Örökrangadó és erdélyi presztízsmeccs

   

Egy nappal a labdarúgók után a Ferencváros és az UTE jégkorongozói is összemérik tudásukat. Erdélyben is a két nagy rivális csap össze hétfőn.

Az ötödik helyig kapaszkodhat a Ferencváros és lőtávolba kerülhet számára a rájátszást érő negyedik hely, ha nyer az UTE ellen. A győzelemre jó reményei is vannak a zöld-fehéreknek, hiszen masszív, hajtós, remek szellemű csapat alakult Dobos Tamás és Hakan Nygren kezei alatt, amelyik mindenkinek komoly ellenfele tud lenni. Az eddigiek alapján bízvást megelőlegezhetjük, hogy az egy évvel ezelőttihez képest újabb csapattal bővült a rájátszásért küzdők tábora. Mindezt a társaság eddigi eredményei is alátámasztják, hiszen kétszer is megizzasztották a címvédőt, csak hosszabbításban buktak a HSC Csíkszereda ellen egy simán nyerhető meccsen, ugyancsak túlórában verték a remekül rajtoló Brassót, és már Miskolcon is megtanulták, hogy ebben az évben nem lehet elkönyvelni a zöldek ellen a győzelmet.

Az ellenfél UTE is erősödött, jó felkészülésen van túl a fiatal csapat, de az idénykezdet nem sikerült jól. Azóta a játék javult ugyan, de egyelőre még nem látszik, hogyan lehetnek rendszeres pontszerzők a mérkőzéseken. A liláktól továbbra is azok a játékosok hiányoznak, akik a kiélezett helyzetekben képesek lehetnek húzóemberei lenni a csapatnak. Már nem kapnak kirívóan sok gólt, viszont nincs, aki kihasználja a lehetőségeket, a 7 mérkőzésen szerzett 7 gól roppant kevés.

“Ha minden jól megy, talán az UTE ellen már pályára léphet Jere Ölander, aki eddig térdsérülése miatt pihent – mondta blogunknak Pap Gábor, a zöld-fehérek szakosztályvezetőségének tagja.  – Rajta kívül is vannak, akik kisebb sérülésekkel játszanak, de úgy tűnik, mindenki tudja vállalni a játékot. Vasárnap az egész csapat megnézte a Ferencváros–UTE focimeccset, a légiósaink is látták, micsoda tradíciója van a két klub párharcainak, nincs Ferencváros UTE nélkül és fordítva. Szeretnénk mi is csatlakozni a labdarúgókhoz és győztesen elhagyni a játékteret a meccs végén.”

Hasonlóan vélekednek a másik oldalon is. “A szezon legfontosabb meccseinek egyike következik – mondta blogunknak Ancsin János. – Egy Ferencváros–UTE mindig több, mint szimpla mérkőzés, akkor is a legnagyobb riválisai vagyunk egymásnak, ha éppen valamelyik csapat gyengélkedik. Tiszteletre méltóak a Fradi eddigi eredményei, úgy tűnik, masszív csapatot építettek. Ettől függetlenül arról a csapatról beszélünk, amelyiket az idény elején a befoghatók közé soroltunk. Így nem is lehet más a célunk, mint a győzelem. Remélem, élvezetes, sportszerű mérkőzésen nyerni tudunk majd ellenük.”

Komoly érvágás az UTE támadójátékára nézve, hogy Németh Péter megsérült, néhány napig feküdnie kell, mivel bokaszalagjai megnyúltak. Így ezt a meccset természetesen kihagyja.

A Digi Sport által élőben közvetített meccs este hatkor kezdődik Pesterzsébeten.

A nap másik mérkőzését is nagy érdeklődés övezi. Bár csak néhány éves múltra tekint vissza, de lassan egy Fradi-Újpesttel ér fel egy-egy Brassó-Csíkszereda rangadó az erdélyi hokibarátok számára. A telt ház garantált, annál is inkább, mert mindkét csapat figyelemre méltó győzelemmel melegített a derbire: három illetve négygólos győzelmet arattak a liga egyik esélyeseként elkönyvelt Érsekújvár ellen. Greg Lindqvist pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy ez az a mérkőzés, ahol mindkét csapat számára a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény, mindegy, hogy azt jó játékkal vagy szerencsével érik-e el. A mérkőzés magyar idő szerint este fél hétkor, helyi idő szerint fél nyolckor kezdődik, és a romániai Digi Sport közvetíti egyenes adásban.

Brassó–HSC 3-1

   

Élvezetes, jó iramú, ám rendkívül sok hibával és pontatlansággal tarkított mérkőzésen szerezte meg győzelmét a Brassó, ezzel feljött a MOL Liga második helyére. A HSC veresége után hatodik a Ferencváros mögött.

Jó iramban kezdtek a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, illetve a kapusok stabilan állták a rohamokat. A harmad felénél kezdte átvenni a kezdeményezést a HSC, elsősorban agilis csatárainak, másodsorban az ekkor kissé nagyvonalú brassói védelemnek köszönhetően. Három-négy alkalommal is komoly helyzetbe kerültek, ezek azonban kimaradtak. Az egyikből Josh Bonar kis híján a hazaiakat juttatta vezetéshez, jelezve, hogy nem lehet számolatlanul kihagyni a helyzeteket. Aztán a 16. percben porszem került a szeredai védelem tengelyébe is, Becze és Hruby nem értette meg egymást saját kapujuk mögött, aminek kiállítás lett a vége. Jól rombolt hátrányban a Szereda, egyedül Wehrs kékvonalasa bombája jelentett veszélyt, mely Kozuchról éppen Bonar elé pattant, aki azonban nem tudta egyből kapura tenni a korongot és így el is szállt a helyzet. Aztán abban a pillanatban, amikor kiegészült a HSC Piszarenkó centerezett Zsók elé, akinek lövése még kipattant, ám érkezett Petres és máris vezetett a Brassó. A gól kissé megzavarta a HSC-t és felhozta a Brassót, ám a 18. percben Piszarenkó szabálytalankodott, támadhatott emberelőnyben a HSC. Sok helyzet ekkor sem alakult ki, sőt, a kiállítás letelte előtt 25 másodperccel Becze támadta a Brassó harmadában Saluga fejét 2+10 percet érően, így ez a lehetőség is elment.

A második harmadot előnyben kezdte a Brassó, ám a rendelkezésre álló alig több, mint egy perc kevésnek bizonyult a hazaiaknak érdemleges helyzet kialakítására, illetve az utolsó másodpercekben is megvolt az esély a gólszerzésre 94-es azonban hiába maradt egyedül a kapussal szemben, kihagyta a helyzetet. Szemre tetszetősebb támadásokat épített a HSC az egyik ilyen végén Novak tört kapura, csak kiállítást érő mozdulattal tudták megakadályozni a góllövésben. Az emberhátrányban azonban a Brassó jutott el helyzetig, Wehrs lépett ki a szeredai védők között és hatalmas kapuvasat lőtt. Azonban mivel vele szemben is szabálytalankodtak, így a 4-4 ellen folytatódott a játék. Kiegészült a Brassó, ám a középső harmadban bulit nyert Molnár Zsombor, a korongot középen vitte be a hazaiak harmadába, lepasszolta a jobbszélen érkező Novaknak, aki kilőtte a rövidet, emberhátrányban is kiegyenlítve az állást. A harmad közepe felé ismét állandósulni látszott a csíkszeredai fölény, azonban ebből ismét a Brassó szerzett vezetést, egy kontra végén a balszélen meglóduló Bonar küldte el egy csellel Flintát, majd áttette a pakkot a másik oldalon érkező János Imrének, aki egyből kapura tette a passzt, visszaállítva az egygólos hazai vezetést.

A harmadik harmadban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 48. percben emberelőnybe kerültek a vendégek. Gál Sándor tanítványai azonban nem tudtak élni az egyenlítési eséllyel. Az idő előre haladtával a Brassó egyre szorosabban védekezett, a HSC pedig egyre inkább igyekezett siettetni a támadásokat, egyre többször voltak kénytelenek vaktában belőni a korongot a támadóharmadba. A túloldalon viszont Bonar, Saluga és Wehrs megindulásai állandó életveszélyt jelentettek. Húsz másodperccel a vége előtt Flinta merészkedett előre és lőtt kellemetlenül élesen a rövidre, ám Polc a helyén volt. A HSC időt kért, és mivel a Brassó kapuja előtti bedobással folytatódott a játék, egyből le is hozta kapusát, ám egy másodperccel a vége előtt Gliga szerezte meg a korongot és üres kapus góljával bebiztosította a hazaiak győzelmét. A nap végére a Brassó feljött a második helyre a DAB mögé, míg a Ferencváros a HSC-t megelőzve immár ötödik.

Sok nehézséget okoztak

   

Edzői vélemények az erdélyi derbit követően.

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Annak ellenére, hogy fáradtak voltunk, hiszen kevesebb, mint 24 órája még meccset játszottunk, nyertünk, szereztünk 3 pontot, aminek nagyon örülök. Teljesítettük a célkitűzéseinket a hétvégére, hiszen 6 pontot gyűjtöttünk. A HSC nagyon jól játszott, rendkívül sok nehézséget okozott nekünk, de szerencsénkre minimalizálni tudtuk az egyéni hibákat és sikerült gólokat is lőnünk. A szurkolóink nagyszerűek voltak, sokat segítettek nekünk, és úgy érzem, mi is örömet okoztunk nekik ezzel a két mérkőzéssel. A MOL Liga idei szezonja fantasztikus, nagyon kiegyenlített, mindenki megverhet mindenkit, nagyon észnél kell lenni.”

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: “Nem tudom megmagyarázni, mi történt velünk. Olyan volt, mintha mi játszottunk volna tegnap az Érsekújvár ellen, mintha mi lettünk volna a fáradtabbak. Az első harmadban Papp megsérült, aztán Becze kapott 2+10 percet, és ez megtörte a játékunkat. Sok a fiatal játékosunk, akinek kevés a tapasztalata, de egyelőre velük kell megoldjuk a feladatainkat.”

edzok-photo 2

MOL Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2013. szept. 23., hétfő. Játékvezetők: Valentin, Juhász, Kormos, Székely.
Polc: 97,1% (Fülöp)
K
Kozuch: 90,0% (Ruczuj)
Hietamaki, Nagy Cs., Saluga, Bonar, Gliga
1
Góga, Hruby, Becze, Novák, Molnár Zsombor
Piszarenko, Wehrs, Molnár Zsolt, Péter R., Virág
2
Papp, Kósa, Molnár Z., Szőcs, Bíró T.
János, Mastaleriu, Zsók, Petres, Antal
3
Bors, Flinta, Mihály, Farkas, Moldován
Oprea, Márton, Dumitru, Bálint, Péter Zs.
4
Adorján, Nagy I., Bíró O., Hildebrand, Péter L.
Greg Lindqvist
E
Gál Sándor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:06 BRA Petres Zsók Piszarenko
1-1 25:42 SCC SH Novák Molnár Zsombor
2-1 35:47 BRA János Bonar Antal
3-1 59:59 BRA EN Gliga
21 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 18

A Brassó–HSC Csíkszereda góljai

 

Az erdélyi rangadó négy gólja itt tekinthető meg.

Cimkék: , , , , ,

Összes (152)

Utolsó hozzászólások

 1. blackiii a rezidens DJ
    #147
  blackiii,   

  Nezem en is mar. Hajra HSC! :-)

 2.   #149
  Szvf,   

  Sajnos a rutin hiánya nagyon meglátszik... Ma jobbak voltunk a Brassónál, az első és második harmadban sokkal jobbak. Ha jön két erős légiós akkor nem fogok aggódni, de addig nagyon nehéz. A lendület megvan, az akarat megvan, a tapasztalat nincs.

 3. Kazi
    #150
  na ez talan jo lesz,   

  Nem értettem a 3. harmadban a beütött sok emelt korongot, hogy mire volt jó... De szép volt fiúk, ugy látom kezdünk csapatként müködni és ez megnyugtat!

 4.   #151
  atex88,   

  @na ez talan jo lesz: arra hogy elfaradtak a sracok nem maradt kakao a vegere!

 5.   #152
  atex88,   

  @Szvf: ugy gondolom a csapatnal a tapasztalat mellett penz sem nagyon van mert ha lenne akkor mar reg itt kellene legyen az a 2legios ami meg befer a keretbe.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk