Elvesztette veretlenségét a Krefeld

 

Sofron István német első osztályú csapata ötödik mérkőzésén szenvedte el első vereségét. Sebők Balázs három hét múlva játszhat.

A Krefeld Inngolstadtba látogatott pénteken és sima, 3-0-s vereséget szenvedett. Az első harmad góltalansága után a 26. percben szereztek vezetést a hazaiak, amit az 52. percben emberelőnyből dupláztak meg. A kegyelemdöfés az 57. percben érkezett, amikor harmadik gólját is megszerezte az Ingolstadt, végleg eldöntve a mérkőzést. Sofron egy kapott gólnál volt a jégen, a második helyzetben óriási helyzetbe hozta sortársát, Martin Schymainskyt, de a lehetőség kimaradt. Érdemes megjegyezni, hogy Krefeldben komoly sérüléshullám tört ki, pénteken három védőjüket és két csatárukat voltak kénytelenek nélkülözni, közülük négyen kanadaiak.

Nagy Krisztiánéknak továbbra sem megy az egyik legjobb amerikai junior ligában, az NAHL-ben. Pénteken az Austin Bruins csapatától kaptak ki 3-2-re. A vereség egyik kulcsa a kihasználatlanul hagyott emberelőnyök lehettek, hiszen hét alkalommal is létszámfölényben játszott a Minot, de ezekből csak egyszer tudtak eredményesek lenni. A meccs érdekessége, hogy mind az öt gól a második harmad utolsó 5 percében, valamivel több, mint három perc alatt esett. Nagy Krisztián pontot nem szerzett, sem lőtt, sem kapott gólnál nem volt a jégen. A Minot eddigi öt meccséből mindössze egyet nyert meg.

Hetényi Zoltánék ötezer néző előtt fogadták a KHL-be igyekvő Jokeritet. Jukka Rautakorpi, a hazaiak edzője egykori klubja ellen sem védette Hetényit, úgy tűnik, továbbra is töretlen a bizalma Metsola kapussal szemben. A Jokerit szerzett vezetést a 29. percben, amit a Tappara a 47. percben egalizált. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt azonban újra kapitulált a hazai védelem, így 2-1-re nyert a vendégcsapat. Metsola 25 lövésből 23-at megfogott, ami 92%-os teljesítmény.

Másik, finn elitligában játszó csatárunk, Sebők Balázs lassan felépül augusztus végén, edzésen elszenvedett agyrázkódásából. Edzeni még nem edzhet, és a végleges verdiktet kimondó orvosi vizsgálatok is tartanak még, de a legvalószínűbb forgatókönyv szerint három héten belül talán már játszhat. Még nem biztos, de szintén valószínű, hogy egyelőre, a fokozatosság elvének megfelelően, a junioroknál kap lehetőséget, ami a csatár elmondása szerint kiváló alkalom lesz arra, hogy újra formába lendüljön.

Cimkék: , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum