Máris három csapat verseng a 4. helyért

 

Vasárnap két meccsel folytatódik a MOL Liga. A Brassó megerősítheti vezető helyét, de a Miskolcnak is nagyon kell a pont, ha nem akar lecsúszni a rájátszást érő negyedik helyről. A HSC és az FTC helyet cserélhet egymással az 5. és a 6. helyen.

Nagyon jó érzés megszokni, hogy idén szinte nincs tét nélküli találkozó a MOL Ligában. Az edzők elmondása szerint a pénteki forduló két erdélyi mérkőzésén a gyengébben játszó csapatok nyertek, sem Gál Sándor, sem Greg Lindqvist nem volt megelégedve a mutatott játékkal. Vasárnap elsőként a HSC javíthat, de feltehetően kevésbé bánná a mester a kevésbé szemkápráztató játékot, ha sikerül begyűjteni a három pontot. Pénteki győzelmével elmozdult ugyan a történelmi mélypontot jelentő hatodik helyről a Csíkszereda, azonban továbbra is közvetlen veszélyben van, ráadásul éppen a hatodik helyen tanyázó Fradit fogadja. Az FTC egy hárompontos győzelemmel visszaelőzhetné a HSC-t.

Mindkét csapat nagy szerencséje, hogy minden korábbinál sűrűbb a mezőny, így kis szerencsével akár a rájátszást érő negyedik helyre is feljöhetnek, igaz, a jelenleg negyedik Miskolc egy meccsel kevesebb meccsnél jár. Kérdés, hogy a hiányzó Trancát, Beczét és Papp Szabolcsot hosszú távon is sikerül-e helyettesítenie a szakvezetésnek, illetve hogy ezeket a kritikus heteket hány elveszített ponttal vészeli át a szeredai csapat. A Ferencváros nagyon biztató teljesítményt nyújtott pénteken, elképesztően nagy pech kellett ahhoz, hogy az utolsó másodpercben kikapjon. Hakan Nygren és Dobos Tamás legénységének azonban túl kell tennie magát az átélt csalódáson, csak akkor lehet esélye javítani a hazai pályán játszó HSC-vel szemben.

FTCHSC

Ide vonatkozó hír, hogy kedden délben megműtötték Tranca Dániel vállát. A beavatkozásra a székesfehérvári kórházban került sor. Miután elmúlt a láza és teljesen rendbe jött a műtét után, csütörtökön hazaengedték, és még aznap haza is érkezett Csíkszeredába. “3-4 hét múlva kell visszamennem egy vizsgálatra, és ha addig minden jól megy, akkor utána kezdhetem el a rehabilitációt” ? nyilatkozta a fiatal csatár a Jégkorongblognak. Hozzátette: jelenleg még nem lehet pontosan megmondani, mikor térhet vissza a jégre.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Gergely, Butucel, Mathe.
Kozuch: 89,3% (Ruczuj: 100%)
K
Budai: 72,4% (Meravy: 100%)
Góga, Hruby, Mihály, Novák, Molnár Zs.
1
Géczi, Ölander, Dancsfalvi, Berta, Borbás
Bors, Flinta, Moldován, Szőcs, Farkas
2
Lindquist, Mestyán, Potila, Pál, Ojanen
Adorján, Nagy I., Molnár Z., Péter, Bíró T.
3
Wéber, Lencsés, Sijka, Kiss, Fodor
Salló, Gecse, Bíró O., Hildebrand, Kósa
4
Hegyi, Lévai, Nagy L., Horváth, Vaszjunyin
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren

Éppen mert ilyen elszánt üldözőkkel áll szemben, a Miskolcnak is úgy kell a három pont, mint egy falat kenyér. Travis Young csapata jelenleg negyedik, de minimális, két pont és egy meccs előnye van a hatodik Ferencvárossal szemben. Másrészt a listavezető Brassó 5 ponttal jár előtte, ha nem számoljuk, hogy Lindqvist mester csapata eggyel többet játszott. Ezt a hátrányt faraghatják le két pontra a borsodiak, felzárkózva ezzel az élmezőnyhöz. Ha viszont újabb vereséget szenvednek, az azzal a kellemetlen következménnyel járhat, hogy a következő hetekben a rájátszást érő hely visszaszerzéséért kell küzdeniük.

Nem lesz egyszerű mutatvány vasárnap a 3 pont megszerzése, hiszen eddig egyedül a Dab.Doclernek sikerült nyernie a Cenk alján, de neki is csak hosszabbításban. Érdekesség, hogy most találkozik először a két csapat egymással ebben a szezonban. A vendégek szakvezetője videózással igyekezett ezt a hátrányt leküzdeni, ennek tapasztalatai nem meglepőek, csak egyszerű és hatékony játékkal lehet esély a pontszerzésre. A pénteki, utolsó másodpercben kiszenvedett győzelem után Lindqvist mesternek is főhet a feje, hiszen bár a győzelmek egyelőre jönnek, a csapat játékban elmarad attól, amit a mester vár tanítványaitól.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Csomortani, Butucel, Keresztes.
Polc: 84,8% (Fülöp)
K
Duschek: 90,7% (Gyenes)
Wehrs, Piszarenko, Bonar, Gliga, Saluga
1
deBruyn, Láda, Metcalfe, Faith, Knox
Hietamaki, Mastaleriu, Zsók, Péter R., Petres
2
Boyle, Vojtkó, Dubek, Hajós, Tóth
Péter Zs., János, Virág, Antal, Bálint
3
Orosz, Hegyi, Miskolczi, Rafaj, Ritó
Dumitru, Molnár
4
Budai, Popovics, Fliszár, Szilágyi
Greg Lindqvist
E
Travis Young
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum