Az elsőhöz látogat a második helyezett

   

A MOL Liga pénteki játéknapjának egyik rangadóján az egy fordulóval ezelőtt még listavezető Brassó az azóta őt megelőző DAB otthonában lép jégre.

A Dunaújvárost hétfőn érzékeny presztízsveszteség érte, hiszen az idegenben elszenvedett zakó után hazai pályán is kikapott a ligaújonc Érsekújvártól. A pontgyűjtést illetően ennek a bajnokság jelen szakaszában ugyan túl nagy gyakorlati jelentősége nincs, azonban nem kell hangsúlyozni, hogy mennyire számít, hogy már csak Érsekújvár bizonyult bevehetetlennek az ellenfelek számára a MOL Ligában. Az Acélbikák azonban nyilvánvalóan szeretnék egyértelműsíteni, hogy egyszeri kisiklásról volt szó és Dunaújvárosba veszíteni járnak az ellenfelek.

Ehhez a Brassónak is lesz egy-két szava, főleg annak ismeretében, hogy a Dab.Docler után Greg Lindqvist tanítványai legeredményesebbek idegenben a MOL ligás csapatok közül. Ha meg akarják tartani ezt a helyüket, akkor mindenképpen szükség lesz egy-két nagy skalp begyűjtésére, márpedig idén még nem jártak sem Dunaújvárosban, sem Miskolcon. Érsekújváron minimális különbséggel, de a rendes játékidőben kaptak ki, a Ferencváros ellen hosszabbításban, míg Csíkszeredában, valamint Újpesten nyerni tudtak. A mostani lesz talán az eddigi legkomolyabb túra, hiszen a DAB ellen kezdenek, vasárnap Miskolcra, hétfőn pedig Pesterzsébetre látogatnak. Ha pénteken ráadásul nyerni tudnak, akkor visszaveszik vezető helyüket a tabellán.

DABBRA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh (Dab.Docler): Nagyon nehéz meccset várok pénteken. A Brassó csapatának első sora minden ellenfélre veszélyes, de azért a hazai pálya, és a négy kiegyensúlyozott sor talán a mi oldalunkra billenti inkább a mérleg nyelvét. Nagyon fontos, hogy megkapaszkodjunk a liga első helyén, ehhez kiváló lehetőséget nyújt a pénteki mérkőzés. Szerencsére teljes csapattal, legerősebb keretünkkel tudunk pályára lépni. Az, hogy ki kezd a kapuban, csak a délelőtti edzés után derül ki.

Greg Lindqvist (Brassó): Nagyon kemény hétvége előtt állunk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy legalább hat pontot szerezzünk. Talán a DAB ellen lesz a legnehezebb mérkőzésünk, pedig Miskolcon és a Ferencváros ellen sem lesz könnyű. A dolgunkat tovább nehezíti, hogy Nagy és Imecs sérült. Öröm az ürömben, hogy rajtuk kívül viszont mindenki egészséges. Mint minden alkalommal, amikor idegenbeli túrára megyünk, minden pontnak nagyon kell örülni, nem lesz ez másként most sem.

Dab.Docler–Brassó 5-2

   

Szoros első 30 perc után magabiztosan nyert a címvédő és megerősítette helyét a tabella élén. A meccs legjobbja az egy gólig és három asszisztig jutó Galanisz volt.

Keményen kezdett az Újváros, de a Brassó is nagyon veszélyesen támadott, ahogy azt megszokhattuk, főként a Saluga, Bonar duó volt életveszélyes a vendégek részéről. Ezzel együtt az első harmadban inkább a hazaiak veszélyeztettek, az 5. percben az egyik akció végén Galanisz passzolt Ladányinak, aki ellőhette volna ugyan a ziccert, de inkább továbbadta Peterdinek, aki betalált a majdnem üres kapuba.

A második harmadra felszívták magukat Greg Lindqvist tanítványai, aminek egyenlítés lett az eredménye. Egy 4-4 elleni szituációban Saluga passzírozott be egy kipattanót a 30. percben. A góltól azonban inkább a DAB pörgött fel, Pavuk három percen belül visszavette a vezetést csapatának. A harmad vége felé Piszarenkó hozta emberhátrányos helyzetbe csapatát, amiből újra Peterdi volt eredményes, saját maga második, csapata harmadik gólját szerezve. A harmad utolsó percében eldőlni látszott a mérkőzés, Papp Viktor egyéni szóló után volt eredményes. A Brassó azonban nem adta fel, 6 másodperccel a második szünet előtt Molnár Zsolt találatával feljött két gólra, megadva magának az esélyt az egyenlítésre a harmadik harmadra.

nika

Az utolsó játékrész azonban ismét hazai fölényt hozott, a Brassó nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani, mígnem a harmad derekán kettős előnybe kerültek. Ekkor kapujukhoz szögezték ellenfelüket, Sevela két alkalommal is hatalmasat védett, így az Acélbikák kivédekezték a kritikus perceket. Ezután már talán lélektani előnybe kerültek a hazaiak, míg a vendégek az idő előrehaladtával kezdték elveszteni a fonalat. Két perccel a vége előtt Piszarenkó állíttatta ki magát, amit a reklamáló kispad megfejelt még két perccel. A kettős előnyt a mai teljesítményét góllal megkoronázó, addig három gólpasszt adó Galanisz használta ki, Gröschl és Ladányi passzából, egy végletekig kijátszott szituáció végén.

Nem sikerült tehát pontot rabolnia a kemény hétvége előtt álló Brassónak a legnehezebbnek ígérkező ellenfelével szemben, azonban vasárnap és hétfőn rögtön itt lesz az alkalom a javításra. A tabellát továbbra is a Dab.Docler vezeti 25 ponttal, a Brassónak 21 pontja van.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, hiszen egy rangadót sikerült megnyerni péntek este, egy olyan csapat ellen, aki véleményem szerint a MOL Liga győzelemre is esélyes, mégis sikerült jóval föléjük nőni. Mind a négy sorunk nagyon jól teljesített, látszott, hogy nagyon erősek a fiúk külön-külön és csapatként is. Jól látszott ez a kettős emberhátrányunkban például, amit hibátlanul védekeztünk ki. Szombattól azonban teljes erővel készülünk a vasárnapi Érsekújvár elleni mérkőzésre, hiszen tőlük egyelőre nem sikerült pontot szerezni, s a nyakunkon van a Kontinentális Kupa is, amelyen mindenképpen kiemelkedőt kell nyújtanunk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 900 néző. Játékvezetők: Druga, Gangel, Ozsváth, Pálkövi.
Sevela: 93,9% (Kiss T.)
K
Polc (Fülöp: 88,9%)
Hüffner, Lindgren, Ladányi, Gröschl, Peterdi
1
Wehrs, Piszarenko, Bonar, Zsók, Petres
Huba, Jaborník, Somogyi, Pavuk, Galanisz
2
Hietamaki, János, Virág Cs., Péter R., Antal
Nagy R., Erdélyi, Azari, Kiss Á., Hurtaj
3
Oprea, Péter Zs., Molnár, Gliga, Bálint
Tőkési, Szabados, Hegyi, Papp, Szappanos
4
Mastaleriu, Márton, Dumitru, Saluga
Lundh Stephan, Johnson Jonas
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:23 DAB Peterdi Ladányi Galanisz
1-1 29:55 BRA Wehrs Saluga Bonar
2-1 32:45 DAB Pavuk Galanisz Lindgren
3-1 36:55 DAB PP Peterdi Szappanos Galanisz
4-1 39:20 DAB Papp Kiss Á. Lindgren
4-2 39:54 BRA Piszarenko Molnár Wehrs
5-2 58:53 DAB PP2 Galanisz Gröschl Ladányi
45 Kapura lövések száma 33
12 Kiállításpercek 14

A DAB–Brassó képei

 

A hazaiak nyerték az 1. helyért folyó párharcot.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum