is igen masszív.

A Fehérvárban Németh Attila agyrázkódását követően megkezdhette az edzéseket, egyelőre még csak szárazon, így természetesen még mérkőzésen sem számíthat rá csapata.

A 19.15-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Salzburg 3-4

   

Élvezetes, változatos, izgalmas meccsen visszatértek a magyar gólok a Fehérvár játékába. A magyar EBEL-csapat újra pontot szerzett a Salzburg ellen, de a 65 perc nagyobb részében jobb teljesítmény nyújtó csapat nyert.

Volán-előnnyel kezdődött a meccs, és bár mindkét egységünk kiválóan játszotta a fórt, 4-5 nagyon ígéretes szituációt is kialakítottunk, gólt nem értünk el belőle. A legközelebb Mihály Árpád járt a találathoz, centerben csúsztatott, a kapuvas külső szélét találta el, Gracnar már verve volt. Váratlanul került helyzetbe a Salzburg, ebből Motzko az 5. percben lőtt védhetetlenül középtávolról a hálóba. Sikorcinnal szemben szabálytalankodtak nagy helyzetben, újabb előnyünk jött, de ezt sem sikerült gólra váltani, sőt a végén még Kristler szólózott, de Bálizs védett Pozsgai segítségével.

Nem ment jól a játék 5 az 5 ellen, ráadásul Banhamet kiállították, és ezt 17 másodperc alatt kihasználta a Salzburg, gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Néhány perces mélypont után magára talált a csapat, többször is gólt lőhettünk volna, igaz, hátul továbbra sem voltak rendben a dolgok, sokszor egyedül hagytuk Bálizst. Magosi Bálint harcolt ki büntetőt, egy megugrás végén Welser akasztotta. Magosi tökéletesen használta ki az adódó lehetőséget, Gracnar lába között verte be a rávezetést.

Nem alakult jól az első húsz percben ez a mérkőzés, ennek ellenére nagyjából reális volt az eredmény az első harmad után. Igazából nem panaszkodhattunk, mert arra is volt esély, hogy az első szünetig behozhatatlan előnybe kerüljön a Red Bull. Fantasztikusan eseménydús harmad volt.

AVSVIC

Szünet után folytatódott minden ott, ahol abbamaradt. Nem volt benne az egyenlítésünk a játékban, mégis sikerült belőni a második gólt. Az első sorunk vezetett nagyon szépen folyó akciót, Pozsgai Tamás kulcsember volt, a kontrába belépve centerből passzolt Banhamhez, aki a szélről a háta mögött tette vissza a korongot, Gracnar és a vendégbekk nem tudott tisztázni, Pozsgai ért oda először, és megszerezte a 2-2-t jelentő gólt.

A harmad közepén nyomasztó mezőnyfölényt alakított ki a Salzburg, de ezt nem tudták realizálni az eredményben. A 31. perctől megint csak visszajöttünk a jégre, ahogy az első periódusban is. Mi több, nyomni tudtunk, közel volt a 3. gólt, de sem előnyben, sem szólóban nem sikerült belőni a helyzeteket. A Salzburg sokkal kevesebb valódi helyzetet alakított ki, mint az első harmadban. Egyértelműen jogos volt, hogy ezt a húsz percet győztesen fejeztük be, még az utolsó másodpercben is veszélyeztetett a Magosi, Benk páros.

A záró harmad első cseréit rossz volt nézni, fantasztikusan pörgött a salzburgi csapat, a harmadból alig bírtuk kimenni perceken át. Nagyjából 3,5 perc után ocsúdtunk fel, és ennek meglepően gyorsan meg is lett az eredménye. Kiss Dániel szöktette Benk Andrást, aki egy az egyben vezette egy védőre a korongot, majd középtávolról takarásból a bekk lába között bombázott a felső vas alá. A Dunaújvárosból igazolt fiatal bekknek ez volt az első EBEL-pontja. A góltól felszabadult a Volán, nagyon jól játszott a magyar csapat ezt követően.

Egészen az 55. percig tartott ez az állapot, közel jártunk a 4-2-höz, de nem jött össze az újabb találat. A Salzburg pedig visszapörgött a harmad eleji sebességre, és ismét voltak gondjaink a védekezésben. 4 perc volt vissza, amikor Mihályt kiállították a játékvezetők. Időt kért Don Jackson, levitte a kapust, így 6 a 4 ellen támadhattak 2 percen át a vendégek. Egész pontosan 10 másodpercig, ennyi ideig tartott, míg kihasználták a lehetőséget. A lassítás alapján úgy tűnt, Cullen beadása végül Sarauer ütőjéről pattant Bálizs kapujába. Ha a mi egyenlítésünk megérdemelt volt, akkor ez is az volt. Nagyon fáradtnak tűnt a Fehérvár, méltányolható céllá vált a biztos egy pont megszerzése. Ez egy nagyon húzós, küzdős utolsó néhány perccel sikerült is.

Sajnos a hosszabbításban is hátrányba kerültünk, Kovács Csaba a tűréshatáron belül szabálytalankodott, de a zebrák kivitték. Becsületükre legyen mondva, hogy egy szabályosnak látszó Salzburg-találatot annuláltak a 4 a 3 elleni játékban. Érdekes stílusban vezették tovább a meccset, a Banham elleni szabálytalanságot nem torolták meg, ami jóval nagyobb volt, mint Kovácsé. Szerencsére pillanatokkal később elcserélték magukat a Red Bull-osok, így 76 másodperc előnyünk maradt a végéig. Nem sikerült kihasználni nekünk sem, jöhettek a büntetők.

Az első öt büntető kimaradt, részünkről Yellow Horn, Sarauer és Banham is túlkombinálta, Motzko a 6. rávezetést felragasztotta a bal felső, ezzel a Salzburg nyert és két ponttal távozott. Nekünk maradt egy, becsüljük meg. Ismét nagyot küzdött a Fehérvár.

EBEL, 3226 néző. Játékvezetők: Smetana, Hofer, Hofstätter.
Bálizs: 90,2% (Rajna)
K
Gracnar: 89,3% (Brückler)
Pozsgai, Jackman, Sarauer, Yellow Horn, Banham
1
Lynch, Milam, Latusa, Cullen, Motzko
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Magosi
2
Heinrich', Fahey, Raffl, Roe, Meckler
Kiss, Gawryletz, Benk, Naglich, Mihály
3
Mühlstein, Boivin, Kristler, Welser, Komarek
Orbán, Hetényi, Tóth, Nemes, Kocsis
4
Pallestrang, Obrist, Keith, Brucker
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Don Jackson, Matt McIlvane
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:10 RBS Motzko Latusa Cullen
0-2 08:40 RBS PP Roe Fahey Meckler
1-2 16:41 FHA PS Magosi
2-2 26:01 FHA Pozsgai Sarauer Banham
3-2 44:06 FHA Benk Kiss Yellow Horn
3-3 56:06 RBS PP Cullen Milam Motzko
3-4 65:00 RBS GWS Motzko
28 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 14

A Fehérvár–Salzburg képei

   

Egy EBEL-pont megszerzése 12 nagyszerű képen.

A mérkőzésről további képeket itt találnak.

A Fehérvár–Salzburg góljai

   

A Volán egy héten belül másodszor is hosszabbításra kényszerítette a Red Bull Salzburgot, és két meccsen három pontot szerzett tőle. A csütörtöki mérkőzés összefoglalója ide kattintva indul el.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum