A Dab.Docler visszaállhat a MOL Liga élére

   

Esetleg még szorosabbra húzhatja az élmezőnyt az Érsekújvár, ha ő nyer a hétfői tévés meccsen. Egy biztos: igazi MOL Liga-rangadó elé nézünk.

Hétfőn egyetlen mérkőzést rendeznek a MOL Ligában, azonban ez nem akármilyen találkozónak ígérkezik, hiszen a bajnokság előzetesen két legjobbjának tartott együttes találkozik Dunaújvárosban. Miután a hétvégén rendezett mérkőzések elsősorban a 4-6. helyen küzdő csapatok sorsáról döntöttek, hétfőn egyértelműen az élen várható változás a MOL Ligában. A tabella egyelőre kicsit csalóka, hiszen vezet ugyan a Brassó, de két meccsel többet játszott, mint akár a második helyezett Dab.Docler, akár a harmadik Érsekújvár. Vesztett pontok tekintetében a dunaújvárosiak az elsők, a felvidékiek a másodikok, míg a Brassó csak a harmadik. Ha a házigazdák nyernek, akkor visszaveszik a vezetést, ha a vendégek, akkor összébb rázódik a liga eleje. Minden további részlet kibogarászható MOL ligás adatbázisunkból.

Már játszott egymással a két csapat, a nyitófordulóban Lubina mester tanítványai üres kapus góllal 3-1 arányú győzelmet arattak hazai pályán a címvédő felett. Van miért visszavágni tehát az Acélbikáknak, akiknek a kerete azóta némileg átalakult. A KHL-es tapasztalattal rendelkező Homutov nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, helyére a MOL Ligában jól ismert ex-csíkszeredai Lubomir Hurtaj érkezett. Nem Hurtaj volt azonban az egyetlen érkező, hiszen újra csatlakozott a DAB-hoz Hegyi Ádám Zoltán. A 25 éves fehérvári születésű csatár két évvel ezelőtt már játszott a Bikáknál, a tavalyi szezont a Ferencvárosban töltötte. Harcos, küzdős, ugyanakkor fegyelmezett játéka megtetszett Lundh mesternek, így idén újra Dunaújvárosban bizonyíthat. A svéd edző a legjobb kerettel várja a találkozót, minden játékos bevethető lesz, ami idén még nem fordult elő. Gondot jelenthet ugyanakkor, hogy utoljára egy hete játszott mérkőzést a DAB, ilyenkor egy kicsit mindig kiszámíthatatlan, milyen együttest lát viszont a pályán az edző.

NZADAB

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Az Érsekújvár a várakozásoknak megfelelően kiválóan kezdte a szezont, sokáig vezette a ligát. A lendület az első erdélyi túrán tört meg, amikor Csíkszeredából és Brassóból is pont nélkül távoztak. Azóta az UTE ellen hazai pályán begyűjtötték ugyan a három pontot, azonban nyilvánvaló, hogy a címvédő trófeájának megszerzése sokkal nagyobb előrelépés lenne a ligaelsőséghez vezető úton. Az Érsekújvár keretében ellenkező előjelű változások várhatók, mint Dunaújvárosban, ugyanis Nagy Gergő, a liga egyik legjobb játékosa, a hét közepén bejelentette, az Egyesült Államokból kapott ajánlatot, így a hónap végén távozik a klubtól. A vezetés megértő volt a játékossal szemben, aki így éppen a szülővárosa elleni meccsen búcsúzik a ligától.

Mindenképpen parázs mérkőzésre van tehát kilátás, a ligában egyelőre két vár bevehetetlen az ellenfelek számára: Érsekújvár és Dunaújváros, kérdés, hogy utóbbi az marad-e a nap végére is. Az este hat órakor kezdődő találkozót a Digi Sport 2 közvetíti.

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Nem mindig tesznek jót a szezon közbeni hosszabb szünetek egy csapatnak, de úgy érzem, megpróbáltuk százszázalékosan kihasználni a rendelkezésünkre álló időt, és próbáltunk még csiszolni azokon az apróságokon, amelyek eddig rendre megakasztották a gépezetet. A csapat szerencsére teljes, négy teljes sorral tudunk nekivágni a találkozónak. Minden valószínűség szerint bemutatkozik Hegyi Ádám Zoltán, és Szappanos Dávid is teljes értékű játékosként tér vissza hétfőn. Az Érsekújvár az első találkozásunkkor megmutatta, hogy igazán jó csapat, így természetesen kőkemény összecsapást várok, ugyanakkor úgy érzem, sokat javultunk a szeptember eleji mérkőzés óta. A cél persze egyértelmű: megszerezni a három pontot, s újból a liga tabellájának első helyére állni.”

Ladislav Lubina (HC Nové Zámky): “A legnehezebb csata vár ránk, ugyanis Dunaújvárosba látogatunk, a Dab.Docler otthonába. Az újvárosiak nagyon kiegyenlített sorokkal rendelkeznek, négy erős formációval, ráadásul a közönségük is forró hangulatot tud varázsolni, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megtartsuk a méltóságunkat és lehetőleg pontokat is raboljunk az ellenfél otthonából. Szeretném, ha jó játékkal hangolódnánk a következő hazai meccsünkre. A MOL Ligában meccsről meccsre látványosabb csörtéket vívnak a csapatok, ami a nézőközönséget szórakoztatja és szép számban vonzza ki a pályákra.”

Dab.Docler–Érsekújvár 3-4

   

A MOL Liga két legjobb csapatához méltóan izgalmas mérkőzést látott Dunaújváros és a Digi Sport közönsége. A felvidékiek másodszor is legyőzték a címvédőt. Nagy Gergő ponttal és győzelemmel búcsúzott a MOL Ligától szülővárosában.

Stephan Lundh tartott tőle, hogy az egyhetes szünet után mennyire tudnak felpörögni tanítványai a MOL Liga hétfői rangadóján az Érsekújvár ellen, és kicsit mintha tompábban is kezdett volna a Dunaújváros. Az első csere végén Hurtaj szabálytalankodott, így azonnal kétperces hátrányba került a hazai csapat. Az előny ugyan kimaradt, de továbbra is a felvidéki csapat tűnt élesebbnek. Végül egy kontrából Caladi szerezte meg a vezetést, inkább szerencsés, mint jól elhelyezett lövése Sevela kesztyűjéről pattant be. A gól után mintha felébredt volna a hazai csapat és olyan fokozatba kapcsolt, amire a vendégeknek nem volt ellenszerük. Előbb egy kontra végét játszotta ki a Hurtaj, Huba páros a végletekig, majd emberelőnyből volt eredményes a címvédő, 2-1-re fordítva. Az Érsekújvár azonban összeszedte magát, és a dunaújvárosi védelem hathatós asszisztenciája mellett Weissmann lőtt óriási gólt Sevela kapujába. Az első 20 perc tehát 2-2-es döntetlennel ért véget, a nézők nem unatkozhattak, ezt jelzi az összesen kapura küldött negyvennél is több lövés.

DABNZA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A második harmadban folytatódott az a tempó, ami az elsőt is jellemezte, itt is, ott is veszélyben forogtak a kapuk. A két csapat a nézők számára nagyon látványos produkált, mindez az edzőket feltehetően kevésbé tette boldoggá, részint a kihagyott helyzetek, részint a szokottnál szellősebb védekezés miatt. Lubina mester nem is bírta sokáig tétlenül nézni az eszeveszett rohanást, időt kért és gesztusaiból ítélve megfontoltabb játékra intette játékosait. Ebből nem sok mindent kapott vissza, rengeteg lövés és helyzet jellemezte továbbra is a játékot, innentől főleg a DAB tűnt veszélyesnek. A 35. percben Ladányi ment el a balszélen, és ahelyett, hogy a hosszú oldalon érkező Peterdinek passzolt volna, letette a korongot a középen berobbanó Jaborniknak, aki ritkán látható bombagóllal szerezte vissza a vezetést a hazaiaknak.

A harmadik harmadban az Érsekújvár emberelőnyben egyenlített ki az ötödik percben. Védhető lövésnek tűnt, nem úgy, mint az 52. percben érkező kontra, melyből Weissmann szerezte második gólját, ezzel már újra a vendégeké volt az előny. Az utolsó tíz percben minden erőt megmozgatott a Dunaújváros, ám mintha hiányzott volna belőlük a gólszerzéshez szükséges plusz. Hiába alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket az újvári kapu előtt, minden lehetőség kimaradt, miközben hátul védtelenül hagyták Sevelát, így az Érsekújvár bátran kontrázhatott. A végén kapusát is lehozva is támadott a DAB, szenzációsan izgalmas utolsó perc után sem sikerült azonban gólt szereznie Stephan Lundh tanítványainak, így maradt a 4-3-as vendégsiker.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): “Jó meccs volt, de természetesen mérges vagyok, amiért nem sikerült győzni. Majdnem kétszer többet lőttünk kapura, mint az ellenfelünk, ezzel akár két meccset is megnyerhettünk volna, a helyzetkihasználásunk tehát korántsem volt fényes. Kicsit egyszerű gólokat ajándékoztunk az érsekújváriaknak. Az is látszott, hogy volt egy hét szünetünk. A második harmadban volt talán a szezonunk legjobb tíz perce, óriási helyzeteink voltak, de a lényeg, amit már előbb is mondtam, hogy gólt kell lőnünk.”

Ladislav Lubina (vezetőedző, Érsekújvár): “Most már elárulhatom, a meccs előtt kiegyeztem volna az egy ponttal. Három ponttal térünk haza, maximálisan elégedett vagyok.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Berger, Soós.
Sevela: 88,9% (Kiss T.)
K
Chovan: 95,1% (Krajcovic)
Hüffner, Lindgren, Ladányi, Gröschl, Peterdi
1
Hrudík, Kowalczyk, Uram, Nagy G., Dubec Marek
Huba, Jaborník, Somogyi, Pavuk, Galanisz
2
Sucharda, Baron, Stefanka M., Weissmann, Caladi
Nagy R., Erdélyi, Azari, Kiss Á., Hurtaj
3
Král, Zajac, Púchovsky, Stefanka O., Korytko
Tőkési, Szabados, Hegyi, Papp, Szappanos
4
Lehocky, Uhnák
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:27 NZÁ Caladi Weissmann
1-1 05:44 DAB Hurtaj Huba
2-1 11:33 DAB PP Hurtaj Ladányi Jaborník
2-2 13:09 NZÁ Weissmann Caladi Stefanka M.
3-2 34:46 DAB Jaborník Ladányi Peterdi
3-3 44:23 NZÁ PP Kowalczyk Nagy G. Uram
3-4 50:57 NZÁ Weissmann Stefanka M.
61 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 10

A DAB–Érsekújvár képei

   

Némi meglepetésre mindhárom pontot elvitte a magát vesztett állásból kétszer is visszaküzdő HC Nové Zámky.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A DAB–Érsekújvár góljai

   

A Digi Sport máris elkészült a hétfő esti tévés meccs összefoglalójával, amelyet itt tekinthetnek meg.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum