A MOL Liga élére állhat a Brassó

   

Ehhez hazai pályán az idén szintén kicombosodó Ferencvárost kell megvernie pénteken, tévés meccsen.

Az első helyre kerülés természetesen csak az abszolút számok tekintetében történhet meg, hiszen a jelenlegi listavezető Dab.Docler nem játszik pénteken, így egy esetleges brassói győzelem úgy juttatná egy pont előnyhöz az erdélyieket, hogy közben egy meccsel többet játszottak, mint a dunaújvárosiak. De ez mindenképpen nagy előrelépés lenne a klub életében, hiszen korábban még csak hasonlóra sem volt példa. Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen az ellenfél az a Ferencváros lesz, amely szinte mindenkire veszélyt jelent a ligában.

A brassóiak mellett szól, hogy főként hazai pályán tűnnek különösen erősnek. Brassóban eddig csak a DAB tudott nyerni, de a címvédőnek is hosszabbításra volt ehhez szüksége. Mellettük azonban elbukott már az Érsekújvár, a HSC és az UTE is. A Ferencvárossal már egyszer megmérkőztek ebben a szezonban, akkor hosszabbítás után a Fradi nyert Pesterzsébeten, úgyhogy van miért visszavágni a Brassónak.

dsc_0445

A Ferencváros az idei szezon egyik meglepetéscsapata, beérni látszik Hakan Nygren és Dobos Tamás évek óta tartó munkája. Hazai pályán megverték a Brassót és az UTE-t, hosszabbításban kaptak ki a HSC-től és szoros meccset játszottak a DAB-bal. Idegenben sem jellemző rájuk az udvariaskodás, a Miskolcot például 6-2-re nyomták le, majd másodjára is csak a hosszabbításban adták meg magukat, de Dunaújvárosban is üres kapura lőtt góllal kaptak ki 3-1-re, egyedül az Érsekújváron elszenvedett 7-3-as zakó nevezhető simának, de a 43. percben ott is még csak 5-3 volt az állás.

Dobos Tamás elmondása szerint úgy tűnik, idén a taktikai fegyelem terén sikerült igazán nagyot előrelépni, ami meg is látszik a védekezésen. A harcossággal sincs baj, bármikor megérzik a vérszagot, és ha jól sikerül hátul zárni, elöl veszélyesek tudnak lenni. A Brassónak is nagy valószínűség szerint türelemre és nagy koncentrációra lesz szüksége ellenük.

Greg Lindqvist (Brassó): ”Nagyon örülünk, hogy a legutóbbi két meccsünket is megnyertük, és a bajnokság során csak egyszer fordult elő, hogy pontot sem sikerült szereznünk. Nagyon kiegyenlített a MOL Liga, mindenki megverhet mindenkit. Hosszú a szezon, nagy út áll még minden csapat előtt, ezért örülök, hogy a Csíkszereda ellen már nem csak az első sorunk volt eredményes. De még sok játékosunk van, akitől várom, hogy előlépjen és hozzátegyen a csapat eredményességéhez. Nemcsak játékban, hanem gólszerzésben is. A Ferencváros nagyon masszív csapat, sokat erősödött, 60 percen keresztül ugrásra készen kell lennie annak, aki nyerni szeretne ellenük. Hazai pályán játszunk a hétvégén, így szeretnénk 6 ponttal gazdagabban zárni a hetet vasárnap este. Mindenki bevethető az egy szem Imecs kivételével, ő még mindig sérült.”

Dobos Tamás (FTC): ”A korábbi évekhez képest jobban kezdtük a szezont, és ez lemérhető a csapat hangulatán is. Szeretnénk ugyanígy folytatni. Arra készülünk, hogy megnehezítjük az ellenfeleink életét, szeretnénk a többiekkel tartani a ritmust, és ehhez pontokat kell szerezni Brassóban és Csíkszeredában is. Mindenki a rendelkezésünkre áll, Jere Ölander is játékra jelentkezett, így hat légiós van velünk. Hogy közülük ki marad ki Brassóban, azt a meccs napján fogjuk eldönteni.”

Brassó–FTC 3-2

   

59:59-nél a saját kapujába pattant egy keresztpassz a vendégek védőjéről, ezzel nyerte meg a meccset az erdélyi csapat. Első helyen áll a Brassó a MOL Ligában.

Aktívan kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, sorban jutottak el sorai Polc kapujáig. Egyre nagyobb lett a különbség a két együttes veszélyes helyzetei számában, amikor a vezetést mégis a Brassó szerezte meg. Péter Róbert buliból adott hátra, Mastaleriu pedig keményen meglőtte Meravy botos felsőjét, a cseh kapus annak ellenére nem tudta hárítani a jelentős löketet, hogy jórészt látta az eseményeket.

Feltűnő volt, hogy a második harmadban is dominálta Ferencváros. Legalábbis akkor, ha 5 az 5 elleni játék folyt a jégen. Mihelyst emberelőnybe kerültek, szinte lebénultak, és a Brassó veszélyes kontrákat vezetett, nem egyet, nem kettőt. Ennek ellenére sem volt érdemtelen, éppen ellenkezőleg, megszolgált volt az FTC egyenlítése. Berta fonákkal emelte Polc kapuja felé a korongot, amely a jégen megpattanva becsapta a hazaiak kapusát, messze kipattant róla a korong, a lehetőséget pedig a kiemelkedő technikával rendelkező Potila használta ki, kiváló egyéni alakítás végén.

És ugyanígy kezdődött a harmadik húsz perc. Potila kiváló fonákemeléssel mattolta a rövid oldalon Polcot, átvette a vezetést az FTC. Nem sokkal később két bottal lökés miatt is kiállítást kapott a budapesti csapat, közel 70 másodperc kettős előnyhöz jutott Greg Lindqvist csapata. A kettőst nem, de a szimplát sikerült kihasználniuk, Petresen pattant meg Nagy Csaba lövése, így lett 2-2 az állás. A folytatásban váltakozva kerültek helyzetbe a csapatok, de ebben a szakaszban már jobban mentek az emberelőnyök. A Fradi közelebb állt a 3. gól megszerzéséhez, de nem jött a győztes gól. A Brassó pedig egy másodperccel a vége előtt egy védőn megpattanó keresztpasszal megszerezte mind a három pontot. Szerencsés volt a hazai csapat, az előző szezonhoz képest hatalmasat javuló FTC közelebb állt a sikerhez, úgy tűnt, jobban akarta a győzelmet, de ezúttal így alakult.

Ez a 3 pont egy lottóötössel egyenértékű

   

A Brassó–FTC interjúival teljes a forduló nyilatkozatkörképe, megállapítható, ez  a játéknap az elégedetlen edzőkről szólt.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Brassó): “Nem tudom szavakba foglalni, hogy milyen rosszul játszottunk ezen a mérkőzésen. Gyorsan vennünk kéne egy lottószelvényt, és ki kéne töltenünk, mert ez a 3 pont egy lottóötössel egyenértékű. Nagyon rossz volt a játékunk, a legrosszabb a szezonban. Ennek az okát meg kell fejteni. Megint védőgólokkal sikerült nyernünk. Ez egyrészt jó, mert vannak eredményes bekkjeink, másrészt viszont aggasztó, mert sok csatárnak továbbra is előre kéne lépnie, gólokat lőni kezdeni. Ezen feltétlenül javítanunk kell.”

Dobos Tamás (edző, FTC): “Közel voltunk a pontszerzéshez. Az utolsó másodpercben esett gólon nem akarunk vitatkozni, mert ugyan vitatható körülmények között adták meg, de már nem tudunk változtatni. Nekünk azzal kell most már foglalkoznunk, hogy a sokadik olyan meccsünk volt ez, amikor jó esélyünk volt a pontszerzésre, de ezt az esélyt az utolsó percekben összeszedett kiállítás miatt buktunk el. Erre figyelnünk kell, javítanunk kell ezen. Jobban kell koncentrálni a végén, fegyelmezettnek kell maradni 60 percen át, és akkor ezek a felesleges kiállítások majd nem csúsznak be.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2013. szept. 27., péntek. Játékvezetők: Csomortani, Gergely, Trandafir, Siko.
Polc: 94,9% (Fülöp)
K
Meravy: 90,9% (Budai)
Wehrs, Piszarenko, Zsók, Bonar, Petres
1
Géczi, Ölander, Dancsfalvi, Berta, Borbás
János, Nagy Cs., Antal, Péter R., Virág
2
Lindquist, Mestyán, Potila, Pál, Kiss
Hietamaki, Mastaleriu, Péter Zs., Dumitru, Bálint
3
Wéber, Lencsés, Sijka, Fodor
Molnár, Saluga, Gliga
4
Lévai, Ojanen, Nagy L., Horváth, Vaszjunyin
Greg Lindqvist
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:05 BRA SH Mastaleriu Péter R.
1-1 35:40 FTC PP Potila Berta Dancsfalvi
1-2 40:19 FTC Potila Dancsfalvi Berta
2-2 44:45 BRA PP Petres Nagy Cs. Zsók
3-2 59:59 BRA PP Piszarenko Nagy Cs. Wehrs
33 Kapura lövések száma 39
14 Kiállításpercek 10

A Brassó–FTC góljai

   

A Digi Sport elkészült a hazai győzelmet hozó erdélyi meccs összefoglalójával. Itt látható. Az biztos, hogy a Digi Sport órája szerint időn belüli, érvényes volt az utolsó gól 59:59-nél. A hivatalos óra természetesen nem látható a képernyőn.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum