A Dab.Docler visszaállhat a MOL Liga élére

   

Esetleg még szorosabbra húzhatja az élmezőnyt az Érsekújvár, ha ő nyer a hétfői tévés meccsen. Egy biztos: igazi MOL Liga-rangadó elé nézünk.

Hétfőn egyetlen mérkőzést rendeznek a MOL Ligában, azonban ez nem akármilyen találkozónak ígérkezik, hiszen a bajnokság előzetesen két legjobbjának tartott együttes találkozik Dunaújvárosban. Miután a hétvégén rendezett mérkőzések elsősorban a 4-6. helyen küzdő csapatok sorsáról döntöttek, hétfőn egyértelműen az élen várható változás a MOL Ligában. A tabella egyelőre kicsit csalóka, hiszen vezet ugyan a Brassó, de két meccsel többet játszott, mint akár a második helyezett Dab.Docler, akár a harmadik Érsekújvár. Vesztett pontok tekintetében a dunaújvárosiak az elsők, a felvidékiek a másodikok, míg a Brassó csak a harmadik. Ha a házigazdák nyernek, akkor visszaveszik a vezetést, ha a vendégek, akkor összébb rázódik a liga eleje. Minden további részlet kibogarászható MOL ligás adatbázisunkból.

Már játszott egymással a két csapat, a nyitófordulóban Lubina mester tanítványai üres kapus góllal 3-1 arányú győzelmet arattak hazai pályán a címvédő felett. Van miért visszavágni tehát az Acélbikáknak, akiknek a kerete azóta némileg átalakult. A KHL-es tapasztalattal rendelkező Homutov nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, helyére a MOL Ligában jól ismert ex-csíkszeredai Lubomir Hurtaj érkezett. Nem Hurtaj volt azonban az egyetlen érkező, hiszen újra csatlakozott a DAB-hoz Hegyi Ádám Zoltán. A 25 éves fehérvári születésű csatár két évvel ezelőtt már játszott a Bikáknál, a tavalyi szezont a Ferencvárosban töltötte. Harcos, küzdős, ugyanakkor fegyelmezett játéka megtetszett Lundh mesternek, így idén újra Dunaújvárosban bizonyíthat. A svéd edző a legjobb kerettel várja a találkozót, minden játékos bevethető lesz, ami idén még nem fordult elő. Gondot jelenthet ugyanakkor, hogy utoljára egy hete játszott mérkőzést a DAB, ilyenkor egy kicsit mindig kiszámíthatatlan, milyen együttest lát viszont a pályán az edző.

NZADAB

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Az Érsekújvár a várakozásoknak megfelelően kiválóan kezdte a szezont, sokáig vezette a ligát. A lendület az első erdélyi túrán tört meg, amikor Csíkszeredából és Brassóból is pont nélkül távoztak. Azóta az UTE ellen hazai pályán begyűjtötték ugyan a három pontot, azonban nyilvánvaló, hogy a címvédő trófeájának megszerzése sokkal nagyobb előrelépés lenne a ligaelsőséghez vezető úton. Az Érsekújvár keretében ellenkező előjelű változások várhatók, mint Dunaújvárosban, ugyanis Nagy Gergő, a liga egyik legjobb játékosa, a hét közepén bejelentette, az Egyesült Államokból kapott ajánlatot, így a hónap végén távozik a klubtól. A vezetés megértő volt a játékossal szemben, aki így éppen a szülővárosa elleni meccsen búcsúzik a ligától.

Mindenképpen parázs mérkőzésre van tehát kilátás, a ligában egyelőre két vár bevehetetlen az ellenfelek számára: Érsekújvár és Dunaújváros, kérdés, hogy utóbbi az marad-e a nap végére is. Az este hat órakor kezdődő találkozót a Digi Sport 2 közvetíti.

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Nem mindig tesznek jót a szezon közbeni hosszabb szünetek egy csapatnak, de úgy érzem, megpróbáltuk százszázalékosan kihasználni a rendelkezésünkre álló időt, és próbáltunk még csiszolni azokon az apróságokon, amelyek eddig rendre megakasztották a gépezetet. A csapat szerencsére teljes, négy teljes sorral tudunk nekivágni a találkozónak. Minden valószínűség szerint bemutatkozik Hegyi Ádám Zoltán, és Szappanos Dávid is teljes értékű játékosként tér vissza hétfőn. Az Érsekújvár az első találkozásunkkor megmutatta, hogy igazán jó csapat, így természetesen kőkemény összecsapást várok, ugyanakkor úgy érzem, sokat javultunk a szeptember eleji mérkőzés óta. A cél persze egyértelmű: megszerezni a három pontot, s újból a liga tabellájának első helyére állni.”

Ladislav Lubina (HC Nové Zámky): “A legnehezebb csata vár ránk, ugyanis Dunaújvárosba látogatunk, a Dab.Docler otthonába. Az újvárosiak nagyon kiegyenlített sorokkal rendelkeznek, négy erős formációval, ráadásul a közönségük is forró hangulatot tud varázsolni, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megtartsuk a méltóságunkat és lehetőleg pontokat is raboljunk az ellenfél otthonából. Szeretném, ha jó játékkal hangolódnánk a következő hazai meccsünkre. A MOL Ligában meccsről meccsre látványosabb csörtéket vívnak a csapatok, ami a nézőközönséget szórakoztatja és szép számban vonzza ki a pályákra.”

Dab.Docler–Érsekújvár 3-4

   

A MOL Liga két legjobb csapatához méltóan izgalmas mérkőzést látott Dunaújváros és a Digi Sport közönsége. A felvidékiek másodszor is legyőzték a címvédőt. Nagy Gergő ponttal és győzelemmel búcsúzott a MOL Ligától szülővárosában.

Stephan Lundh tartott tőle, hogy az egyhetes szünet után mennyire tudnak felpörögni tanítványai a MOL Liga hétfői rangadóján az Érsekújvár ellen, és kicsit mintha tompábban is kezdett volna a Dunaújváros. Az első csere végén Hurtaj szabálytalankodott, így azonnal kétperces hátrányba került a hazai csapat. Az előny ugyan kimaradt, de továbbra is a felvidéki csapat tűnt élesebbnek. Végül egy kontrából Caladi szerezte meg a vezetést, inkább szerencsés, mint jól elhelyezett lövése Sevela kesztyűjéről pattant be. A gól után mintha felébredt volna a hazai csapat és olyan fokozatba kapcsolt, amire a vendégeknek nem volt ellenszerük. Előbb egy kontra végét játszotta ki a Hurtaj, Huba páros a végletekig, majd emberelőnyből volt eredményes a címvédő, 2-1-re fordítva. Az Érsekújvár azonban összeszedte magát, és a dunaújvárosi védelem hathatós asszisztenciája mellett Weissmann lőtt óriási gólt Sevela kapujába. Az első 20 perc tehát 2-2-es döntetlennel ért véget, a nézők nem unatkozhattak, ezt jelzi az összesen kapura küldött negyvennél is több lövés.

DABNZA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A második harmadban folytatódott az a tempó, ami az elsőt is jellemezte, itt is, ott is veszélyben forogtak a kapuk. A két csapat a nézők számára nagyon látványos produkált, mindez az edzőket feltehetően kevésbé tette boldoggá, részint a kihagyott helyzetek, részint a szokottnál szellősebb védekezés miatt. Lubina mester nem is bírta sokáig tétlenül nézni az eszeveszett rohanást, időt kért és gesztusaiból ítélve megfontoltabb játékra intette játékosait. Ebből nem sok mindent kapott vissza, rengeteg lövés és helyzet jellemezte továbbra is a játékot, innentől főleg a DAB tűnt veszélyesnek. A 35. percben Ladányi ment el a balszélen, és ahelyett, hogy a hosszú oldalon érkező Peterdinek passzolt volna, letette a korongot a középen berobbanó Jaborniknak, aki ritkán látható bombagóllal szerezte vissza a vezetést a hazaiaknak.

A harmadik harmadban az Érsekújvár emberelőnyben egyenlített ki az ötödik percben. Védhető lövésnek tűnt, nem úgy, mint az 52. percben érkező kontra, melyből Weissmann szerezte második gólját, ezzel már újra a vendégeké volt az előny. Az utolsó tíz percben minden erőt megmozgatott a Dunaújváros, ám mintha hiányzott volna belőlük a gólszerzéshez szükséges plusz. Hiába alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket az újvári kapu előtt, minden lehetőség kimaradt, miközben hátul védtelenül hagyták Sevelát, így az Érsekújvár bátran kontrázhatott. A végén kapusát is lehozva is támadott a DAB, szenzációsan izgalmas utolsó perc után sem sikerült azonban gólt szereznie Stephan Lundh tanítványainak, így maradt a 4-3-as vendégsiker.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): “Jó meccs volt, de természetesen mérges vagyok, amiért nem sikerült győzni. Majdnem kétszer többet lőttünk kapura, mint az ellenfelünk, ezzel akár két meccset is megnyerhettünk volna, a helyzetkihasználásunk tehát korántsem volt fényes. Kicsit egyszerű gólokat ajándékoztunk az érsekújváriaknak. Az is látszott, hogy volt egy hét szünetünk. A második harmadban volt talán a szezonunk legjobb tíz perce, óriási helyzeteink voltak, de a lényeg, amit már előbb is mondtam, hogy gólt kell lőnünk.”

Ladislav Lubina (vezetőedző, Érsekújvár): “Most már elárulhatom, a meccs előtt kiegyeztem volna az egy ponttal. Három ponttal térünk haza, maximálisan elégedett vagyok.”

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Berger, Soós.
Sevela: 88,9% (Kiss T.)
K
Chovan: 95,1% (Krajcovic)
Hüffner, Lindgren, Ladányi, Gröschl, Peterdi
1
Hrudík, Kowalczyk, Uram, Nagy G., Dubec Marek
Huba, Jaborník, Somogyi, Pavuk, Galanisz
2
Sucharda, Baron, Stefanka M., Weissmann, Caladi
Nagy R., Erdélyi, Azari, Kiss Á., Hurtaj
3
Král, Zajac, Púchovsky, Stefanka O., Korytko
Tőkési, Szabados, Hegyi, Papp, Szappanos
4
Lehocky, Uhnák
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:27 NZÁ Caladi Weissmann
1-1 05:44 DAB Hurtaj Huba
2-1 11:33 DAB PP Hurtaj Ladányi Jaborník
2-2 13:09 NZÁ Weissmann Caladi Stefanka M.
3-2 34:46 DAB Jaborník Ladányi Peterdi
3-3 44:23 NZÁ PP Kowalczyk Nagy G. Uram
3-4 50:57 NZÁ Weissmann Stefanka M.
61 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 10

A DAB–Érsekújvár képei

   

Némi meglepetésre mindhárom pontot elvitte a magát vesztett állásból kétszer is visszaküzdő HC Nové Zámky.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A DAB–Érsekújvár góljai

   

A Digi Sport máris elkészült a hétfő esti tévés meccs összefoglalójával, amelyet itt tekinthetnek meg.

Cimkék: , , , ,

Összes (35)

Utolsó hozzászólások

 1.   #30
  Spigi,   

  Sajnos a tavalyi huzoembereink nem ugy mennek iden, ahogy az toluk elvarhato lenne, raadasul fejetlenul játszunk, elviszi a hev a vedoket is, aztan azokbol vannak az ilyen golok, mint a mai negyedik ujvari.

 2.   #31
  jozan elemer,   

  na hat a zamky allt vissza, nem a dab.docler. sebaj, jo kis izgalmas szezon lesz ez, eljen.

 3.   #32
  jozan elemer,   

  @jozan elemer: balfek vagyok, nem allt vissza, tul gyorsan frissititek a tablazatot :) viszont holnap megnezem az ujvarost ujpesten. ott visszaallhat :)

 4.   #33
  doki,   

  @jozan elemer: végül is....ha a mecs/pont vagy ha ugy jobban tetszik a vesztett pontokat nézve a DAB az első és az Érsek a második azonos pont számmal,de a DABnak jobb a gólkülönbsége.

 5. drFekGabLaj
    #34
  drFekGabLaj,   

  Na, kiváncsi vagyok az edzői nyilatkozatokra: 3-2-ről megnyerettük az Újvárral a meccset 3-4-re, az utolsó 8 perc igazi flúgosfutam volt. Persze 8 perccel aí vége előtt biztos voltam benne, hogy 8 perc pont elég lesz a meccs elszórakozásához:(
  Peter Sevela sem fogott ki v.mi remek napot.
  Itt kérdezték, hogy vajon meg lesz-e az 1000 néző. Kb. úgy volt meg mint a meccs: "majdnem", 3 a 4-hez arányban.

 6. Crex
    #35
  crex,   

  tehát az utolsó nem bevett vár az érsekújvári? :)
  örülök, hogy sikerult megfordítani a meccset. biztos nagy lökést ad majd ez a következőkbe. persze szerencse is kellett hozzá, de ilyen a sport. pláne a jégkorong, ahol másodpercek alatt lehet meccset fordítani.
  Csak nehogy a fejunkbe szálljon dicsőség, és alábecsuljük a "papíron gyengébb" ellenfeleket.
  Hajrá ujvár! Köszönet Nagy Gergőnek, kár hogy elmegy.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk